Hola a tots i totes!!
Tenia ganes de saludar-vos a tots.
No os pense-si- ho pas que no os recordi a tots i a cada un de vosaltres...
Avui buscava una cosa al bloc de la Cuina Vermella i m'he entrat una mica de nostàlgia , hi pensa't ..perquè no els vas a veure i els hi dius alguna cosa...
Segueixi sense saber massa el que os tinc que dir , sense masses-ganes de escriure al bloc, però recorda'n a cada un de vosaltres i encara que no os digui res moltes vegades entro als vostres blocs i admiro amb les ganes que molts de vosaltres feu el bloc. Ni han molts que fa molt de temps que hi sou i seguiu amb les mateixes ganes que el dia que vareu començar....jo penso ...que quina sort que tenen de ser aixi...
Molts de vosaltres se os veu professionals del saber escriure i saber estar amb tot-aquest mon tan especial que es ...el mon dels blocaires , jo em considero una aprenen al mixt de tots vosaltres..
Os explicaré el que ens va passar ahir amb un client...crec que també ho teniu que saber.
El meu Cunyat que sempre os explico que si no fos per ell no tindríem tota aquesta classe de peix....
Em va dir ...Apa ..perquè no diguis que no tens cap peix especial per el teu bloc..t´hi porta't una cosa nova que no tens ni idea de que és....
Efectivament ..la meva germana i jo encara estem pensa'n que era allò tan estrany
desprès de fer-nos ballar una estona , ens va dir que eren espardenyes , però que teniem de pelar ...sempre les porta pelades i sense pell , però aquelles eren per treure.....
A primera hora ve sempre un client ( Manel) ..i jo tota decidida li faig el mateix que em va fer a mi el peixater......però ell més llest que jo ..em diu ..no seran Botifarres?? ( a les espardenyes també se ni diuen botifarres)....
El cas és que va dir ...va si les netegeu les compro totes ....i nosaltres que no ho havíem fet mai....dons mans a la feina ....La meva germana per un costat i jo per l'altre .......no hi va ve manera de saber- ho fer , varen quedar totes estripades , ens queia la cara de vergonya.......
Era una anècdota per explica i perquè veieu que no ho sabem fer tot i que també pose'm la "pota".
Espardenyes..si voleu mireu el enllaç.
Aixo son bunyols de mar...
Nom científic: *Microcosmus *sabatieri
Origen: Mediterrani
El producte
El bunyol de mar, també cridat a França *biju, *bitoche, *figue de *mer, *vioulet o *patate de *mer, viu sobre els fons rocosos o de sorra i llot. S'agarra a les roques, les pedres o els mariscs. Es pesca en submarinisme (amb la mà) o amb vaixell (xarxa).
La seva carn de color molt viu i el seu sabor a iode ben característic fan que és un marisc molt benvolgut en el Mediterrani.
*Estacionalidad
El bunyol de mar es consumeix tot l'any. És més fràgil durant el seu període de reproducció a l'abril-maig..
Estic molt contenta de haver vingut encara que sigui per una estona ....
Moltes gracies a tots per tot........
Fins aviat.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
18 comentaris:
Una estona i molt mes que et trobo a faltar , escolta, que aquí cadascun sap el qeu sap i tu saps molt de peix i naltros ben poc, i si has esguerrat les espardenyes doncs no passa res , la propera ja ho sabràs fer i pensa que això és un senyal, així tens coses qeu esxplicar-nos i ho has fet, i m´he encantat veure les patates de mar i totes les fotos que has penjat.
Una abraçadota i post ben aviat.
Tot i així, Dolors, estaven boníssimes! Com els bunyols de mar.
Hola dolors, que bé que hagis tornat , encara que tu diguis que només és per avui i una estoneta jo crec que això és un senyal de que comences a tenir ganes d'explicar-nos coses sobre el món del peix que tant coneixes. Una besada ben forta i fins ben aviat
Mai
Hola Maca ...tu com sempre de animada!!
Veus ...tu ja saps un altre nom per les espardenyes...Patates!!!!
Manel
Ja t´ho vaig dir que serien molt bones ...ja vas veure que és movien , oi??
Xisca
Hola Xisca , com estas..?
Sempre tindré alguna cosa per explicar , segur!!
Fins ben aviat a tots..
Eiii Dolors!
Ja tenia ganes de veure't per aquí. Sempre m'ha agradat el teu treball en aquest bloc, hi tens coses molt interessants, difícils de saber si no t'ho explica un expert.
Espero que tinguis ganes de tornar aviat, com per exemple potser per fent-nos algun platet amb aquest peix tant fresc que tens!!!
hola Dolors, que bien que estes por aqui, me pillas haciendo las maletas, pero a la vuelta ya hablaremos un beso
angeles
Ai Dolors!!!!!!!!!! que contenta m'he posat quan he vist la teva entrada!!! no saps la de vegades que penso en tu.
He gaudit moltíssim llegint-te, com sempre, per les coses interessants que sempre ens expliques, però a més avui ens has explicat una cosa que molta gent no hagués fet. I es que de pífies en fem tots! oi? :-)
Si et val el que jo et digui, no hi ha cap bloc que expliqui tant be els peixos com tu, ni conec a ningú que m'hagi ajudat tant a conèixer-los, i això ho fas a la perfecció!
Una abraçada immensa!!! (i no tardis, que et trobem a faltar!!) :-))
Hola Dolors! quina alegria q t'hagis deixat caure per aquí! se't troba a faltar, no vegis el que aprenia amb els teus posts.
Espero que tornis aviat.
pt!
Dolors...!!. Content de llegir-te i a veure si encara que no sigui amb massa freqüencia, aprofites per explicar alguna cosa.
Ja saps que el teu bloc té quelcom d'especial i surt del típic bloc en que algú publica un pastís (cursi i més antic qe l'anar a peu) i li apareixen 20 comentaris a nivell de "que maravilla.. me lo apunto...".
En fi.. que el teu bloc és interessant, diferent, original i a sobre natural...
Estic molt contenta de tots vosaltres , perquè tot el que em dieu m'ho dieu amb el cor .És nota amb la manera que os expresseu...
A peu coix
Tu sempre al peu del canyó..
Angeles
Siempre con la maleta hecha...que suerte tienes..
Maduixa
No recordo si t'ho vaig dir , però parla'n amb un periodista de la Revista Cuina ...li vaig parlar del teu bloc.
Gracies maca , tu sempre igual ..
Eva
Que tal ..estic molt contenta de parlar una mica amb tots vosaltes.
Ricard
Que et tinc que dir a tu Ricard ...si ets el meu amic virtual i blocaire ...!!
Moltes gracies per les teves paraules que ja saps que m´agrada'n molt.
Fins molt aviat
hola wapa me alegra leerte....la verdad que echo de menos tus posts de tí apredí mucho sobre pescado....espero que esta ausencia n se nada importante...y que sepas que si nos acordamos de ti..bexinos mi pescadera cibernaútica.
Dolors et notàvem a faltar, i com sempre amb una molt bona lliçó de peix, mai havia vist les espardenyes amb closca
Molts petons
Com diu la Mai -Maiblog- no pasa res...
Dolors, tot fent propaganda del meu blog -jejeje- i fent-la per a tu també, el Mercat de la Barceloneta que tens dedicat, si mires les fotos, en n'hi ha una dedicada a les espardenyes i al seu preu...
Aquesta anécdota/história, que et va passar, jo la posaría al apartat del meu blog de "Racons Amagats", vaja ja torno a fer-ma propagnda del meu blog...
Fins aviat...? :-D :-D :-D
Eiiiii, Dolors! Que contenta estic de veure't per aquí! Sovint penso en tu, i miro a veure si has actualitzat alguna recepta, però veig que no. Amb la de coses interessants que saps tu!!!!!
D'espardenyes no n'he menjat mai, però no tenia ni idea que costessin tant de netejar. Però tranquil·la: en aquesta vida no ho hem de fer tot ben fet, que sinó voldria dir que som perfectes!!!!!!
Una abraçada i fins aviat!
Hola fely ...como estas??
Eres vecina mia del juego que no juegas ...jajaj!!
Fem un mos
Hola Sió,
a mi m´agradaria venir més sovint , però ara no pot ser , més endevant..
Josepb
Com estas??
Has millora´t molt el teu bloc..eh!!
Margarida
Que tal maca ?
Un dia que torni a tenir alguna cosa important per explicar ...aquí estaré per fer-ho....
Una abraçada a tots .
Gràcies a tu per les teves explicacions, et trovem a faltar...
Ptnts i ànims
M
Hola Dolores, que alegría leerte!!
Se te hecha de menos por aquí!! aunque yo, tampoco tengo mucho tiempo últimamente de entrar, pero quería decirte que si me pongo yo a limpiar el pescado puede que lo comamos desmigado jejeje...
como siempre aprendiendo de tus conocimientos.
Un abrazo.
Moltes gracies per venir una estona i visitar-me
Una abraçada a tothom!!
Publica un comentari a l'entrada