dissabte, d’abril 03, 2010

DINAR DE DIVENDRES SANT


Ou farcit amb tonyina
Ensaladilla amb tonyina

Llengüeta fregida una per una....
  
Sardines a les brases  " de sempre" amb foc i tot....
 

Besuc , gall de Sant Pere , Lluerna a les brases de la Weber ( una altre manera de fer a la brasa)
Com que la Weber és nova i no teníem gaire expeciència ...no ens va quedar massa bé.

És una recepta que em va donar la Pepei , ( la Pepi és una clienta nostra)
Ingredients:
8 calamars, 1/2 Kg de carn picada ( de porc i de vedella)
1 ou dur , 1 ceba grossa, 400gr de tomàquets vermells
1 got de vi blanc sec, sal i pebre 
100gr. de pesols nets , 200 gr de rossinyols , all i julivert
100gr de farina , oli d´oliva
Per la picada
1 gra d´all , 50 gr de pinyons i una peçe de xocolata negra.
Preparació
En una paella amb oli ben calent , salteu les potes i les ales dels calamars tallades ben petites.
 
Quan estiguin una mica daurades afegir-hi el julivert , remeneu- ho bé i retire-ho del foc.
A continuació en un bol  , poseu-hi la carn picada , l´ou dur picat i les potes del calamars , rectifique-ho de sal i pebre i remeneu-ho bé.Seguidament , farciu els calamars amb aquesta barreja ...ja els podeu fregir amb oli abundant i ben calent.
Quan estiguin ben daurats retireu-los i reserveu-los.
Per fer la picada, poseu en un bol la xocolata negra , els pinyons i el gra d´all triture-ho tot amb el morter .Per fer el sofregit , a la mateixa paella dels calamars afegiu-hi la ceba picada i el vi i deixeu-la confitar. Quan estigui ben daurada poseu-hi el tomàquet picat i rectifiqueu de sal i remeneu-ho bé.
Tot seguit , poseu el sofregit en una cassola juntament amb els calamars , rectifiqueu -ho de sal , cobriu -ho tot amb aigua i deixeu -ho bollir durant 35 minuts.
Finalment , si posa la picada , els pesols i els rossinyols ...dexeu coure 10 minuts.
 

20 comentaris:

deakiapekin ha dit...

nena, que festin te has dado, mucha faena, tendrias que haberte tomado las fiestas para descansar, un besazo guapa

paco ha dit...

dolors, menut dinar vos áu espolsat, "tutto" categoria y maravellós.....feliçitats per el dinar y per el altre dia que vá ser el téu sant,....paco

josep ha dit...

Dolors,
Vaja tiberi! sort que sent divendres sant i tractant-se de peix, la cosa queda dissimulada, ja que del contrari (si fòssim 40 anys enrera)aniríem de pet a l'infern!.
Magnífics suggeriments.
Una abraçada

Xavier ha dit...

Déu li'n do quin dinar!
M'he quedat bocabadat amb tot: dels ous al peix a la graella...

Caram, quina artista!

ELS PEIXOS ha dit...

Angeles
No cociné nada yo....que te crees ...soy muy lista cuando quiero....
Los calamares son del Jordi, el cocinero que tengo en mi bloc..
la ensaladilla de su mujer Virtuts ..
y todo lo demas también entrte todos...como estabamos en tarragona en un campo de oliveres , hay mucho espacio y cada uno hace algo....menos yo que no hago nada...bueno , si ..las fotos...Que te parace????
Un abrazo , guapa!!


Paco
Como estas??
Esper-ho que molt bé....
Moltes gracièsper tot..
Adéu , maco!!!


Josep
Ni que ho diguis ...vols dir que encara avui no estem una mica enrederits amb totes aquestes coses??
Nosaltres varem menjar peix , però altres vegades ha sigut diferent...
una abraçada , Josep

Xavier
No et creguis ....em tan de menjar ...no saps que fer i quan acabes no es menjat res...

i d´artista res jo ....la virtuts si que ho es...
una abraçada a tots i moltes gracies per escriure...

Lydia ha dit...

Hola maca ;) Pero cuantas cosas ricas, me quedo con las sardinas que me pierden y la ensaladilla jaja. Besos

La cuina vermella ha dit...

Ens hem quedat alucinats amb la llengueta fregida una per una. Magnífica trobada familiar, amb els amics i familia a les oliveres. Un dia vindrem, t'ho prometo.

ELS PEIXOS ha dit...

Lydia
A mi también me gustan mucho las sardinas ...es más , es el único pescado que yo comí...junto con all i oli y pan , ensaladilla y alcalchofas...


La Cuina Vermella
No m´ho crec que un dia vindreu ....seria massa!!!

Pot ser no m´hi explicat bé....no vull dir que les faci d´una a una ....vull dir que em queda fregida d´una a una ..
Molta frarina , sal i després treura tota la farina que sobra amb un col.lador , i ja es pot posar a la paella amb el oli molt calent...
Un petó ...guapos!!!

xisca ha dit...

Carai, quin luxe de menjar. Ja m'agradaria haver-hi estat. El jonquillo així fregit d'un no és un menjar , és una obra d'art.

Es veu que vos ho vàreu passar i menjar molt bé.

Una besada ben forta

ELS PEIXOS ha dit...

Xisca
Segur que tu també en saps de fregir el " jonquillo" aixi...
Moltes gracies , maca

Nenalinda ha dit...

Ummmmmmmmm una comida riquisimaaaa , la receta de los calamares la voy a anotar , seguro que asi estan de vicio , no hay mas que mira la foto ummm y la lengueta que paciencia jamiaaa ,una por una.
Las sardinas asi a la brasa me pierden y la ensaladilla tamien.
Bicos mil wapa.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolors; Quin bé de Déu... bé ho puc dir aixi..? ...com que és el dinar de Divendres Sant... bé sí... i com que tot és peix... que vagi de gust Dolors¡¡. Una abraçada :-D

Ricard Sampere ha dit...

Tb tornat de vacancetes... T'explico com faig els peixos tipus besug a la Weber... Demano els preparin oberts, deixant l'espina a un costat.. Pinto amb un pinzell de silicona el costat de la pell, que es el que tocarà la graella... i a la part de la carn em limito a fregar-lo amb sal marina, i posar romer per aromatitzar. Deixo el peix a sobre la graella, pel costat de la pell, sense donar mai la volta i obert. Important que la Weber estigui tapada i no obrir-la massa... i el propi calor, fa que la carn del peix quedi cuita. Al final i fora del foc, un raig d'oli d'oliva de qualitat.... Trobaras gustos desconeguts... :).

Celes ha dit...

Que bueno!!! Os pusisteis las botas, jejeje, el pescado a la brasa no tiene nada que ver con el que se hace encima de una vitro, es una manjar...

Bssss

ELS PEIXOS ha dit...

Nenalinda
Mira si soy yo rara ...que con lo que disfruté mas , fué con l´all i oli y el pan...que te parece??
Las sardinas también...

Josepb
Moltes gracies ....quina raó tens...


Ricard
Hola , Ricard!!! S'ha acabat el pont llarg , oi??
La falta d'experiència ....les carxofes van quedar crues per dintre i cremades per fora , el peix ...encara és podia menjar, però ara ja m'hi llegit el llibre i practicaré..


Celes
Con tanta comida no se saborea nada ...

Muchas gracias por escribir , Celes

Moltes gracies a tots per ser-hi...

Fem un mos ha dit...

Un dinar genial com a mi m’agraden amb moltes coses per poder fer com un pica-pica.
Petonets

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Caram Dolors, ja m'hagués agradat dinar a casa teva. Com t'ho has treballat tot això. He d'aprendre a fer més peix a la braça.

ELS PEIXOS ha dit...

Fem un mos
Però quan hi han tantes coses , no saps per on tirar....

A peu coix
Jo no vaig treballar gens , nomès vaig portar la Weber i el peix..

Maduixa ha dit...

Hola bonica!!! estic sense sopar a veure si m'apunto a l'operació bikini :-)) però noia! amb aquestes fotos no sé si podré! tot té una pinta fantàstica, m'ha encantat sobretot els calamars amb bolets!! que bons!! això ho he de provar.

Que tal la setmana santa? :-)

un petó, preciosa.

ELS PEIXOS ha dit...

Hola , maduixa!!
Jo també hauria de posar-me a dieta ...perquè ja no em puc vestir...
Una abraçada .

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails