Ou farcit amb tonyina
Ensaladilla amb tonyina
Llengüeta fregida una per una....
Sardines a les brases " de sempre" amb foc i tot....
Besuc , gall de Sant Pere , Lluerna a les brases de la Weber ( una altre manera de fer a la brasa)
Com que la Weber és nova i no teníem gaire expeciència ...no ens va quedar massa bé.
És una recepta que em va donar la Pepei , ( la Pepi és una clienta nostra)
Ingredients:
8 calamars, 1/2 Kg de carn picada ( de porc i de vedella)
1 ou dur , 1 ceba grossa, 400gr de tomàquets vermells
1 got de vi blanc sec, sal i pebre
100gr. de pesols nets , 200 gr de rossinyols , all i julivert
100gr de farina , oli d´oliva
Per la picada
1 gra d´all , 50 gr de pinyons i una peçe de xocolata negra.
Preparació
En una paella amb oli ben calent , salteu les potes i les ales dels calamars tallades ben petites.
Quan estiguin una mica daurades afegir-hi el julivert , remeneu- ho bé i retire-ho del foc.
A continuació en un bol , poseu-hi la carn picada , l´ou dur picat i les potes del calamars , rectifique-ho de sal i pebre i remeneu-ho bé.Seguidament , farciu els calamars amb aquesta barreja ...ja els podeu fregir amb oli abundant i ben calent.
Quan estiguin ben daurats retireu-los i reserveu-los.
Per fer la picada, poseu en un bol la xocolata negra , els pinyons i el gra d´all triture-ho tot amb el morter .Per fer el sofregit , a la mateixa paella dels calamars afegiu-hi la ceba picada i el vi i deixeu-la confitar. Quan estigui ben daurada poseu-hi el tomàquet picat i rectifiqueu de sal i remeneu-ho bé.
Tot seguit , poseu el sofregit en una cassola juntament amb els calamars , rectifiqueu -ho de sal , cobriu -ho tot amb aigua i deixeu -ho bollir durant 35 minuts.
Finalment , si posa la picada , els pesols i els rossinyols ...dexeu coure 10 minuts.
20 comentaris:
nena, que festin te has dado, mucha faena, tendrias que haberte tomado las fiestas para descansar, un besazo guapa
dolors, menut dinar vos áu espolsat, "tutto" categoria y maravellós.....feliçitats per el dinar y per el altre dia que vá ser el téu sant,....paco
Dolors,
Vaja tiberi! sort que sent divendres sant i tractant-se de peix, la cosa queda dissimulada, ja que del contrari (si fòssim 40 anys enrera)aniríem de pet a l'infern!.
Magnífics suggeriments.
Una abraçada
Déu li'n do quin dinar!
M'he quedat bocabadat amb tot: dels ous al peix a la graella...
Caram, quina artista!
Angeles
No cociné nada yo....que te crees ...soy muy lista cuando quiero....
Los calamares son del Jordi, el cocinero que tengo en mi bloc..
la ensaladilla de su mujer Virtuts ..
y todo lo demas también entrte todos...como estabamos en tarragona en un campo de oliveres , hay mucho espacio y cada uno hace algo....menos yo que no hago nada...bueno , si ..las fotos...Que te parace????
Un abrazo , guapa!!
Paco
Como estas??
Esper-ho que molt bé....
Moltes gracièsper tot..
Adéu , maco!!!
Josep
Ni que ho diguis ...vols dir que encara avui no estem una mica enrederits amb totes aquestes coses??
Nosaltres varem menjar peix , però altres vegades ha sigut diferent...
una abraçada , Josep
Xavier
No et creguis ....em tan de menjar ...no saps que fer i quan acabes no es menjat res...
i d´artista res jo ....la virtuts si que ho es...
una abraçada a tots i moltes gracies per escriure...
Hola maca ;) Pero cuantas cosas ricas, me quedo con las sardinas que me pierden y la ensaladilla jaja. Besos
Ens hem quedat alucinats amb la llengueta fregida una per una. Magnífica trobada familiar, amb els amics i familia a les oliveres. Un dia vindrem, t'ho prometo.
Lydia
A mi también me gustan mucho las sardinas ...es más , es el único pescado que yo comí...junto con all i oli y pan , ensaladilla y alcalchofas...
La Cuina Vermella
No m´ho crec que un dia vindreu ....seria massa!!!
Pot ser no m´hi explicat bé....no vull dir que les faci d´una a una ....vull dir que em queda fregida d´una a una ..
Molta frarina , sal i després treura tota la farina que sobra amb un col.lador , i ja es pot posar a la paella amb el oli molt calent...
Un petó ...guapos!!!
Carai, quin luxe de menjar. Ja m'agradaria haver-hi estat. El jonquillo així fregit d'un no és un menjar , és una obra d'art.
Es veu que vos ho vàreu passar i menjar molt bé.
Una besada ben forta
Xisca
Segur que tu també en saps de fregir el " jonquillo" aixi...
Moltes gracies , maca
Ummmmmmmmm una comida riquisimaaaa , la receta de los calamares la voy a anotar , seguro que asi estan de vicio , no hay mas que mira la foto ummm y la lengueta que paciencia jamiaaa ,una por una.
Las sardinas asi a la brasa me pierden y la ensaladilla tamien.
Bicos mil wapa.
Dolors; Quin bé de Déu... bé ho puc dir aixi..? ...com que és el dinar de Divendres Sant... bé sí... i com que tot és peix... que vagi de gust Dolors¡¡. Una abraçada :-D
Tb tornat de vacancetes... T'explico com faig els peixos tipus besug a la Weber... Demano els preparin oberts, deixant l'espina a un costat.. Pinto amb un pinzell de silicona el costat de la pell, que es el que tocarà la graella... i a la part de la carn em limito a fregar-lo amb sal marina, i posar romer per aromatitzar. Deixo el peix a sobre la graella, pel costat de la pell, sense donar mai la volta i obert. Important que la Weber estigui tapada i no obrir-la massa... i el propi calor, fa que la carn del peix quedi cuita. Al final i fora del foc, un raig d'oli d'oliva de qualitat.... Trobaras gustos desconeguts... :).
Que bueno!!! Os pusisteis las botas, jejeje, el pescado a la brasa no tiene nada que ver con el que se hace encima de una vitro, es una manjar...
Bssss
Nenalinda
Mira si soy yo rara ...que con lo que disfruté mas , fué con l´all i oli y el pan...que te parece??
Las sardinas también...
Josepb
Moltes gracies ....quina raó tens...
Ricard
Hola , Ricard!!! S'ha acabat el pont llarg , oi??
La falta d'experiència ....les carxofes van quedar crues per dintre i cremades per fora , el peix ...encara és podia menjar, però ara ja m'hi llegit el llibre i practicaré..
Celes
Con tanta comida no se saborea nada ...
Muchas gracias por escribir , Celes
Moltes gracies a tots per ser-hi...
Un dinar genial com a mi m’agraden amb moltes coses per poder fer com un pica-pica.
Petonets
Caram Dolors, ja m'hagués agradat dinar a casa teva. Com t'ho has treballat tot això. He d'aprendre a fer més peix a la braça.
Fem un mos
Però quan hi han tantes coses , no saps per on tirar....
A peu coix
Jo no vaig treballar gens , nomès vaig portar la Weber i el peix..
Hola bonica!!! estic sense sopar a veure si m'apunto a l'operació bikini :-)) però noia! amb aquestes fotos no sé si podré! tot té una pinta fantàstica, m'ha encantat sobretot els calamars amb bolets!! que bons!! això ho he de provar.
Que tal la setmana santa? :-)
un petó, preciosa.
Hola , maduixa!!
Jo també hauria de posar-me a dieta ...perquè ja no em puc vestir...
Una abraçada .
Publica un comentari a l'entrada