Les bases de la cuina marinera són molts senzilles , ja que només es necessiten brous lleugerament aromatitzats i suaus , no gaire potents , per deixar protagonisme al gust del peix.
En canvi , els brous per als arrossos sí que han d´estar un punt més cuinats per tal que tinguin més sabor.
Les picades són pilar indiscutible d´aquest tipus de cuina.
Els olis aròmatics serveixen d´elegant acompanyament dels peixos que porten guarnicions senzilles.
Un bon oli d´oliva extra verge és suficient per afegir-lo als peixos no guarnits.
Les salses de tomàquet han d´estar ben confitades.
Les salses d´all i oli són d´utilitat , ja que s´haurien de fer servir en petites dosis per accentuar el sabor del plat, no per destruir-lo.
i com ja os vaig dir l´altre vegade , si volem tenir un gran èxit del plat , lo millor és comprar el producta molt fresc , en aquest cas el producte és el peix......
S´ha de tenir present també que peixos i marisc necessiten poca cocció i demanen menys disfressa . Amb una cocció precisa es gaudeix de tota l´elegància i perfum de la seva carn.
Tampoc s´ha d´abusar de la llimona , del vinagre ni de les plantes aromàtiques amb excessive aroma: per donar un toc subtil de sabor s´on perfectes , però en excés espatllen el plat.
Tot aixó ...sobretot quan el protagonista és peix del Mediterrani , envejat al món sencer..
Quim Marqués.
Quim Marqués.
Marinera de Peixos
Aquesta Marinera de peixos es posa a coure tot en cru, podent-se preparar amb dos o tres classes omés de peix a trossos i nets anteriorment.
En una cassola fonda s´hi posen trossos de lluç petits, musclos , llagostins o bé trossos de llagosta , pops o calamarsos , anguila o congre , etc.
S´amaneix el conjunt amb unes cebetes petites , api, llorer, orenga, dues cullerades de pasta de tomàquet, all i julivert trinxat , sal , pebre , una mica de canyella , dos gots de vi clar o negre , un rajolí de vinagre i una mica d´oli .
Es tapa hermèticament i es fa coure poc a poquet durant uns quans minuts , i ja es pot servir....
També és pot fer amb unes patates si os agrada...
Aquesta , és de sipía i calamars
30 comentaris:
Caram quin luxe d'explicacions i de receptes, oh. M'encanta.
Ana
Hola maca!!! Tu sempre tan esplendida amb mi...
Moltes gracies maca.
mmmmmmmmmmmm,,dolors dexám pensar per a poder-te dir, cóm dauría de estar aquésta marinera, jajajajaja..dolors yá u-sec.......EXTRAORDINARIA......paco
Xè, quina lliçó magistral.
M'ha agradat força allò dels brous!
Una salutació!
Con esos ingredientes, imposible que no esté bueno! Un besito, guapa! (ah! las bolsas de asar las venden en los supermercados, donde el papel de aluminio y film, y sirve para asar cualquier cosa. Las patatas quedaron genial)
Da gusto ver esa cazuela llena de cosas ricas. A mi me gusta acompañar el pescado con un poco de aceite aromatizado, es lo mejor. O con un poco de especias. Besos guspísisisma.
Dolors... Ja no m'aguanto més: Casem-nos!!! :))
Amb tots aquests consells, no hi dubte, la marinera ha de sortir boníssima!
que cosa tan rica por favor!! con lo pescatera que yo soy!
besos
Paco
Saps com jo l´acabo?? Sempre faig el mateix ...acabo posan arròs i m´ho paso pipa!!!
Una abraçada.
Xavier
Aquest peixos tan fresquets necessiten molt poc acompanyament..
Angie
Si que queda muy bueno...
Nunca había oido hablar de ellas.
Muchas gracias , guapa...
Lydia
Ya ves que para este pescado es lo mejor.
Assur
Ostres...i aquell parell
de "pijes" que tens a casa ...que dirien??
Glòria
Amb qualsevol clase de peix...sempre que sigui molt fresc.
Toñi
Hola guapa!!!
te tengo muy descuidada..
Muchas gracias por escribir....
Gracies a tots i totes per escriure...
Eis.... i amb mi no vols casar-te????... Com que veig que aquí es llencen a la piscina, doncs jo tb..
I com la Marta no es vol casar amb mi.... ;)
Fins i tot podriem compartir la Weber.... ;)
madre!! si me llega el holorcito hasta aquí....mmmmmm!!!
Bss
Ricard
Segur que es la Marta la que no es vol casar????
i lo de la Weber ...ja m´agrada!!!
Marta----tot això és broma ...:-)))
Ricard...i que em dius de la Marinera ....encara que jo tinc que provar de fer els teus canalons amb pasta feta fresca i galta.., oi??
Fely
Es verdad ...el olor es muy agradable, a pescado fresquito.
Gràcies per compartir, un bon resum de punts importants de vegades resulta molt i molt útil.
Dolors, jo no et demano que et casis amb mi, que ja veig que tens molts pretendents i jo no tindria res a fer, però... puc ser la dama de companyia? De companyia a l'hora de dinar, eh? que ja veig que ha de ser un plaer tenir cada dia un plat de peix fresc a taula tan bo com aquest!
Un petó
Starbase
Per això tinc aquest bloc ...per ajudar amb el poquet que ser.
Margarida
Quan vulguis ja ho saps...aqui estem....
Gracies als dos per escriure....
Sí senyora!!! sí senyora! m'ha encantat tot el que ens has explicat! i que bo!!!! :-)
veig que t'han sortit pretendents :-) i pretendentes :-)jo també et voldria festejar però, amb una weber pel mig, no sé pas si la Margarida o jo tenim masses possibilitats ;-)
un petó, preciosa
Un altre classe magistral, com totes les que ens dons, però jo amb quedo amb qualsevol de les marineres.
Petonets
Mare meva quina fila que fa la de llamàntol, amb la fam que tinc, de bon grau me la pendria ara mateix...
petongrgrhrhrnnssss... (es que em cau la baba jajaja.)
Nuria;)
Dolors; Jo també t'accepto com a cunyada...? fa?
Que vagi de gust Dolors i per molts anys -encara que una mica atressades-
Salutacions Dolors¡¡ :-D
Maeeeeeeeeeee que lujazo de marineras , no se por cual empezaria primero poque no pensaba deja ni una sin proba.
Se ven delciosaaaaaaaas y con el marisco y pescado bien fresquito un lujo para el paladar.
Que pena no estemos mas cerca poqueee mas de un dia me tenias senta a la mesa a comer.
Bicos mil y feli finde wapa.
Maduixa
Moltes gracies maca ....jo os ajudo amb tot el poc que ser i el poc que busco als llibres...
Fem un mos
la próxima será millor....
Petita cuina
A mi m´agrada més aquesta coseta petitona que tens...
Josepb
Moltes gracies ...tot just va ser ahir el meu sant...encara hi han set dies:...i per conyat ..crec que ja em fet tard, m´han dit que tens una conyada molt maca...:-))))
nenalinda
Tu si que eres Linda!!!!
Moltes gracies a tots...
No em puc creure que ahir fos el teu Sant i que no m'hagi enrecordat de felicitar-te!
Perdona'm Dolors :-), moltíssimes felicitats, preciosa, ja sé que es tard i malament :-), però, vine cap aqui que et donc un petó ben fort!
XXXXXXXXXXX :-)
Maduixa
Que maca que ets ...moltes gracies , guapa!!!
El aspecto es genial, lástima no entender bien el catalá para tomar nota
Besos
Anton
Muy Buenos dias Anton !!!!
Encantada de conocerte!!! i contenta de que me escribas....
No se si te has dado cuenta de que a la parte derecha de mi blog , tengo un traductor " Google" , solo poniendo español , te lo traduce todo.
Incluso ahora, comprovando si funcionaba ...me he dado cuenta que también traduce los comentarios que hacen las personas que entran .
No se si volveras a entrar , pero si lo haces puedes provarlo y si no te va bién me lo dices y te lo traduciré yo y te lo mandaré por e-mail.( no es ninguna molestia...ahora con el copiar y pegar es un momento).
Un saludo...
nena eres una enciclopedia, cuanto llegas a saber de peces , me encanta leerte, y la marinera per sucari pa
un petonet
Dolors,
Estic absolutament d'acord en el què dius que és el peix que ha de dominar en quant a gustos i no allò que hi afegim.
Una cuina senzilla, ràpida i gustosa. L'èxit està garantit.
Arribo tard però també et vull felicitar.
Petons.
Manel.
Angels
i els fogons del pare
Moltes gracies a tots dos per les vostres paraules....això fa que tinguem ganes de seguir....
Un petó a tothom
Moltes gracies...
Publica un comentari a l'entrada