dissabte, de novembre 21, 2009

El primer Premi ...i La castanyola


Avui hi tingut una sorpresa!!!
La meva amiga LYdia del bloc JUST a LITTLE BITE , una nena molt jove i molt maca.
M'ha fet un regal , li han donat un premi i ella ens el ha oferit a mi i a quatre noies més de diferents blocs , i com que a mi no m'havia passat mai ...estic molt contenta.
Moltes gracies Lydia per en recordar-te de mi. i moltes gracies també a la Nena linda " por ser como eres , GUAPA"

Ara crec que jo també tinc que oferir-li al premi a qui jo vulgui...
Jo os ofereixo a tots i a totes les que em llegiu , però com que només és poden donar 5 noms...
Els primers de tots , els meus germans , amics , psicòlegs , animadors i tot el que és pugui dir de una parella tan perfecta i tan especial com és la parella de vermells que tenim per aquí LA CUINA VERMELLA , per vosaltres aquest premi. Txell i Kike , els millors!!

 Margot , la meva amiga virtual i encantadora encara que no ens hem vist mai.Bloc Margot, coses de la vida. 
Angeles , mi amiga especial que cada dia hace los Post mas perfectos y mas bonitos , tanto que le costó.Te acuerdas angeles??? Bloc de aki a pekin
ONEGA , es mi amiga de fuera de Catalunya .Yo le tengo un aprecio especial...Aunque ella es del Atlètic de Bilbao y yo del Barça , pero de buen rollo , verdad guapa?? bloc , Magía en mi cocina  , os aseguro que el nombre del bloc es idéntico de lo que se cuece dentro , allí dentro hay magía!!!.
i per ultim a TITANIII , la treballadora que té una pila de blocs i que tots els fa super bé, no canvi is mai maca !!, esper-ho un dia poder con eixius a totes personalment. Bloc Arca de los recuerdos , tastolletes..
Tots aquest blocs si teniu un moment , val la pena de perdre una mica de temps.
A totes , esper-ho que os agradi.
Crec que vosaltres també ho teniu que regalar a 5 persones més.


Castanyola , Saputa,besug negra, Palometa......A cada Regió , li diuen d´una forma diferent.

La castanyola és un peix blau poc conegut, de tota manera n´arriba poca.Té el cost alt,ovalat , amb una boca gran i els ulls petits.El dors és gris blavós i el ventre , platejat.la carn és saborosa i tendra.A l´hora de la compra és acessible tot i que no sigui gaire apreciada.

L´art que es fa servir més sovint per capturar-lo és el pelangre, encara que també se n´agafen amb l´arrossegament.
Suquet de castanyola amb patates
Ingredients:
4 persones
4 talls de castanyola
3 alls
1 branqueta de julivert
1 llesqueta de pa fregida
1 tomàquet madur
un grapat d´ametlles
sal , oli d´oliva i aigua.

Preparació
D´una castanyola d´un quilo, un cop neta , en traurem els quatre talls que necessitarem i els salarem .En un morter picarem els alls , les ametlles , el pa , el julivert i la tomaca per aquest ordre.posarem una cassola al foc amb un raget d´oli d´oliva i quan estigui calent hi abocarem aquesta picada.
Una vegada sofregida , hu afegirem una mica d´aigua i quan bulli, hi incorporarem el peix i la sal que calguin.
El suquet millor que quedi lligat.
David Solé

25 comentaris:

Nenalinda ha dit...

Felicidadessssss wapisimaaaaaa y muxas gracias de corazon por las bonitas palabras que has tenido para mi , me he emocionao cuando lo he leido tu tambien eres una nena muy linda pues como te dije un dia la edad esta en la mente no en el dni.
Aqui le llamamos castañeta y en la pescaderia depende quien este no les gusta na prepararla por la piel tan dura que tiene jis..jis.
Me llevo la receta para hacer ,pues nunca la he exo asi y seguro esta de mueteee.
Ojala un dia podamos conocernos preciosa.
Bicos mil y flei finde wapisisisimaaa.

Glòria ha dit...

Felicitats pel premi!. Avui has escollit un peix que a casa ens agrada molt, fet a filets, sense espines (sobretot al Josep).

M'apunto aquesta manera de fer-lo. Quan en trobi al mercat, el faré i ja t'ho explicaré. Quan n'hi ha, a la parada del peix ja me'n guarden, perquè saben que ens agrada molt.

La cuina vermella ha dit...

Hola estimada amiga,! Primer de tot dir-te que et mereixes aquest premi i tots els premis del món, que ets mereavellosa i fantàstica. Segon, moltes gracies per les teves paraules (ens has fet posar vermells), ja saps que t'estimem moltíssim i que és un goig estar amb tu i compartir vivències.
Moltes gràcies bonica!

ONEGA ha dit...

Dolors... sin traducir el post, no entendía nada, una vez puesto el traductor, ahí ya me he enterado bien. Me enorgullece haber formado parte de esas 5 personas seleccionadas por tí para recibir este premio.La verdad es que me has dedicado palabras muy lindas que hacen a una sentirse genial. Yo también te tengo un aprecio especial, pese a conocernos exclusivamente por los post. y pese a que Tú seas del Barça!!!! jajaja.... (ayer por cierto, un empate, ni para tí ni para mí), Bueno guapa, un beso, gracias por el premio, lo recibo y lo guardo en un lado de mi corazón.
Saludos.

fely ha dit...

felicidades por el premio wapa. Este pez lo veo poco por aquí, aunque no es el mismo nombre, la receta es bien rica, miraré a ver si lo encuentro.
bss y feliz domingo.

Anònim ha dit...

felicitats per aquest mega-premi!!!
i gràcies per pensar en mi!!! Ara mateix m´el porto!!! has dit unes coses tan boniques sobre mi que m´has emocionat!!!! Gràcies, dolors, de tot cor.
I referent a la castanyola, sí que es veritat que no es una carn massa ben apreciada, i tinc un dubte ¿es el mateix la castanyola que la palometa? la meva jefa la feia amb pésols i li sortia molt bona!! Ara que, si t´hi fixes la cara de mala llet que fa aquest peix!!! ja, ja!!!
mai la he probada, pero tindré en conte la teva recepta.
Petonets.

Margarida ha dit...

Felicitats pel premi!
De castanyoles em sembla que el meu peixater no n'ha tingut mai perquè m'he mirat bé les fotos i em sembla que no "ens havíem vist mai".
Ha d'estar ben bo de la manera que l'has preparat. A mi que m'agrada tan el peix...
Petons.

ELS PEIXOS ha dit...

Nenalinda
Gracias a ti guapísima..
Si es verdad también la llaman castañeta y palometa y japuta y besugo negro y no se cuantas cosas mas , ya os dije que en cada región lo llaman de una manera diferente.
Es verdad que cuando son tan grandes y frescas como esta , cuesta mucho de pelarla , yo tuve la suerte que esta se la llevaron para hacerle una foto y no tuvimos que limpiarala.
Ojala un dia nos conocieramos todos juntos , que juerga nos correriamos, verdad??
un abrazo.

Glòria
Moltes gracies.
N'hi ha molt poques vegades. Nosaltres només les portem de la costa i allà surten de tan en tan i sempre molt grosses , llavors quasi bé sempre les fem a filets.
És un peix una mica especial i també es blau, ja ho saps , oi??

La cuina vermella
Que voleu que os digui , si sou vosaltres els que feu que jo sigui com soc
Un petó a tots dos.

Onega
Hola a miga mía, como estas ??
Este año ya no ganaremos el triplete . A mi no me sabe mal que empaten o pierdan con el Bilbao telo aseguro..
Me hubiera gustado hacerte el post en catellano , pero en catalán ya tengo faltas imaginate en castellano. Lo que si hice , es poner lo que iba dedicado a ti en castellano , ya lo viste, verdad??
Un beso , guapa.

Fely
Hola guapa , muchas gracias , el próximo que tenga va para tí , tu serás la siguiente , te lo aseguro.
Este pescado es azul y tiene que ser casi siempre en salsa.
Un abrazo.

Hola Titaniiii!!!!
MOltes gracies a tu per ser tan maca amb mi.Totes amb cuideu tan que m´encanta !!!
La castanyola sempre és millor cuinar-la amb suquet perquè és una mica axuta , és peix blau i és te que fer com a tal .
és veritat que té una cara de mala llet que no s´aguanta.je,je...
Un petó maca.

Margarida
Moltes graciés , no m'havia passat mai i estic molt contenta.
aquest peix costa molt de veure'l , abans en venia molt del Nord , però ara no s'en troba tan i nosaltres si no és de la costa no en portem.
és peix blau i queda bé quasi sempre amb salsa o suquet , més que no pas fregit tan sols.
Si un dia en veus que sigui molt fresca perqué si no té mal gust.
Graciés per escriure.

Pilar ha dit...

Felicidades por tu premio, siempre hace ilusión que se acuerden de ti. Yo antes solía comprar Castañuela en el Mercado del Ninot, ahora hace tiempo que no veo, pero volveré a buscar y si encuentro probaré tu receta. Un beso

Eva Flores ha dit...

FELICITATS pel premi! ben merescut!
pt!

Virtuts ha dit...

Hola Dolors .... felicitats pel premi que t'han donat!!!! veig que estàs molt contenta, m'agrada veure que les persones estiguin feliços.

Veig que igual del pa aqui has fet molta feina, m'ho aniré mirant a poc a poc.
La castanyola és un peix que el comprava la meva mare, però no tinc un bon record ...... per la qual cosa segur no m'agradava.

Però és igual m'agraden tots els altres, no hi ha problema ja ho saps no?
petons
adéu

margot ha dit...

Dolors preciosa, esclar que m'agrada, habia oblidat venir.
Com diuen els vermells et mereixes el premi per ser com ets.
I estic molt contenta de que am donis aquest premi.
Gracies preciosa.
Petons

Juanriu ha dit...

Hola Els Peixos,muchas gracias por pasar por mi blog y por el comentario tan bonito que dejaste, este blog tuyo es muy interesante y explicas muy bien todo lo de los peces, con tu permiso seguire pasndo por aqui, un saludo.
JUAN
PD: Te cojo la receta de canana amb seba i tomaca que tiene que estar muy buena.

Lydia ha dit...

Hola guapi! claro que si, me hace ilusión que la pruebes tu, que tienes un blog sobre pescado jeje. a ver si tienes ocasión, que de verdad que queda riquísimo. un saludo

ELS PEIXOS ha dit...

Pilar
Como estas guapa, muy contenta supongo con tu regalo de Celes .
Ahora no hay tanta palometa como antes por eso no se ve.
Si quieres saber la vida del Mercat del Ninot ves al Bloc d´en Josepb, Menjar de bacallà y veras todo lo que explica del mercat del ninot.

Eva
Moltes gracies maca, el próxim será per tu.

virtuts
m´estanya molt que hi hagi un peix que no t´agradi , t´agradan tots a tu.
estic contenta que ya tinguis el ordinador funcionant.

margot
M´agrada que t´agradi .
Felicitats per tot.

Juan el catalán
Mucho gusto de conocerte , a mi ya te dije que tu bloc me encanto.

ELS PEIXOS ha dit...

Lydia
Ya t´hi contestat al teu bloc maca.
Adéu i gracies per visitar-me

Lydia ha dit...

Abuff que lio jajaja. Me parece genial que sigáis el negocio, no hay nada mejor que ir a comprar a sitios que sabes que son de confianza porque llevan desde pequeños viendo el trabajo de sus padres. Y la idea de crearos un blog genial jaja viene muy bien la ayuda de 2 profesionales ;) Petons

Eva Flores ha dit...

mil gracies pel teu comentari al meu bloc! em treus els colors!
qui sap, potser algun dia faig un curs de forneria professional i m'hi dedico. però ara per ara seguiré a l'oficina.
pt!
Eva

Vanesuky ha dit...

Moltes felicitats pel premi, t'ho mereixes preciosa!!
Y sobre la castanyola, quin bon peix!Amb moltes espines, però deliciòs!!

Petonets preciosa,

Vanesuky.

Fem un mos ha dit...

Felicitats per el premi que et mereixes,i per la teva simpatia.
La castanyola no la coneix-ho, la buscaré per provar-la
Un petonas

RUBEN ha dit...

olé Dolors! Felicitats per aquest premi tan merescut!

ELS PEIXOS ha dit...

Moltes gracies a tots i a totes , el proxim será per vosaltres
Un pató.

Anònim ha dit...

Genial, he fet el suquet de castanyola tal i com ho expliques i estaba buiniissiim felicitasts

ELS PEIXOS ha dit...

Gràcies Anonim .. m agrada que encara os recordeu de mi...Moltes Gràcies.

ELS PEIXOS ha dit...

Gràcies Anonim .. m agrada que encara os recordeu de mi...Moltes Gràcies.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails