diumenge, d’abril 25, 2010

LA CUINA SEXI

     """"Quin Gust té , l´amor?
Menjar , beure , estimar ; tres impulsos primaris que ens empenyen a la recerca del plaer des del moment en què Eva va mossegar la poma al Paradís.La temptació tenia la pell llisa i brillant , el color intens- no se sap si vermell o verd - , la polpa d´un gust agredolç, cruixent i sucosa ....Com és possible resistir-se a tantes sensacions plaents?
Des que som petits experimentem a través dels sentits : la dolçor de la llet materna , la suavitat vellutada de la pell d´un préssec, la textura d´una tela , l´atracció d´un color brillant o el so cruixent de la crosta d´una llesca de pa....."""""""

La màgia de les espècies.....
Les espècies evoquen terres exòtiques , llocs ombrívols i càlids , aromes embriagadors  i màgia , molta màgia , un toc de nou moscada , una punta de clau d´olor i uns grans de pebre poden aixecar l´ànim i fer destacar el plat més senzill......

Negra , vermella , blanca , verde , de Jamaica, de Sechuan....Tots els pebres són aromàtics , picants i afrodisíacs , sobretot si els combines amb ginseng i gingebre a parts iguals.
Carmen Suárez



Com que ja fa temps que tinc el bloc ....doncs es veu que ja hi perdut la vergonya ....
i os volia ensenyar una recepta d'un llibre que vaig comprar per Sant Jordi....

La Cuina Sexi.....de Carmen Suárez

No se si os interessara ..però a la edat mes o menys com la meva ...no passa res si ens sorprenent alguna vegada ....no os semble???
Cada un pot fer la recepta amb la parella que vulgui o amb la parella de qui vulgui ....amb aixo no m'hi fico .....tothom que ho faci com pugui....:-))))))



LES CLOÏSSES

Cloïssa és el nom amb què comunament es coneix a diversos mol·luscs bivalves que viuen enterrats en la sorra o el fang de les vores de rius i mars.
Es sol associar el nom de cloïssa a l'espècie Tapes decussatus que té uns 5 cm d'amplada i uns 8 cm de llargada, té les valves ovals i s'observen unes estries molt fines que es creuen amb unes altres de concèntriques. La coloració pot variar entre el groc, el verd o el gris. Actualment la cloïssa més habitual en els mercats a Catalunya és la cloïssa japonesa .

Les cloïsses aconsegueixen enterrar-se mitjançant els moviments d'un peu musculós que s'assembla a una llengua. Aquest està cobert per dues valves unides entre si per un petit lligament que possibilita l'obertura i tancament de la petxina.
S'enterra aproximadament entre 5 i 30 cm de la superfície i suporta temperatures de 5º a 35º C, tenint en compte la baixa mar i els canvis de salinitat.
S'alimenta de petits éssers vius mitjançant la filtració d'aigua. Solen tenir els sexes separats i la fecundació és externa.

Aquesta de la foto és la fina Gallega....però no cal fer la recepta amb aquesta ...ni han de molts preus i de molts gudtos....nomes cal que sigui molt fresca i que no tingui sorra....



CREMA DE CLOÏSSES


Aquest llibre és molt nou i jo encara no li feta la recepta...per tant no se com queda ni se si te efectes secundaris....:-)))) 


Aquesta recepta la fareu amb 35 minuts......

Ingredients per a 2 persones
400 gr de cloïsses , 1 porro , 1 cullerada d´oli , 1 patata mitjana
1 copa de vermut blanc sec, 6 dl. de brou de peix blanc
3 cullerades de nata líquida , sal , pebre i cibulet.


Preparació


Obrir les cloïsses amb una cassola i el vermut. És tapan i quan estan obertes retira-les del foc .
Cola el líquid de la cocció i treura les closques .
Pela i talla a rodanxes el porro i la patata i sofregeix-los en l´oli sense que agafin color .Mulla-ho amb el brou de peix i deixa-ho coure 15 minuts.
Reserva unes cloïsses per decorar .Afegeix el suc de la cocció i la resta de les cloísses a la crema i tritura-ho tot fins que quedi molt fi.Rectifica de sal.
Afegeix-hi la nata , reparteix la crema als bols i decora amb les cloïsses reservades i el cibulet.


Recorda que.....
aquesta crema ha de quedar molt fina , raó per la qual és necessari utilitzar una batedora potent i després passar-la pel colador xinès per evitar qualsevol petit grumoll que hi pogués quedar .


La Cuina Sexi ...carmen Suárez.

21 comentaris:

Celes ha dit...

Hola Dolors!!! No ho he rebut, el meu correu es: celesgp@gmail.com

Tomo nota de la receta sexy....

Bsss

Xavier ha dit...

Just faré una ressenya d'aquest llibre en breu al meu blog!

Hehehe, passa't per Rossejat i digues-me què et pareix el bacallà que he fet... tu que em pots donar lliçons de peix fins a l'infinit i més enllàààààà!

;)

Onega ha dit...

esta vez se me ha quedado atascado el traductor.. más o menos capto tu post, ese libro seguro que está bien interesante....
un saludo de Domingo a la noche

Maduixa ha dit...

Apa! Dolors!!! estàs descocada! :-))) potser sí que arribarà el moment que no podrem dir que no a res :-)))

Noia, quina receptassa!!! ja saps que les cloïsses, tellerines i demès parents em xiflen. Jo puc garantir que aquestes receptes tenen afectes secundaris, bons però. En faig una de molt semblant i es per llepar-se'n els dits :-)

Un petó molt fort, bonica ;-)

Lydia ha dit...

Y ese libro? Que interesante jeje. Muy buena receta. Petonetsss!

Josepb. ha dit...

Dolors; tarirotariroooo... sobren les cloïses... zassss... ñammm...mmmm... a veure que pasa... amb els efectes secundaris...
Que vagi de "gust" Dolors¡¡:-D

Ricard Sampere ha dit...

Ostres.... vaig a intentar no dir cap disbarat... ;). Parlant de cloïsses, dir-te que en soc un bon consumidor.. però que si puc triar la recepta, com més m'agraden es obertes amb vapor de vi blanc... El tema dels efectes secondaris... crec que es més degut a l'acohol amb que s'acompanyen aquests plats, que no pas al propi producte...;).

starbase ha dit...

Jeje, dona per molt el tema. De moment dirè que la recepta és molt bona i que a la cuina sexy l'ingredient més important no són pas els ingredients de les receptes.

:)

*Eva* ha dit...

vaja, vaja, ara ens falta saber els efectes secundaris, qui serà el primer o la primera a probar-la? jeje
pt!

ELS PEIXOS ha dit...

Celes
Gracies guapa ...por todo

Xavier
Ha hi anat el teu bloc i ja t´explico el que m´ha passat.


Onega
Ja veo que tendras que aprender catalàn , ja, ja, ja,
Ya sabes que cuando no entiendas yo te traduzco...
un abrazo , guapa.

Maduixa
Qui sap el que haurem de fer encara!!!!

A mi també m´agrada molt tot aixo , però amb salsetes picanta ...la crema de llet no es per mi.


Lydia
Ja ves guapa ...a la vejez ...Biruelas!!!!


Josepb
Ja t´ho dire un altre dia quan les provi...:-))))


Ricard
Jo també crec que tot va amb el que les acompanyem , però ....!!!


Starbase
Es veritat ...hi ha molt que parlar aqui...:-))))


Eva
Tu mateixa......deixa de fer pa una estona i posa´t a fer les cloísses....i ens dius que t´han semblat...:-)))))

Una abraçada a tots i totes...

paco ha dit...

dolors, el plat com sempre molt bó, ara bé sobre el tariroootarirooo del josepb, mmmmmmmmm, ió el preparava per al sopar, i despres an-nar cap a la platya a veure que díu la lluna.jajajaja....salutaçións paco

ELS PEIXOS ha dit...

Paco
La lluna parla??? No ho savia !!!!ja, ja, ja,
M´alegro que estiguis content....

xisca ha dit...

Mare meva Dolors!!!! m'ha encantat el post i mira que feia temps que no et visitava , per motiu de feina no perquè no volgués. També m'encanta el llibre , i serà un que pens llegir. I la recepta , també m'agrada.

Enhorabona!!!

Una besada

Fem un mos ha dit...

La crema deu d`estar molt bona, però llàstima de cloïsses, en quan lo de la cuina sexy crec que mes que els productes ho fa l`imaginació que en alguns moments pot anar molllll lluny
Petons

crismas ha dit...

Este libro promete, así es que, yo espero que sigas poniendo más recetas, tomaré nota de todasss jejeje...
Saludos cris

ELS PEIXOS ha dit...

Xisca
Estic contenta que t´agradi tot...
un petó maca.

Fem un mos
Crec que la edat és molt important amb tot aixó ...la parella que tinguis també hi fa molt i després tot el que vulguis afegir...:-)))

Crimas
Haré muchas mas porque son cortitas y fáciles y si además nos animan ..pues que mas queremos , verdad??


Moltes gracies a totes per ser-hi.

Angie ha dit...

Me encanta, Dolors! Probaré y ya te contaré los resultados.... jejeje. Un besito, guapa!

margot ha dit...

Como me encanta que seas atrevida Dolors.
A nuestra edad ya da igual casi todo.
Como dice Starbse...
No son las almejas en si las producen el efecto afrodisíaco...
Solo con pensar en cocinarlas, en poner una mesa maravillosa,la ropa sexi que nos pondremos, y que cocinaremos para el marido, novio o amante de turno in cuestión...
Eso nos hace estar ya excitados.
Y la parte contraria...
Se le desborda la imaginación, y antes de sentarse a comerlas ya le han hecho efecto.
Uy que picante estoy. jajajaaj
Sera que no escribo en mi blog.
Tu me has incitado eh!!!
Yo también tengo un libro de recetas afrodisíacas que aún no he estrenado.
Podemos hacer un curso las dos te parece???
Cocina erótica en la madurez.
Profesoras...
M&M
jajajaajaajaj.
Petons maca.

angeles ha dit...

Dolors, que callado lo tenias que ahora tienes una seccion de cocina erotica, jajjaj
pues claro que si , ya es hora de hacer lo que nos de la gana no te parece un saludo guapa

paco ha dit...

dolors, al méu blog tens la contestaçió al téu comentari de la música y els cafeters........abraçades.....paco

ELS PEIXOS ha dit...

Angie
Ya pondré mas ...tengo muchas!!!!

Margot
Tenim que perdre les manies ...no et semble???


Angeles
Tu tranquila , tengo muchas mas.

Paco
Ya hi anat al teu bloc.


Moltes gracies a tots per escriure.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails