divendres, de febrer 05, 2010

ANIVERSARI


Recomanació
""L´exit del plat es bassa en el fet que el producta triat sigui fresç, especialment quan la matèria primera prové del mar. 
Avui en dia , el peix i el marisc viatgen molt; en cap moment diem que per aquest motiu siguin dolents, però tenint les llotjes a dues passes de casa no val la pena consumir peix de fora.
Recordeu: si el peix és fresc no fa cap olor, ens ha de mirar amb bona cara.Ulls quasi transparents...!!!!!
i bla..bla...bla....

  Durant un any , intentat  , ensenyar-vos una mica del únic que jo se ,  de la meva feina que faig des de petita , i que m'hi fet gran amb ella..

Gracies als meus pares , jo soc qui soc, i per això i pogut fer aquest bloc....

El meu Pare , quan va començar, anava amb una bicicleta i un motor per pujar , el Font de cera i anar a buscar peix a Badalona.......1949




 
Any 1965

Any 1970..el meu Pare i jo......

Any 1974, la meva mare i jo ........

 Ara fará un any , que vaig començar aquest bloc..
No cal que os digui , que ha sigut , lo millor que m'ha passat durant aquest any..
Vaig començar anant a veure el bloc dels meus estimats amics ..Els vermells "La Cuina Vermella "i no se com em vaig trobar preparant un bloc , que mai m'ho hagués cregut ...Una persona tan vergonyosa com jo ...

Estic molt contenta de haver conegut "virtualment " a tanta gent tan maca i tan especial com tots vosaltres .
i moltes graciés a tots els que em llegiu i m'ha animeu amb tots els vostres comentaris , i a tots els altres que encara que no feu comentaris , també i sou.
A tots els que heu perdut alguna estona parla'n amb mi amb correus...a tots ,moltes GRACIÈS..

Esper-ho tenir temps i ganes per continuar explica'n , el poc que se de la meva feina.

La meva germana i jo ..  2009




34 comentaris:

Virtuts ha dit...

Dolors ja a passat un any !!!!!, mare meva com corre el temps ....

gràcies??? a tu ia la teva germana, per tenir aquest peix tan meravellós i per tot el que ens has ensenyat.

i sobretot gràcies per ser com ets ......

un petó

paco ha dit...

salutaçiós dolors, a vegades el temps passa massa em molta rapidessa, altres vegades tot lo contrari, cuánt les cosses es fán de gúst y plaer el tepms és com el vent, com de la nit a la claror, com un rellam de llum.....dolors que la llum y el vent, en done per molts anys més...es un plaer arribar al téu blog......paco

Lydia ha dit...

Dolors! Felicidades por mantener este blog tan bien durante 1 año, espero que sean muchos más eh. Que yo te conozco desde hace poquito y necesito que me expliques más jeje. Unas fotos preciosas, me encantan. Un beso muy grande guapa!

Ricard Sampere ha dit...

Dolors... et un sol...!. I saps pel poc que em coneixes virtualment que no dic una cosa si no la penso.
Visito regularment uns 10 o 12 blogs de cuina i el teu es el meu preferit... per la senzillesa, per les ganes d'ajudar i ensenyar-nos.. però sobre tot per la senzillesa amb la que ens expliques el que no sabem... D'acord que hi han blogs de gran qualitat.. però no t'has fixat que alguns d'ells tenen com un tuf de "déjà vu"... com si fessin un favor als "pobres lectors"?. ... En canvi el teu es entranyable.... Felicitats i no et cansis..!!!

josep ha dit...

Dolors,
Moltes felicitats i que per molts anys gaudim del millor peix.
Una abraçada

Pedro ha dit...

felicidades Dulors,un año..........
menos mal que no tenias ni idea de un ordenador !!!! madre mia si llegas a saber.

un beso

Margarida ha dit...

Per molts anys, Dolors!
El teu bloc m'agrada perquè és diferent, perquè no només ens expliques les receptes sinó que ens presentes amb gran naturalitat "la matèria primera". I quina matèria! Només cal mirar els retrats que fas als peixos! Ara... per fotos, les que ens has posat avui de tu i de la teva família: són entranyables!
Que per molts anys puguis seguir fent la teva feina (la del mercat i la del bloc) perquè en gaudim tots nosaltres!
Un petó ben fort!

Maduixa ha dit...

Dolors, bonica, per moltíiiiiiiiiiiiiiiisims anys!, de debó.

Ens coneixem poquet, però només per que no fa gaire que et vaig conèixer. Tot i així, he llegit els comentaris i tinc la mateixa sensació, si m'ho permet, que el senyor Sampere. Em sembles una persona molt carinyosa i entrenyable, i em sento molt a gust cada vegada que et vinc a veure. A part de tot el que aprenc amb tu, que es moltíssim.

Mira, tan em va agradar venir a casa teva que li vaig donar l'adreça a la meva mare i li vaig dir : "Mama, ves a veure aquesta senyora que te un peix preciós i t'ho explica tot d'allò més bé, veuràs que maca"... i ella també et visita :-)

Ja t'ho he dit tot. Per molts anys preciosa.

un petó ben fort.

La cuina vermella ha dit...

Ai Dolors, ja ha passat un any? Mare meva, encara recordo aquell dia a la parada, tu venent el peix i jo amb el teu portàtil intentant ajudar-te, ho recordes?
A nosaltres ens fa molt feliços haver-te animat a estar aquí, amb tots nosaltres, fent-nos gaudir de tot el teu coneixement sobre el peix i sobre la vida.
A més els vermells som uns afortunats, perquè et podem venir a veure i a fer la xerradeta!! Gràcies per estimar-nos tant. Nosaltres a tu t'estimem molt.
Petons.

Xavier ha dit...

Quines fotos més boniques!
Supose que et deu venir l’enyor, no?

Maduixa ha dit...

Torno cap aquí per donar-te les gràcies un altre cop, per si no em veus allí. :-)

Moltes gràcies, Dolors, bonica.

I ja que hi soc et torno a fer un petó pel teu primer aniversari. :-)

fely ha dit...

Hola wapa, yo también te felicito por este año y darte las gracias por todo lo que enseñaste que gracias a ti se lo que es mejor o peor...<gracias bonita.
Bexinos.

Assur ha dit...

La meva més sincera de les enhorabones per l'"onomàstica", i desitjar-te que per molts anys comparteixis amb tots nosaltres les teves sàvies experiències amb el que per a molts és el rei de la taula: SA MAJESTAT EL PEIX. (Ei!: I no sóc -ni molt menys!!!- monàrquic, eh?

Una abraçada, Dolors!

ONEGA ha dit...

Dolors... me encanta la forma en la que has enfocado esta entrada de aniversario de tu blog. ¡Quién te diría hace un año que ibas a tener este pedazo de blog, tan bien hecho, que nos muestra tu profesión en primera persona!
Se nota que te gusta tu trabajo, que tienes interés por la buena materia prima y aquí estamos nosotros para leerlo, aprender más sobre cada clase de pescado y para conocerte a tí un poquito más. Por mi parte, es un placer formar parte de esa comunidad que está aquí detrás de cada post.
Se ve que eres una persona entrañable de verdad,
un beso bien fuerte.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolors; Tenia la prova virtual, que la parada que teniu tu i la teva germana, es veia molt ben suministrada,ara dono fe, -fisicament- que la parada que teniu tu i la teva germana, és d'una qualitat extrema.
Les "fotos" del teu pare anant a buscar el peix a Badalona l'any 1949, en fi... ni virtualment ni físicament ho he conegut... :-D
Per molts anys per aquest primer aniversari del bloc dedicat als peixos Dolors¡¡.

Angie Perles ha dit...

Muchísimas felicidades, Dolors!!!!!! Para mí ha sido un placer conocerte, por lo encantadora que eres, por tus amables comentarios y por todo lo que me enseñas de pescado! Muy chulas las fotos de tu vida. Sigue así mucho tiempo, guapa!!!!

Landayo ha dit...

Moltes felicitats Dolors i també moltes felicitats pel peix que teniu sempre a la parada !!!

Mai ha dit...

Un any! el temps no corre vola! però ha estat un any ple de plaers , en el meu cas de conèixe´t tot i que molt virtualment i conèixer molta gent aqui.
fa sentir nostàlgia veure fotos com les teves , i alhora molta alegría , sobre tot a tu i com vollem seguir veint fotografíes tent maques, volem seguir llegint les teves explicacions sobre el peix i els trucs i tot el que ens contes .....Per molts anys!!!!!! i que en siguin molts mes a la nostra voreta.
Una abraçada maquíssima.

Fem un mos ha dit...

Moltes felicitats per el primer aniversari del teu bloc, que ens ensenya molt del mon dels peixos.

ELS PEIXOS ha dit...

A TOTS ....
MOLTES GRACIES , per escriure i animar-me a seguir.
No cal que os digui la sensació que fa quan obres el correu i veus que tens missatges al bloc..i quan obres i veus el que et diuen ....
Tot això amb dona forces per seguir ..amb el meu poc coneixement professional a L'abast de tothom que vulgui gaudir de una cuina i d´ un peix natural i fresc.

També , donar les GRACIES al meu cunyat, ( L'Esteve) , que si no fos per ell , no podríem tenir tots aquest peixos tan especials que os ensenyo.

Ell és el que ens porta cada dia tota aquesta varietat de peixos.

Avui no os contesto un per un perquè no se que dir-vos , només repeteixo:
MOLTES GRACIES A TOTS I A TOTES I FINS SEMPRE

ELS PEIXOS ha dit...

Landayo
No se qui ets ...segur que et coneixo , oi??

Eva Flores ha dit...

MOLTES FELICITATS!!! un any ja!
el bloc es fa gran.
Moltes gràcies per dedicar-nos el teu temps, per compartir allò que saps i que tant em fa aprendre cada cop que et visito.
Espero i desitjo que puguin ser molt molts anys més de compartir i de seguir aquí.
pt!
Eva
l'aprenent de fornera

xisca ha dit...

Enhorabona Dolors, et vull donar les gràcies per tot el que ens mostres , per compartir tota aquesta saviesa heretada . Jo em fas pensar a vegades el que li agradaria al meu padrí poder visitar el teu blog. Que sigui així per a molts anys més i com deim per aqui " i que noltros ho vegem".

Una besada

Nenalinda ha dit...

Felicidades wapa ,espero que cumplas muxos mas y que lo veamos juntas.
Tienes un blog precioso ,donde dia tras dia nos enseñas muxas cosas del pescado ,se nota tu buen hacer asi como que te gusta muxo tu trabajo , unas fotos preciosas las del inicio de tu padre,asi como las tuyas.
Enorabuena de nuevo pesiosa.
Bicos mil wapa.

dolorss ha dit...

Per molts anys Dolors!!!!
Fa poc que et vaig conèixer però estic contenta per que he conegut una persona propera i amb un cor ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡AIXI !!!!!!!!!de gran.

Petons

deakiapekin ha dit...

felicidades Dolors, espero leerte muchos años mas
un beso guapa

ELS PEIXOS ha dit...

Eva
Xisca
Dolorss
nenalinda
Angela

A totes , Moltes gracies per estar aquí ....esper-ho poder continua amb tots vosaltres molt de temps....

Una abraçada molt forta a tots i a totes...

BuenasMigas. ha dit...

Felicitats Dolors!!

I que siguin molts mes gaudint del teu bloc. Ja saps que soc fan teva!!!!!!

Molts petons.

Toñi Sempere ha dit...

buenoooooo, como me han gustado las fotos que pusiste, me han encantado.
Tu tienes recuerdos del negocio de tus padres, como yo, y ambos negocios ligados, porque mis padres tenían un mesón,cerca de la lonja de pescado, de santa pola y desde pequeñita he tenido a mi alrededor a los proveedores de pescado.
Una imagen que tengo nítida es a mi padre limpiando pescadito(pescadilla pequeña), quitándoles las agallas y el buche para freir a los turistas.
Me ha encantado conocerte, un beso.

ELS PEIXOS ha dit...

Buenas Migas
Moltes gracies , Ana...ja sé que t´agrada el meu bloc.

Toñi
Ya me lo dijo , Paco , que eras de un pueblecito cercano al mar y con mucho pescado...
Muchas gracias , Toñi , por escribir.

margot ha dit...

Sorry maca!!!
Siento no haber venido a feliciatrte el día 5, peor como nunca es tarde si la dicha es buena...
Aqui me teines preciosa.
Muchas felicidadesssss!!!
Espero que edentro de un año nos podamos seguir felicitando.
Besos y abrazos. Margot

Mercè ha dit...

Dolors, moltes felicitats!! I per molts anys puguem continuar gaudint del teu peix i les teves receptes! :)
Petons!

Manel ha dit...

Compartir el que un sap és el més intel·ligent que hi ha i qui ho fa, a més a més, desinteressadament és un regal per a tots aquells que, entrada a entrada, anem aprenent de tu. Felicitats, ànims per seguir i, sobretot, gràcies per fer-nos-en partícips!

ELS PEIXOS ha dit...

Margot
Moltísimas gracies per les teves paraules....

Merçe
Moltes gracies ,desde tan lluny m´agrada que em visitis..!!

Manel
Moltes gracies per les teves paraules , vinguen de tu , m´anima'n molt...:-)))

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails