dijous, de gener 07, 2010

La Rajada

Rajada , Bastina, Escrita.
La Rajada és un peix blanc de la família dels Ráyidos , existeixen nombroses espècies: aspra, bastarda, cardadora orajada mosaic, entre unes altres. La més saborosa i de millor qualitat és la Rajada comuna, també coneguda amb el nom derajada  de claus.
Aquest peix habita en mars freds i temperats, concretament en l'Atlàntic oriental i en el Mediterrani. Es tracta d'un peix cartilaginoso ja que manca d'esquelet ossi. El seu cos presenta una forma aplanada molt identificativa i disposa d'unes aletes amb forma triangular que estan unides al seu cap. És de color gris i té multitud de taques al llarg del seu cos. La seva grandària mitja oscil·la entre els 80 i 90 centímetres i pot arribar a pesar fins a 17 quilos.

Peix baix en greixos
Larajada tot just conté grassa, menys de 1 gram per cada 100 grams de peix, . El seu contingut proteic és moderat, si bé les seves proteïnes són d'alt valor biològic perquè contenen tots els aminoàcids essencials.

Bé ,  ara ja s´acabat menjar tan . Encara que aquesta recepta ....també si pot sucar pa.
Borrida de Rajada
És una recepta d´Eivissa i Formentera
Ingredients
Un Kg de rajada neta.
500gr de patates
2 ous
150gr d´ametlles
un cap d´alls
la molla d´una llesca de pa
Una mica de julivert
Oli d´oliva
Si voleu , una mica de safrà.
Pebra amb gra.
una mica de canyella i sal.

Preparació
Posar la rajada neta , 30 minuts amb suc de llimona.
Pelar i tallar les patates.
Traieu la rajada de l´adob i passau-la per aigua freda.Introduïu-la en una cassola amb aigua i sal i feu-li un bull curt.
Coeu les patates en aigua , sal i safrà. Poseu-les a una plata i damunt hi poseu els trossos de rajada.
Reserveu el brou de les patates.
Peleu els alls .Fregiu les ametlles amb oli calent.En un morter , s´aixafen amb el pa, els alls i les herbes aromàtiques, netes, bateu els ous en un plat gros.Uniu -hi el contingut del morter i dues tassetes del brou reservat .Escampeu per damunt del contingut  de la cassola .Ho sal pebreu i una mica de canyella.És deixa coure a foc lent , fins que quedi confitat .

Que tingueu un Bon Dia .

15 comentaris:

Clemenvilla ha dit...

Es uno de mis pescados preferidos, es muy fino y encima no tiene espinas, no se puede pedir más.
La receta me parece buenísima, la tengo que probar y los comentarios sobre las propiedades del pescado muy interesantes.
Gracias y feliz año!!!

ONEGA ha dit...

no es la Raya un pescado muy habitual en nuestras pescaderías... le voy a preguntar a mi hermana para saber si lo venden por aquí. Eso de que tenga tan poca grasa me ha gustado, encima, si Clemenvilla dice que es uno de sus pescados preferidos... entonces no me lo puedo perder.
un beso, guapa.

fely ha dit...

la raya...si la conozco tengo una receta para colgarla desde hace tiempo. esta receta se ve muy rica!!
bexinos wapa.

Fem un mos ha dit...

A casa dels pares en menjàvem i m`encanta, però a la peixateria que vaig no en tenen mai.
Petons

paco ha dit...

es nota el bón fer de la pexatera a la cúina, es pot dir més, tal vegada si, péro ára no em surt la parau-la, de totes maneres maravellós.........saludos paco

Virtuts ha dit...

Què fotos més guapes i que peix tan preciós, nosaltres també ens agrada la rajada, és molt fina i té un sabor deliciós ..

Fins el diumenge .....

Nenalinda ha dit...

Wapiiiiiiiii po suete no me has puesto la foto jis..jis.
No veas lo que me he babao mientras leia la receta ummmmm tiene que estar de mueteeeeee , me la anoto para proba pues aqui si que se encuentra la raya en la pescaderia.
Bicos mil y feli finde wapa.

Celes ha dit...

Que buena esta!!!! Se pueden hacer un montón de recetas con ella.
Si no recuerdo mal, en mi blog tengo una receta de "rajada es forn".

Bssss

crismas ha dit...

Hola, he llegado hasta aquí a través del blog de Paco, y decite que tienes una nueva seguidora, me ha encantdo tu blog, te visitaré más a menudo.
Maravillosa receta y un gustazo el tema de las propiedades de los pescados.
Saludos Cris

ELS PEIXOS ha dit...

clemenvilla
Encantada de conocerte , guapa..Si eres amiga de Onega , mia también
Feliz año.

Onega
Ya veo que eres muy a miga de clemenvilla..
Larauya es un pescado muy bueno y barato , vale la pena!!

Fely
Hola guapa , como estas??
Y que receta no tendras colgada tu , con todo lo que trabajas??

ELS PEIXOS ha dit...

fem un mos
Nomès en comptres si en troves de costa , sino no cal .

Paco
No et creguis , que de cuinar no gaire...
De peix si , però res més.

Virtuts
El próxim dia t´en portaré.

Gracies per aquest dinar tan bo que ens es fet avui.

Nenalinda
Gracias Nena por ser tan LINDA..

Celes
Seguro que tu tienes muchas mas recetas que yo, ya te dije un dia que tu el pescado , lo cocinas estupendo.

Crismas
Encantada de conocerte !!!Mañana visito tu bloc , de momento el nombre , me gusta.

Eva Flores ha dit...

Aquest peix si que l'he tastat, perè la recepta que poses la desconeixia totalment. Aprenco molt amb tu sobre peix! gràcies!
pt!

Anònim ha dit...

Hola Dolors!!!!
Quina alegria tornar a visitar-te!!! I amb aquesta recepta tan apetitosa!!! havía sentit parar de la rajada, però no tenía ni idea que de poguès arribar a pesar 17 kg!!! Deu meu!!!! Quina por trobarse-la a la mar!!!!
Segur que és un plat exquisit, sgur que si.
Un petò i fins molt aviat!!!

ELS PEIXOS ha dit...

Eva
Aquest peix queda be de totes maneres
un petó maca

Titaniii
Estic molt contenta de poder tornar a llegir-te.
Una abrasada

Anònim ha dit...

Nude Celebrities - Celebrity Pics, Videos And Porn. [url=http://givearticles.info/celebrity-stolen-videos.html]givearticles.info/celebrity-stolen-videos[/url]

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails