diumenge, de novembre 15, 2009

El Llenguado

Els llenguados són una família (Soleidae) de peixos, que comprèn més d'un centenar d'espècies. Són peixos plans, pleuronectiformes, que habiten el fons de cursos d'aigua dolça i salada, alimentant-se de crustacis i altres invertebrats. Posseïdors de simetria bilateral al néixer, durant el seu desenvolupament ambdós ulls es desplacen al costat dret del cap; viuen la major part del temps amb el costat cec recolzat sobre el jaç aquàtic. Els seus colors foscs, la seva primesa i la seva quietud sobre el fons els fa una presa difícil.

Són molt benvolguts en gastronomia per la seva carn blanca i fina, de sabor delicat; entre les espècies més consumides està el llenguado comú.

Llenguado amb salsa d´Escamarlans.
Ingredients
per a 4 persones
800 gr. de llenguado sense espina.
100g. d´escamarlans
100gr. de mantega
50g de farina
1 copa de xeres
1/2 litre de crema de llet
1 cullarada de pebre vermell dolç
sal i pebre.
Elaboració
1er fregirem els filets de llenguado, amb farina oli i sal.Ho reservarem.
xafarem amb un morter els escamarlans.A una paella posarem la mantega i quan estigui desfeta hi posarem els escamarlans , deixarem coure , i afegirem el xeres que deixarem que redueixi .Desprès afegirem la farina i sense deixar de moure perquè no es facin grumolls , hi posarem el pebre vermell dolç i la crema de llet.Ho deixarem que cogui uns 10 minuts i desprès hi posarem sal i pebre al gust.
Quant estigui al punt ho passarem per el xino.El llenguado que el tindrem a una plata calenta , li posarem tota aquesta salsa per sobra i el posarem una estona al forn .
El podrem servir amb un parell de escamarlans d'adorn.

Si vol-leu receptes per fer torrons , n´hi han en el meu bloc del forner

15 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Penso que és la millor carn del mar, la del llenguado, a més és fàcil de pelar i per tant de menjar!!! unes fotos molt boniques, maca!

Vanesuky ha dit...

Ohhh, el llenguado és deliciòs!!Llàstima que sigui una mica caret per la quantitat de peix que menjes!!

Petonets maca,

Vanesuky.

Fem un mos ha dit...

La fino de la carn del llenguado, amb una salsa d`escamarlans, deu tenir un sabor deliciós, el provarem molt aviat.
Petons

Eva Flores ha dit...

el llenguado és el peix favorit del meu marit. Li encanta!
pt!

ELS PEIXOS ha dit...

La cuina vermella
Tu sempre tan maca!!!
Las teves fotos , les millors.
Moltes graciès.

vanesuky
És veritat si el vols bo és una mica car..


fem un mos
És molt bo, encara que a mi m´agrade´n per separat també.

Eva
Doncs de tan en tan n´hi compres un i desprès li demanes quelcom, je, je,
Mira el bloc del forner que a tu t´agradará molt.

Buenasmigas. ha dit...

Dolors, que bé que em van les teves informacions sobre el peix, i la recepta que has posat també és molt interessant. Una abraçada gran.

ELS PEIXOS ha dit...

Buenas Migas
Jo faig el que se fer i el que puc, i si això serveix per algo , estic molt contenta.
Moltes graciès maca.

ONEGA ha dit...

Hola Dolors!! con el lenguado me has pillado, apenas lo consumo, casi siempre lo sustituyo por gallos que les gusta más a los niños (aunque yo creo que no tienen nada que ver) pero no es de los pescados que me llaman la atención.
un beso

Pilar ha dit...

¡Menudo plato rico has preparado hoy!, me imagino la suavidad del lenguado unido al sabor de las cigalas, mmm.., suerte que mi marido no ha visto tu receta, si no me diría aquello de ¿por qué no lo haces?).
Un abrazo

ELS PEIXOS ha dit...

Onega
Puedes sustituir un gallo perfectamente por un lenguado , y si es gallo de este que teneis vosotros, estupendo!!!!!
A mi tampoco es el pescado que mas me gusta , yo soy de pescado pequeñito frito.

ELS PEIXOS ha dit...

Pilar
Si tu marido te dice , por que no lo haces??? es mejor que no te diga ..Porque no te callas , verdad??
Aprovecha y se lo haces.
Un beso

Nenalinda ha dit...

Ummmmmmmmm no he visto la foto pero puedo imaginarme esta deliciosa receta .
El sabor delicado y esqauisito del lenguado con las cigalas ,una delicia para el paladar.
Una receta de 10points wapa ,amossss como buena pescadera eres la reina del pescado.
Es una pena pues donde yo vivo muy pocas veces se encuentran los lenguados en las pescaderias aqui lo que mas viene son los gallos o coreanos.
Bicos mil wapa.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolors; El llenguado, és d'aquells peixos "perfectes" -que dic jo,- doncs fàcil de treure la pell de fer i de menjar... naturalment¡¡ Que vagi de gust Dolors¡¡. Josepb.

Angie Perles ha dit...

Otro pescado rico! Debe ser un lujo comer en tu mesa. Un besito!

ELS PEIXOS ha dit...

Nenalinda
Los gallos o bruixes comollamamos aqui también son muy buenos si son del norte de españa.
Además tu no necesitas lenguados para hacer una receta , tu siempre haces cosas muy buenas.
Sigues viendo a medias mi bloc??
Un beso guapa

Josepb
Ho trobes fàcil de treure la pell?? Doncs a mi cada vegada em fan més mal les mans de treure les pells al llenguado.Ara de bo molt..
Adéu josepb

Angie
Nena en mi mesa lo que menos hay , es pescado , a mi me gusta poco , que pena , verdad??
Un abrazo.


Angie

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails