Sardina
Sardina pilchardusForma moles molt denses que viuen prop de la superficie , a mar obert , on s´alimenten de plàcton .
És el peix més capturat al mar català.
Seitó
Engraulis encrasicholusAnxova , cent -en -Boca
Peix migrador molt gregari.a la primavera s´acosta al litoral , mentre que al l´hivern viatge a aigües prufundes.
Tonyina
Thunnus ThynnusMolt corpulenta, gregària i excel-lent nedadora , efectua migracions que temps enrere l´apropaven a la costa , on es capturava amb almadraves. La pesca intensiva per nodrir el voraç mercat japonès està posant en joc la seva pervivència.
Viu solitari o en grups petits, i se´n troben tant prop del fons com entre dues aigües. S´alimenta en bona mesura de sardines , i ppot arribar a fer mig metre
Pagre
Pagrusels exemplars adults arriben als 75 cm.
Mero
Mero de fons
Lluerna Rossa
Triga lucernaPròpia d´aigües poc profundes , sobretot a l´estiu, on viu en grups sobre fons de sorra i grava.

Peix espasa
Xiphias gladiusEmperador
un comportament agressiu vers altres peixos, com ara taurons , per defensar el territori.
Bruixa
Escórpora allargada
Scorpaena elongataSard

S'alimenta d'algues, moluscs i peixets, i viu entre els 2 i els 20 metres de fondària. De jove viu en grups, però de grans és solitari.
Verats
És un dels peixos blaus més capturats. Molt gregari i migrador , viu en fondàries considerables, però se´l pesca a la llum .
Molla , o Mollera Roquera o Bròtola, n´hi han de fang.aquesta no ho és.
Llenguado

En faltan molts més , un altre dia farem la segona part , d´aquesta especiè tan maca que tenim en el nostra Mar.
15 comentaris:
¡¡¡qué buen post, Dolors!!! la verdad es que es una buena idea para conocer lo que se cuece en los fondos marinos de esa zona del mediterraneo... no sé de dónde sacas tanta información y tanta foto de peces y pescados. Seguro que estás superbien documentada. ¡¡menudo trabajazo!!
un saludo.
Dolors!! Em sembla molt bo aquest post!!! Em va perfecte per a conèixer una mica més el nostre peix!!! Tot el que sigui aprendre sobre el tema culinari m´agrada, així que espero ansiosa la segona part!! Encara que potser tindrás que fer una tercera!!!
Petonets!!!
Una classe magistral per conèixer als nostres peixos, així sabrem mes be el que comprem
Un peto
Qué variedad de pescados, Dolors! Y yo no conozco ni la mitad! Gracias por enseñárnoslos y feliz finde!
Avui per dinar hem menjat galls de Sant Pere a la brasa. Que bons!
M'agrada molt tot el peix, però de blau no en menjo gaire perquè l'oli que té no se'm posa bé. Però cada dia podria menjar peix i no me'n cansaria mai.
Quin bon post que ens has posat!
Una abraçada!
Me ha gustado mucho esta entrada, tenemos que conocer lo nuestro, y a veces se nos olvida, al final sabemos más de los demás que de nosotros...
Bsss
Onega
Hola guapísima !!! Me imagino que eres guapa , mira que si luego me sales fea!!!!! Pero por dentro eres muy guapa.
Esta información? me la mandaron el gremio de los pescateros.Las fotos??Nena !!!mias de mi pescaderia.Por lo menos puedo presumir de tener un pescado super fresco, a estas alturas ya no puedo presumir de nada mas , ja, ja.
Un abrazo.
Titaniii
Que tal maca?
Em falta una mica de temps , però de seguida que pogui ho faré.
fem un mos
i amb tot i això , fins i tot a mi encara m´enganyan..
Angie
Y los que faltan , ya lo veras.
Margarida
Ets de les pocas persones que el coneixes aquest peix , és molt fi , oi??
A mi no m´agrada gaire el peix , pero pensa que és de lo millor que podem menjar.Ai si em senten els que venen carn...
Celes
Hola guapa!!
Tu sabes mucho de pescado , ya te lo he dicho otras veces .La gente de las Islas teneis un don especial por el pescado.
Moltes gracies a totes per escriurè
Un post per tenir a mà, com a referència de les característiques dels peixos. N'hi ha tants que m'agraden...
Gloria
En falta'n molts , ja els aniré posa'n!!!
Em falta una mica de temps.
Hola maca!! els llamantols d'ahir van ser deliciosos. Escolta estàs feta tota una experta en peixos, aquest post d'avui és meravellós, tan ben explicat i fotografiat!! molts petons!
La cuina vermella
Tot això és gracies a vosaltres !!!
Els llamàntols eren per ahir?? creia quere'n per avui.
Adéu guapísims....
ni t'imagines el que estic aprenent dels peixo gràcies a tu!
m'encanta!
pt!
Això més que un article és una classe magistral... M'encanta...
Eva
estic molt contenta que jo et poguir ensenyar alguna cosa i m´agrada que t´agradi.
Un petó maca
Ricard
Això res de res , ho copio dels llibres...
Publica un comentari a l'entrada