Els últims calamars de la temporada.
Aquest any em tingut una molt bona temporada de calamars, va començar a finals d'agost i encara no s'acabat . Cada setmana en pescaven de totes mides i molt be de preu.
A casa ens agrada molt , enfarinat i fregit .El deixo que quedi ben sec amb la farina i desprès li trec la farina amb un escorredor
El calamar es un mol·lusc marí pertanyent a la classe Cephalopoda, subclasse Coleoidea, ordre Teuthida, amb dues subordres principals: Myopsina i Oegopsina
Els calamars tenen dues brànquies, i un sistema circulatori tancat associat, format per un cor sistèmic i dos cors branquials.
Els seus tentacles musculosos estan dotats de ventoses, i si són arrancats no poden tornar a créixer. Els calamars poden camuflar-se en el seu medi amb gran facilitat per a evitar els depredadors.
Calamars fregit o, a l'Andalusa
Ingredients
Calamars si pot ser acabat de pescar, millor..
si voleu una mica de sal
oli d'oliva
farina blanca de forner
Preparació
Netejarem el calamars i deixarem la pell i les ales.
Tallarem a rodanxes juntament amb pell i ales. El posarem amb molta farina i li donarem unes quantes voltes fins que quedi ben sec , sobretot les potes.
Quan estigui sec , agafarem un colador i li treure'm tota la farina que li sobri.
Ja tindrem una paella amb molt d'oli d'oliva molt calent , i el fregirem fins que estigui torrat o al nostra gust.
Altre receptes de calamars
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
21 comentaris:
Peixos:
Hola guapa!!
Estaba pensando en ti ahora mismo.
Me preguntaba...
Que rarao que no vienen a visitarme mis pececitos.
¿Estas bé?
Que buenos esos calamaressss!
Me llega la olor,yo ya no hago cosas fritas.
Mi pareja no digiere bien los fritos.
Una abrazo guapa.
Hola guapa, me encantan los calamares así frititos jaja. Siempre que voy de tapas los pido. Y estos tienen una pinta... petons
De veritat que estic aprenent molt.. Ni m'havia passat pel cap que els calamars fossin estacionals.. Com desde petit, sempre en veia a l'arròs que feien a casa cada setmana, pensava que era com el lluç...
hola, suelo entrar a ver tu blog bastante a menudo, nunca he hecho ningún comentario y no me lo explico, pero ahora no he podido resistirme a hacerlo por que, los calamares són unos de mis platos favoritos a la hora de tomar un aperitivo ó como preámbulo a la hora de comer, te agradezco la preparación que has hecho, gracias...saludos paco
Dolords,
Uns bons calamars, un bon oli d'oliva i un resultat final sensacional. Felicitats!
hay niña...que pinta que tienennnnnnnnnnn...
bxinos wapa.
Dolors!! quina "tapeta" de calamars més bonaaaa!!!! junt amb una copeta de vi o una cerveseta...
UN PETÓ!!
ISABEL
Nena, m'ha dit ma mare que ha vist els teus calamars que en menjaria un plat d'aquests teus a tothora, jo me'ls menjaria ara per esmorzar amb pa amb tomàquet!!! quina passada bonica!!!! Molts petons.
Quins calamarsss, al Miquel així es com mes li agraden
Petons
Hola Dolors... qué ricos son los calamares y cuanto más frescos mejor. Solamente así rebozaditos con harina quedan divinos, yo alguna vez les he hecho un rebozado con cerveza o gaseosa tipo masa Orly y también quedan muy ricos... la pena es que en raras ocasiones tenemos oportunidad de comerlos frescos, recién cogidos.
Un beso desde Bilbao
umm quina pinta que tenen!! ara mateix ens menjariem un platet.
UMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM que ricoooooooos wapaaaa se ven divinos.
De guena gana me comia ese plato , seguro estan de muerte.
Yo tambien les hago una masa con harina huevo y cerveza ,la dejas una media horita reposar y luego los pasas por ella y los fries ummmm ricos ricos tamien.
Bicos mil wapa.
Margot
Ja et vaig dir ahir que aquest més tinc molta feina i poc temps per conectar-me.
N´hi fet cada setmana , així estem sobrats de kg.
Lydia
A mi es como mas me gustan.
Ricard
Com estas Ricard!!
Doncs si , noi!! els calamars també son estacionals , els de costa , clar !! de fora n´hi han sempre i congelats també.
de lluç també hi ha époques que n´hi ha més que altres..
paco
Encantada de conocerte paco..en cuanto tenga un momento me paseare por tu blog.
A mi tambiés es uno de los pescados que mas me gusta , simplemente asi , frititos..
Muchas gracias por escribir.
Josep
Que tal Josep !!
Sempre et vigilo el bloc encara que no et digui res.
Fely
Han quedado bién verdad?? ni yo misma me lo creo.
Voy a tener que empezar a cocinar y a enseñarlo..
Isabel
Com estas maca ??
Jo els menjo per primer i segon plat , quan m´hi poso ...
la cuina vermella
Quina vergonya !! a tu si que et quede´n perfectes , i de les fotos no en parlem.
Fem un mos
a casa meva també ens agrade´n massa els fregits.Però el calamars vola..
Onega
Que tal guapa!!!
No entiendo que en Bilbao no encuentres pescado muy fresco .No vayas a comprar pescado en el super , ves a las pescadreias si todavia queda alguna.
Los calamares con esta masa que dices tu quedan divinos , pero a mi mesaltan mucho y me quemo y en cambio así quedan secos y no saltan.
La cocina de Emma.
Hola guapetona!!
Si pudiera te mandaria un platito por e- mail.
Nenalinda
Te digo lo mismo que a Onega.Me gustan mucho con esta pasta tuya pero me saltan mucho más y me ponen enferma , los tiraria a la basura , y en cambio con harina sola y bien secos no saltan nada.
Moltes gracies a tots i totes per fer un comentari , no sabeu l´ilució que em fa poder llegir el que penseu...
Un petó a tothom.
Hola Dolors
Que bons aquests calamars!!! ummm!!! que pinten tenen i el bons que estan, ara mateix aniria a buscar els que em tens guardats ....
MOLTS PETONS
Quins calamars!!! T'han quedat d'escàndol. A mi m'encanten aixi, tal i com tu ho has fet. Un petonàs.
Dóno fe de que els calamars de les Floretes son boníssimmmmmssss.
Dissabte passat vaig comprarne i per lleparse els dits!!!. Jo els vaig per rebossats amb ou i farina.
Ens veiem el Dissabte, el Lucas espera el seus chupachups/sugus
Buenas Migas
A tu et queda molt millor que a mi.
Papa d´en Lucas.
Que contenta estic , que hagis entrat.Ensenyal.li al teu fill a veure si ho coneix.
Moltes Gracies a tots dos per escriure.
Qué ricas las frituras andaluzas, verdad???? Te ha quedado genial, y la foto... para meter el tenedor y pinchar! Un besito, guapa.
Hola!
Felicidades al homenajeado de mi parte! Eso si que es ser un GRAN panadero.
Por cierto, los calamares se ven estupendos, además están preparados como a mi más me gustan.
bs!
Ángie i Eva
Moltes gracies per escriure.
Publica un comentari a l'entrada