dissabte, octubre 17, 2009

Peix espasa

Neda a mar oberta de 0 a 800 m de fondària. Generalment solitari, de vegades en petits grups. Efectua migracions. S'alimenta de peixos que formen moles, i també de crustacis i calamars. Es troba a tot el món en aigües tropicals i temperades.
Carn molt apreciada. Es pesca amb palangres de superfície, soltes, curricà, arts d'arrossegament, encerclament, arts de platja, tresmalls, línies de mà, canya i arpons. També s'usa l'oli del seu fetge. Talla mínima legal de captura: 120 cm des de la punta del maxil•lar inferior a l'extrem posterior del radi més petit de l'aleta caudal.
Cos robust, allargat i cilíndric. Musell acabant en un rostre amb espasa, llarga i aplanada. Aleta caudal en forma de mitja lluna. Cos sense escates, als adults. Color negre marronós al dors i costats, que s’aclareix progressivament fins al ventre.

Peix espasa amb parrillada de verdures i pernil Ibèric
els ingredients
4 talls de peix espasa, 1 pastanaga, 1 tomàquet
1 carbassò, 1 albergínia , 4 espàrrecs verds, 1 fulla de llorer , 1 gra d´all, 6 mongetes tendres
4 talls de pernil, oli d´oliva i sal marina.

La preparació.
Posar una mica de sal al peix i marcar-lo a la paella antiadherent.
Posar el peix a una plata de forn i  reservar .
Fer el mateix amb les verdures amb una mica d´oli.
Un cop semicuites col-locar-les a sobre el peix fent un munt.
Introduir tot al forn durant 8 minuts a 160 º.
Tirar una mica de sal per sobra.
Col-locar un tall de pernil a sobra les verdures i tirar-hi una cullerada d´oli d´oliva calent fet amb el all i el llorer en un cassó.

19 comentaris:

La Cuina de Cal Pepin ha dit...

Hola,
De peix espasa tampoc n'hi mejat mai. Deu ser peix blau, no?
El tall que ens presentes a la foto sembla un bonítol d'aquests de 3 o 4 kilos.
Ja el provaré algun dia.
Salut,
Pepin

Josepb. ha dit...

Dolors; -Els peixos- Quina descripció més detallada d'aquest peix espasa ens has fet, la carn que presenta sembla molt i molt bona ,tal hi com ens ho descrius¡. Que vaigi de gust Dolors¡¡. Josepb -menja de bacallà-

Buenas migas. ha dit...

Dolors, quina recepta mes bona ens regales avui... mmm... segur que la faré. Un petó reina.

ELS PEIXOS ha dit...

La Cuina de Cal Pepin
Que tal !!
Sí , el peix espasa és peix blau.
Aquest feia 11kg 300gr.És veritat que el tall sembla de un bonítol, però és diferent.El peix espasa és molt més tendre que el binítol.És molt bo a la planxa ó a la brasa.
Fins a la próxima.

ELS PEIXOS ha dit...

Joseph
Tot el que explico ho trec dels llibres o d'Internet, bé alguna cosa també és meva...
Aquest peix és molt tendre i molt bo, val la pena provar-ho.
Fins aviat Josepb

Buenas migas
i segur que et surtirá perfecta com tot el que tu fas.
una abrasada maca.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

M'encanta la nova imatge del teu blog i m'encanta el peix espasa. Un dels que més m'agraden. Salut!!!!

La cuina vermella ha dit...

Hola guapa!! quina foto i quin peix més gran!!! Els calamars d'avui han sortit excel·lent, gràcies per tenir aquest peix tan bo i gustós. Un petó!

fem un mos ha dit...

Una forma curiosa de cuinar-lo, el resultat deu ser de un 10.
Petonets

*Eva* ha dit...

aquest peix és un dels meus favorits. La vostra preparació m'ha agradat molt.
pt!

ELS PEIXOS ha dit...

Olles i somriures
aquest peix , si que veig que és conegut.És molt bo a la planxa.
una abrasada.

La cuina vermella
Esperant estic, el resultat dels calamars.
Un petó.

Fem un mos
És un peix molt tendre i queda bé així.
Fins aviat.

Eva
Aquets no cal fer-li cap suquet.
fins aviat maca.

Vanesuky ha dit...

Quina bona cara que té aquest peix espasa!!A mi m'encanta!!!És el peix blau que més m'agrada.

Sobre lo de Prades, sí, Prades de Tarragona.

Petonets preciosa.

Vanesuky.

ELS PEIXOS ha dit...

Vanesuky
Quan vaig fer aquest post , vaig pensar que poca gent coneix aquest peix, i ara veig que ho coneixen més que jo.
una abrasada.

a peu coix ha dit...

Hola Dolors, gràcies per la teva vista al bloc, tens raó fa dies que no he fet cap entrada. Estic menjant congelats, per netejar el congelador i fer-ne de nous. Tens raó he estat enfeinada amb la presentació de poesia de dijous passat. Et vaig enviar la invitació, potser no la vas rebre.
M'encanta tota l'explicació que dones de cada peix i de la elaboració. No creguis que no et segueixo.
Una abraçada

Onega ha dit...

me gusta mucho el pez espada... yo lo pongo prácticamente como tú has puesto en la receta. Queda como carne, a los niños les parece que no están comiendo pescado y eso ¡es importante!

margot ha dit...

Ostres que maco el peix, a mi o m'agrada gaire.
L'a meba parella si li agrada molt.
La foto es genial.
que bons el calamars i las gambas, amb aquest suquet,aixo si que m'agrada.
Petons preciosa.
Margot

Talita ha dit...

Mucho me gustan los pescados! Mmmm!

Angie ha dit...

Me encanta el pez espada!!!! Mándame alguno si te sobra!!! Un besito, guapa.

ELS PEIXOS ha dit...

A peu coix
Hola guapa !! Estic contenta de que estiguis bé.
Vaig rebre la invitació , però no m'ho vaig prendre en serio , vaig pensar que era algo com el que m'arriba cada dia del face book .Moltes gracies per la invitació.
una abrasada maca.

Onega
Tienes razón , parece que comas carne , pero carne muy buena.
Un abrazo guapa.

Margot
Com estas maca ?'
Tu si que fas unes coses bonísimes!!
Un petó.

Talita
Gracias guapa por escribir.

Angie
Te mandaria todo si pudiera,.
un abrazo.

ELS PEIXOS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails