dimarts, d’octubre 20, 2009

El Mero


És un peix d'aspecte robust perfectament adaptat a la vida en els fons. La mandíbula inferior sobresurt de la superior. Té color marró amb taques blanques, encara que aquesta coloració pot variar increïblement depenent de la situació. Quan ho trobem entre dues aigua, fet bastant estrany, té un color marró més uniforme, canviant també amb la lluminositat. Pot arribar a grandàries molt grans arribant en el mediterrani a pesar 50 kg de pes i amidar de 1,2 a 1,5 metres amb una edat de 50 anys. 


Aquest Post  el dedico al meu Cunyat , L'Esteve. Ell és el que ens porta tot aquest Peix que puc ensenyar , ell és el que va per totes les platges a comprar el Millor Peix,  i si no fos per Ell , jo no podria fer aquest bloc.



Mero  al Chilindrón amb xips de ceba.

els ingredients
400 g de mero a filets
12 pebrots del piquillo
4 grans d´all, l´oli de la llauna de piquillos , 100g de pernil de jabugo
2 cebes de figueres, 1 got de vi blanc, julivert, pebre negre
farina de blat i sal.
la preparació
Deixar totes les hortalisses netes i tallades, el pernil tallat a tires .
El mero és pasa per la planxa amb oli.
Per elaborar el chilindrón:
L´oli dels piquillos calent posar-hi els alls laminats quan estiguin rossos afegir els pebrots tallats.
donar un parell de voltes , inmediatament afegir-hi el pernil i el vi blanc , deixar fer xup-xup durant 1 minut.
Afegir els filets de mero, tapar i deixar coure a foc molt lent durant 2 minuts.
Salar i enfarinar les rodanxes de ceba i fregir-les amb molt d´oli calent , fins que siguin cruixents i ben rosses.
Finalment afegir les xips de ceba a sobre la salsa del chilindrón i ja estarà llest per servir.


Diuen els treballadores del mar que els meros sempre viuen al mateix lloc i que cada any creixen 1k.Quan la cova on viuen se´ls queda petita marxen de la seva casa .hi ha pescadors que any rere any van visitar el seu mero fins que amb una mica de sort un dia pesquen.
La cuina de la Barceloneta
Quim Marqués.

20 comentaris:

angeles ha dit...

que buena pinta Dolors a mi apartame un platito, ya lo dicen de la mar el mero y de la tierra el cordero un beso

Glòria ha dit...

El chilindrón sempre l'associava al pollastre. Veus, ja hem après una cosa més!.

Fins aviat

Vanesuky ha dit...

Que bo!!!Aquest mero es fresc fresc,eh??Té un color increible!!
I ben segur que va sortir per sucar pa i no parar!!

Petonets maca i feliç dia!

Vanesuky.

*Eva* ha dit...

mai no he tastat el mero així preparat, segur que està boníssim.
pt!

Onega ha dit...

otro de mis pescados favoritos... me encanta , además esa fotito que nos has puesto ha quedado chulísimo. ¡quién lo pillara!
besos, guapa

Sion ha dit...

Ja ho diuen una de mero, dos de febrero, bromes a part, aquesta recepta te pinta d`estar per sucar-hi pa.

ELS PEIXOS ha dit...

Angeles
Y Mero de Mero , no los filetes que venden y dicen que es mero...
Hasta pronto guapa.

Gloria
ja ho veus , fins i tot en el peix , encara que en aquest peix tan bo amb poc n´hi ha prou.
Fins aviat.

Vanesuky
Aquest peix diuen que és el Rei del mar....de la mar el Mero i de la t.....
Bon dia a tu també.

Eva
Aquest peix és bo de qualsevol manera.Amb un suquet de peix i poses unes patatones i llavors si que et llepes els dits.
Adéu maca.

Onega
Aquí debeis tener muchos y posiblemente sean un poco mas baratos.
Seguramente que los teneis mas grandes que nosotros.
Hasta pronto guapa.

Sion
Hi anat al teu bloc per saber qui erets , sorpresa!!!has canviat el nom ..
ja t'assegur-ho que esta per sucar-hi pa.

ELS PEIXOS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Celes ha dit...

De la mar el mero y de la tierra el cordero!! Esta buenisimo hecho de cualquier manera. Tomo nota de la receta. Yo tambien asociaba el chilindrón con el pollo.

En cuanto a las galletas de Inca, no se la receta, lo preguntare a mi madre pero creo que ella tampoco la tiene. Es una receta mallorquina, quizas Adi sepa algo http://panyvarios.blogspot.com

Espero haberte ayudado.

Bsss

NENALINDA ha dit...

Ummmmmmmmm tiene una pinta espectaculaaaaar ya lo dice el refran del mar el mero y d ela tierra el cordero, es un pescado ricooo rico , nunca lo he comido asi me guardo la receta al chilindron.
El pez espada tambien se ve divinoooo , nunca lo he visto asin entero en la pescaderia siempre lo tienen en rodajas.
Bicos mil wapa.

Buenasmigas. ha dit...

Estimada, d'on treus aquestes idees tan xules?! Doncs mira, el fare sense falta perquè m'ha encantat.

Un petonàs.

ELS PEIXOS ha dit...

Celes
muchas gracias guapa por la información.Ya le he preguntado a Adi , que no conocia su bloc y me ha gustado mucho.
Muchas gracias de nuevo.


Nenalinda
A ti que te cunde tanto cocinar , cualquier dia te mando uno y lo cocinas para hacer un post...
hasta pronto guapa.


Buenas migas
Aquest li tret d´un llibre que m´agrada molt.Cuina de la Barceloneta , Quim Marquéz.

RUBEN ha dit...

Doncs jo sí que he provat el mero, i és un dels meus preferits! Dolors t'haig de fer una visita, qui sap, potser m'enduc un mero!
Petons

ELS PEIXOS ha dit...

Ruben
Com estas , guapo??
ja saps on som , però de Mero no n´hi ha cada dia .
Fins aviat.

Angie ha dit...

Me encanta el mero! Bueno, creo que me encantan todos los pescados!!! Una receta buenísima, geminiana!

Josepb. ha dit...

Dolors; Aquest és sens cap dubte, el bloc del peix, amb totes les histories dels peixos en qüestió i les receptes, tant i tant ben detallades. Felicitats a l'Esteva per aquestes compres... i per a tú igualment Dolors. Que vaigi de gust Dolors¡¡. Josepb -menja de bacallà-

a peu coix ha dit...

M'agrada molt el teu bloc. jo no surto de quatre peixos coneguts, tot per culpa de les espines.
Sóc un cas

ELS PEIXOS ha dit...

Angie
Que tal guapa , como estas ??
El Mero es muy bueno , pero el pescado si es fresco todo es bueno.
Hasta pronto .

Josepb
Moltes gracies , t´asegur-ho que l´Esteve és el que fa més feina amb tot això, el peixater era el meu Pare però ell ha sigut un molt bon alumna.
Com et deia el altre dia , som del ofici desde fa molts anys.
Moltes gracies de nou.

A peu coix
Hola Núria , com estas ??
Pensa que nosaltres els del ofici, tenim fins i tot unes pinces per acabar de treuré les espines que falten.,
Fins aviat maca.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Ja ho dieun ben dit, "de la mar el mero y de la tierra el carnero". És un peix excel·lent. Salut!!!!!

La cuina vermella ha dit...

Un petó ben fort a l'Esteve!!! Muac.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails