dissabte, d’octubre 24, 2009

El rap

El rap (Lophius piscatorius) és un peix mediterrani, atlàntic i del mar del Nord, caracteritzat per un cap rodó molt gran i aplanat, que acull una mandíbula plena de dents. No té escates.
Viu en la sorra marina, des d'on, mig enterrat, caça altres peixos més petits. Ho fa amb l'ajuda dels radis dorsals que els usa com una canya de pescar. Molt apreciat en la cuina.


Cueta de rap Rostida amb Tomàquet confitat amb vinagre de mòdena
Ingredients
1cueta de 500g
1 tomàquet vermell
un gra d´all
Una cullerada sopera de favetes tendres
Una cullerada de suc de carn
porradet tallat
una cullerada de vinagre de Mòdena


Elaboració
Traieu la pell i l´espina central del rap i rostiu-lo en una paella
En el mateix oli, daureu l´all tallat ben fi i afegiu -hi el tamàquet que prèviament heu pelat , buidat i tallat a dauets.
Saltegeu-ho tot i afegiu -hi el vinagre i la sal.
talleu el rap en quatre trossos i col-loqueu-lo en un plat calent.
decoreu-lo amb el tomàquet i les favetes , el suc de carn i un polsim de porradell.

13 comentaris:

ONEGA ha dit...

Dolors.... parece que me has leido el pensamiento, precisamente el viernes he comprado una colita de rape en la pesca.¡¡tenía tan buena pinta!!
A mí me gusta ponerlo con salsa americana. Me parece un pescado delicioso, con una carne tersa y sabrosa...¡¡de fiesta!!
Tu receta no la descarto, pero ésta vez había pensado hacerla en salsa americana. A lo mejor pongo el resultado en mi blog... así ves cómo me ha quedado.
un saludo y a pasar buen domingo.
Por aquí está lluvioso y apagado... me parece que me dedicaré a cocinar el rape y a ponerlo en mi blog.
besos

Angie Perles ha dit...

Ahora sí que has acertado, me encanta el rape!!!! qué receta más buena! ésta la hago seguro. Un besito y gracias!!!!

deakiapekin ha dit...

dolors que bueno tiene que estar esto felicidades

La cuina vermella ha dit...

Penso que de totes les receptes que has penjat, aquesta és especialment boníssima. Enhorabona per aquesta tria tan bona i per aquest peix tan be retratat. Un petó ben gran!!

Vanesuky ha dit...

Ohhhh, rap, la tendresa d'un peix!!Trobo que hi ha pocs peixos amb la melositat del rap.

Molt bona recepta!!

Petonets preciosa i bona setmana!

Vanesuky.

Fem un mos ha dit...

El rap es un Peix al que li va be casi tot, aquesta recepta es senzilla i te que estar boníssima.
Petons

Eva Flores ha dit...

El peix és la meva assignatura pendent, estic aprenent moltes receptes gràcies al teu bloc! és genial!
pt!
Eva

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Què bo!!! et copio la recepta nena ha de ser boníssim!!! petonetssss

OLLES I SOMRIURES ha dit...

A pendientes ja. Salut!!!!

Anònim ha dit...

Delicioso, Dolors...
Este rape ha de estar delicioso...
ya tengo recetilla para el fin de semana!! Un extra es un extra!!!
Petonets!!!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Volia dir que la teva recepta passa a la meva llista de pendents, ja. Salut guapa!!!!

RUBEN ha dit...

Visca el rap de la Dolors!
Una abraçada
Ruben

ELS PEIXOS ha dit...

Moltes gracies a tots per escriure i pensar amb mi.
Això dona forces per seguir amb tota aquesta feina.
No os contesto un a un perquè veig que hi fet una recepta que agrada a tothom , o més ben dit , crec que el rap és un peix que agrada molt a gaire be tothom
Fins aviat a tots.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails