dimecres, d’octubre 28, 2009

RAP ROS.

 Continuarem amb el RAP.
En el altre Post m´hi donat comte que el rap té molt èxit , hi decidit fer-vos una altre recepta amb el rap.
Hi ha dos varietats: el rap blanc o rap comú (Lophius piscatorius) i el rap negre (Lophius budegassa). La diferència entre les dos espècies consistix en el color de la pell o membrana que embolica l'intestí dels dos animals, nomenada Peritoneu. Esta vinza o pell és blanca en un i negra en l'atre lo qual determina el seu nom.
Hi ha discrepàncies en quant al valor culinari de les dos espècies, les dos excelents, i encara que en els mercats el més apreciat és el negre, en la taula i en les preparacions culinàries apenes es diferencien.
Hi ha una tercera espècie de rap en els mercats espanyols i europeus, considerada per alguns d'inferior calitat, el Lophius upsicephalus, que arriba procedent de les aigües de Suràfrica i és comunament conegut com a rap del Cap.( Vol dir que te més cap que cua , és molt blanc i quan és posa a la cassola és torna tot aigua.)
I el rap ros , no és ni blanc ni negre, és ros.La cua molt més grossa que el cap , la pell rossa i el gust , d´allò més bo.



RAP ROS, de ROSES, al Fetge.
Ingredients per a 4 persones
600 0 800 de rap
oli d´oliva
5 dens d´all
una cullerada de farina

Per la picada
una mica de safra
5 dens d´all
ametlles
julivert picat
el fetge del rap picat molt finet.


Elaboració.
Tallarem el rap.En una cassola hi posarem oli d´oliva i afegirem els 5 alls i la farina i quan tingui color hi afegirem el rap. A part prepararem la picada, hi posarem a la picada una mica d'aigua i oli per aclarir-ho.
Posarem el rap una altra vegada al foc i ja hi podem posar la picada.ho deixarem coure tot plegat 5 minuts.
Ho servirem amb pa torrat amanit amb all i oli.
Bon profit.

6 comentaris:

Angie ha dit...

Otra deliciosa receta de rape!!!! Mira que es feo, eh???? y lo rico que está1 Un besito y gracias por todo lo que nos enseñas!

Onega ha dit...

ni idea de que existían tantas clases de rape. Ahora ya me he enterado que los hay de casi todos los colores... gracias por enseñarnos algo nuevo a los ignorantes del pescado.
un beso

Celes ha dit...

Es rap te molt exit perque es un peix que esta bonissim i acepta moltes receptes.
He pres bona nota d'aquestes.


Bsss

La cuina vermella ha dit...

El millor peix del mar per nosaltres és el rap, llàstima que sigui tan lleig, oi? Molts petons i ens veiem el dissabte, que et portaré els llibres. Un petonet.

margot ha dit...

Guapaaaaaaaa!!!
Cuando era pequeña,me encantaba el higado de la merluza.
Y de mas mayor, todos los higados de todos los pesacados.
Y ahora que voy pa mas mayor, no como pescado.
AISSSSSSSSSS!!!
¿Tengo que comer verdad?
Me encantado tu post.
He ido al del pan, y he visto el pan quemado como me gusta, hace un mes compré uno y estaba malisimo...
Tendré que decirte que me lo mandes una vez a a semana por Seur, ajajaja.
Petons maca.

ELS PEIXOS ha dit...

Angie
Tu si que nos enseñas unas delicias ....
Con todo lo que le has hecho a la niña de tu amiga..
Gracias a ti por ser como eres.

Onega
Tu de ignorante nada , guapa..ni de pescado ni de nada..
Aquí vosotros teneis un rape estupendo , del negro y muy bueno.


Celes
Tu rai , que en saps de totes, totes...
Qualsevol cosa , la fas boníssima..

La cuina vermella
El llenguado també os agrada molt , oi??
És veritat el rap és molt lleig, però molt bo.
Un petó.

Margot
Em vas dir que vindrias a veurem , a veurè si és veritat..
Avisem i tindras pa i peix.
Adéu guapa.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails