dilluns, de febrer 22, 2010

POP BLANC-POPET


Abans d´entrar en matèria , direm que d´aquesta espècie ens interessen els individus juvenils, els adults són molt poc apreciats .Així, doncs, els popets tenen la superfície del cos molt llisa i els vuit braços només presentan una filera de ventoses cadascun.
Els més utilitzats són els que fan menys de mig pam.És un cefalòpode molt popular i important . La carn és saborosa i la dels petits , gens dura.És una espècie molt apreciada.
Si són molts petits són més cars però si són mitjanets ara estan bé de preu.
L´arrossegament , i més concretament l´arrastrillo , que es fa amb barques de poca potència, és l´art que es fa servir per pescar-lo.

Aquest petits és poden fer a la planxa amb una mica d´all i julivert si es vol .Si són una mica més grossos ja els podem fer amb salseta o patates o com es vulgui.
Els que pesen més del kg , ja són per fer a la gallega o sigui bullits i amb pebre vermell picant i oli.

POP ESTOFAT AMB PATATES
els ingredients
1kg de popets mitjanets
1/2 kg de patates
1 ceba
2 grans d´all
1 llesca de pa fregit
1 fulla de llorer
pebre negre molt
una picada amb fruits secs
sal
oli d´oliva
all i oli negat opcional

la preparació
Neteixar els popets i reservar.
Las patates talladetes a daus.
Amb la ceba tallada amb juliana , elaborar un sofregit amb l´oli d´oliva i els alls sense pelar però trencats amb un cop de puny .
Deixar coure a foc ben lent .
Quan la ceba tingui color afegir els popets i saltar-los lleugerament .Afegir les patates.
Abocar a la cassola la quantitat d´aigua o de fumet de peix necessària fins a cobrir-ho tot.
Posar-hi la fulla de llorer i tapar per deixar fer xup-xup a foc lent durant 15 minuts.
Mentrestant , amb l´ajuda d´una mà de morter, esmicolar la llesca de pa fregit amb la picada fins que quedi ben desfet.
Afegir-ho a l´estofat.
Quan les patates estiguin cuites , només cal rectificar de sal i pebre per poder retirar del foc.

19 comentaris:

Vanesuky ha dit...

Quin goig de popets!!!Estofats amb patatetes ha de ser deliciòs!!

Petons preciosa.

Vanesuky.

fem un mos ha dit...

Com per sort en tinc a la nevera, ja estic fen-los ummmmmmm.
Petonets

La cuina vermella ha dit...

Boníssims els popets, i els teus llueixen tantíssim. Molts petons guapa.

La Cuina de Cal Pepin ha dit...

Hola, ja fa temps que et segueixo i m'agrada el format del teu bloc; explicació de un animaló del mar seguit d'una recepta.
Aquests popets que ens presentes han d'estar deliciosos, no dubtis que els provaré.
Salut,
Pepin

Virtuts ha dit...

Hola Dolors, que pops més preciosos, i fets de la manera que expliques han d'estar deliciosos ....

Un petó

Angie ha dit...

Un plato riquísimo!!! Por fin puedo dejarte comentarios, hasta ahora ha sido imposible. Gracias por tus visitas. Un besito.

ELS PEIXOS ha dit...

Vanesuky
Aquest popets éspòden fer com vulguis , són d´àllo més tendre.
una abrasada.

fem un mos
sempre va bé tenir-ne al congelador i deprés són més tendres.
crec que tu en saps de totes maneres.
adéu guapa.

la cuina vermella
Que tal ? brillen molt , oi? Són boníssims.
Un petó.

La cuina de Cal Pepin
Contentíssima estic de coneix-et
Jo sempre veià el teu casc i pensava , a mi no m´escriu??, je, je,
aquest popets queden bé de totes maneres.
Fins aviat


Virtuts
Guapa....un dia no faré arròs i faré popets i bocata de calamars que li dec a en Jordi.
Un petó.

angie
ERstos pulpitos estan muy buenos de cualquier fora.
Estoy encantada que puedas visitarme.
Gracias guapapor pasearte por mi bloc.

Titaniii ha dit...

M´encanten els pops!!! El que no m´agrada gens es neteixar-los!!!!
Aquest pop blanc-popet está de rechupete!!!!! Muak!!

laviana ( Fely) ha dit...

esta receta es mu parecida a les patatines con pulpo....y que rico madre!! que será que me gustanto comer........jejeej.
bexinos wapa.

Glòria ha dit...

M'agraden les receptes de xup-xup i aquesta marinera me l'apunto, a més, venint d'una experta en la matèria, què més podem demanar?.

Fins aviat

Celes ha dit...

Aquesta recepta de pop no la conaxia. Prenc nota...

Besades

Onega ha dit...

Hola Dolors... no conocía esta especie de pulpo. Por aquí no se vende, nunca antes la vi en las pescaderías... así que me tendré que conformar con ver las fotos tan espléndidas que nos haces.
un saludo

ELS PEIXOS ha dit...

Titaiii
Que tal guapa !!!
Si t'agraden els pops , no pateixis gens , la peixatera o el peixater te'ls netejaran
Un petó.

Fely
Esto debe ser patatas con pulpo? La verdad es que con los pulpos todo queda muy bueno, las patats el arroz etc.
Un abrazo.

Gloria
Com estas ? estic contenta de que em visitis .
No et creguis , jo se vendre'l però cuinar no gaire. aquest popets amb poca cosa en tenen prou.
Una abrasada.

Celes
M'estranya que no la coneguis , tu en saps molt de tot guapa...
Una abrasada,

Onega
Que lástima que no te tenga cerca , sino te mandaría unos poquitos , muichos no porque cuando son tan pequeños son muy caros.,Que raro que no los veas por aquí , solo teneis de gordos??
Aquí los gordos los compramos en la subasta de la costa y cuando llegamos a casa los congelamos y los vendemos congelados , quedan mucho más tiernos.Antes les pegaban una paliza , ahora se congelan para que así se le rompan los nervíos y queden tiernos al hacerlos.
un beso .

margot ha dit...

Hola preciosa!
Que bo aquest plat.
El pop gran no m'agrada gens, pero el petits m'encantan.
Un petó.
Margot

Onega ha dit...

Dolors... pues aunque no te lo creas, nunca antes los había visto tan pequeñitos; supongo que serán de temporada y un lujo poder conseguirlos y comerlos. Pena no poder estar más cerca para que me mandes unos cuantos, aunque sea para una comidita..
un beso

Dolorss ha dit...

Dolors, faig sovint popets, a casa agraden molt, però ara et volia preguntar si el pop per fer a la gallega ha de ser d’alguna “clase” en especial, per aquí tenen pop blanc que suposo deu ser de Tarragona (no ho se, no en se gens de peix) i si pregunto si serveix per fer el pop a la gallega em diuen que si, però no ho veig clar. M’ho pots aclarir una mica?
Gràcies!!!!

ELS PEIXOS ha dit...

Bona Nit , Dolorss!!!!
Perdona que no t'hagi contestat abans , però saps que psa ??? que aquest post , no és d'ara ..no se que m'ha passat que ho hi remenat tot i s'ha m'ha penjat aquesta setmana , i és fet del any passat...
Vull dir que ja no me'n recordava que tenia una entrada aquí...
Bé, el pop per fer a la gallega , millor que sigui d'aquell gros....el pots comprar fresc i congelar-lo tu , i també el pots comprar congelat ...com et vagi més be,,també el venen congelat i bullit , però millor que el compris cru...
Si el compres fresc , et dic que el congelis , perquè al congelar.lo se li trenca'n el nervis i a la hora de fer-lo , queda molt més tendra...i si el compres congelat , doncs ja el pot fer directament...
El pop , és una de les coses , que encara que el compris congelat , si compres una marca bona , doncs no és nota quan esta cuit..
No se si t'hi aclarit massa, però resumint...Compra una peça grossa de dos o tres kg, el congeles i quan el treguis , ja el pots bullir directament..
Et sona ...que hi havia que li donaven una pallissa al pop quan el feien??? Quan és fresc , si no el congeles abans de bullir , els gallecs , li pega'n ..ës per que s'estovi, però ara amb els congeladors , ja tenim la feina feta..

Dolorss ha dit...

Moltes gràcies Dolors per l'explicació, molt bona explicacvió.
Petons

Manel ha dit...

Bona recepta Dolors!

I el millor de tot, saber que a la "peixater-amiga" se li pot demanar que els netegi, perquè són bons, però és ben veritat que netejar-los porta una feina...

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails