Recomanació
L´èxit del plat es basa en el fet que el producte triat sigui fresc, especialment quan la matèria primera prové del mar.
Avui en dia , el peix i el marisc viatgen molt ; en cap moment diem que per aquest motiu siguin dolents, però tenint les llotjes a dues passes de casa no val la pena consumir peix de fora.
Recordeu: si el peix és fresc no fa cap olor , ens ha de mirar amb bona cara.Ulls quasi transparents.
Per fer la base del arròs
els ingredients
300g d´arròs
12 sepietes petites o 2 o 3 de normals, millor que siguin negres.
1 ceba grossa
1 pebrot vermell
1 cullerada de sofregit de tomàquet
2 l. de fumet
Preparar les hortalisses pelant i esmicolant la ceba ben petita.El pebrot també s´ha de trossejar en daus petits.
En una paellera de mida mitjana , per a quatre persones , fer-hi un sofregit amb un raig generós d´oli d´oliva i la ceba, ben a poquet a poquet.
Quan la ceba comenci a enrossir afegir-hi el pebrot.
Incloure les sepies i saltar-les amb el sofregit , per tirar l´arròs tot seguit i saltar-lo també.
Amb aquesta base i afegint-hi els ingredients que més us agradin podeu sorprendre amb una paella de creació propia.
La Picada
els ingredients
2 grans d´all
1/2 manat de julivert
2 cullerades soperes d´oli d´oliva
la preparació
Afegit l´oli en un got de túrmix o de termomix, triturar les fulles del julivert i els alls pelats.
Sofregit de tomàquet
ingredients
1kg de tomàquets madurs
1 ceba 1 gra d´all
1 pastanaga
1/4 de branca d´api
oli d´oliva
1/2 copa de vi blanc
la preparació
Tallar o triturar les verdures
Començar sofregint la ceba en una cassola de fang amb un raig generós d´oli d´oliva i el gra d´all sense pelar, a foc fluixet.
Quan la ceba comenci a prende color , tirar la pastanaga i l´api esmicolats.
Afegir-hi els tomàquets ratllats i el vi .
deixar coure a foc lent durant uns 20 minuts.
El sofregit estarà llest quan s´observi que l´oli està formant un petit bassal per spobre del tomàquet.
Per fer el fumet
els ingredients
1/2 cap de rap
200g de peixos de roca petits
100g de crancs de mar
1 cua de lluç o 1/2 cap de lluç
2 cebes
2 pastanagues
8 tomàquets madurs
1 porro
1/2 branca d´api
1 gra d´all
oli d´oliva
la preparació
Una olla gran amb oli , saltar les verdures amb el gra d´all .Quan siguin rosses afegir els crancs i saltar el conjunt durant 2 minuts més.
Omplir l´olla d´aigua, afegir els peixos, cues i espines.
Esperar que arrenqui el bull i deixar fer xup-xup a foc lent durant 20 o 30 minuts.
Amb l´ajuda d´una escomadora a nar retirant la capa d´escuma que es fa sobra el fumet.
A l´hora de fer servir el fumet per cuinar és important colar-lo per retirar-ne les impureses i sempre fer-lo bullir abans d´incorporar-lo a qualsevol plat.
ARRÒS DE SENYORET
Els ingredients per fer el arròs
Una base per l´arròs
8 gambes pelades
16 musclos sense closca
16 escopinyes sense closca
uns retalls de rap
2 cullerades de picada
la preparació
Esperar que el fumet , abocat el sofregit, comenci a bullir.
Afegir tots els mol-lucs i crustacis pelats i la picada ben distribüida per la paella.
tastar i rectificar de sal.
Si es finalitza la cocció als fogons, deixar coure durant 15 minuts, vigilant que no s´enganxi l´arròs.
És preferible acabar la paella al forn a 180º durant 12 minuts.
L´arròs senyoret , és igual al arròs net de closques.
La cuina de la Barceloneta de Quim Marqués
Ja podeu observar que si teniu totes les bases, les picades i els fumets fets, és d´allor més fàcil.
dijous, de juliol 09, 2009
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
6 comentaris:
Hola Dolors, amb el peix i marisc que vens tu, la paella surt que ni pintada queda tan bé ....
Un petó
dolors, com pot ser que et deixis els musclos a la botiga? ja ho diuen els castellas que en casa del herrero...
ara, amb poca cosa l'arròs del senyoret fa una pintassa magnífica, quan no l'haig de fer jo (que em toca pelar-ho tot) és el meu preferit.
i el teu fumet és molt i molt complert.
Virtuts
i amb tomàquets d´aquells tan bons ..
Manel
No m'agraden gaire els musclos i ne-teixar-los menys.
Ja t´ho vaig dir un dia que el que més m´agrada a mi és el arròs i que quedi una mica cru-et i el mateix temps torradet, no se si m'entens.
Jo vaig aprendre de fer L'arròs de la meva sogra que cuinava molt bé.
Un dia explicaré un arròs a la meva manera , que em queda molt bo. Aquest l'hi fet del llibre que en saben més que jo.
Ai, Dolors aquest arròs de senyoret és un bé de déu!!! a mi també m'agrada com a tu, torrat ben torrat i amb el teu peix és una meravella. Molts petons bonica.
la cuina vermella
Un dia que tinguem temps , os faré un arròs que és lo que em queda més o menys bé.Segur que aquell dia em quedarà fatal..
Adéu guapos!!!
Publica un comentari a l'entrada