El rap és un peix mediterrani, atlàntic i del mar del Nord, caracteritzat per un cap rodó molt gran i aplanat, que acull una mandíbula plena de dents. No té escates.
Viu en la sorra marina, des d'on, mig enterrat, caça altres peixos més petits. Ho fa amb l'ajuda dels radis dorsals que els usa com una canya de pescar. Molt apreciat en la cuina.
Tot l´any en tenim de rap, segons la pesca pot anar més barat o més car.
Ingredients
Per 4 persones
1kg de rap, 250g de gambes, 1 pebrot vermell, 1 cap d´all, 1 ceba
2 tomàquets vermells, 1 ou, 2 nyores, 3/4 fumet de peix
1 got d´oli d´oliva, farigola, pebre vermell, safrà, sal y pebre
Preparació
Netejar el peix sense espines i tallar-lo a daus.Pelar les gambes bullir i reservar el caldo.
Tallar el pebrot i reservar.Pelar el cap d´alls , reservar 2 grans sencers i tallar els altres o picar.
Pelar la ceba i els tomàquets i tallar-los.
Bullir l´ou durant 12 m. i desprès tallar-lo.
Amb una cassola amb oli d´oliva sofregir les nyores , el pebrot i els 2 grans d´all fins que quedin dorades.Es treu i és triturant els alls i les nyores, és reservant els pebrots.
En el mateix oli és fregeix el rap i les cues de gambes pelades, quan estigui doradet és reservar.
Afegir la ceba i els tomàquets i deixar-ho fins fer un sofregit , afegir el all picat i desprès les nyores i els dos alls picats , les especies i el caldo de peix.
Afegir-hi sal i pebre.
Deixar courà a foc lent durant 30 m. Quant estigui a la mitat afegir-hi els tossos de peix i les herbes.
Quant estigui , afegir-hi les gambes .
Per servir el gaspatxo en plats individuals i adornar amb els trossos de pebrot i el ou dur picat.
Aquest Pa és molt bo per totes les sal setes , es el Pa del AVI.
16 comentaris:
nena, quin gaspatxo, a ese me apuntaba yo, el pan es el que hace tu marido?
Angeles
Muy guapa eres,siempre estas aquí.
Apuntate el gaspacho que es muy facil de hacerlo y si ya haces a menudo no te costarra nada.
El pas si, lo hace mi marido y yo vivo encima del horno, ya ves lo dificil que lo tengo por poder estar delgada, porque no es solo el pan , son las madalenas recien hechas , los croassanes, las ensaimadas, la coca........
gracias por escribir.
Mai a la vida hagués imaginat això del gaspatxo de peix, quina cosa més bona Dolors. Molts petons.
La cuina vermella
Bon dia Txell!!
Jo tampoc ho havia vist mai, però el meu fill em va regalar un llibre de cuina per el meu aniversari i hi ha tot això, si mires l'anterior en trobaràs un altre de escopinyes.
és senzill i molt interessant..
A mí me da pena gastarme el rape y las gambas en un gazpacho... para ello elegiría pescados menos nobles.. porque el rape me encanta de todas las maneras, a la americana, en brocheta , asado....y esas gambitas de palamos tienen que ser un auténtico delicatessen....
Ostres! quin luxe un gaspatxo de peix.
Petons añm regust gamberil. ajajajaajaja.
Margot
Bonísssssiiiiimimmmm!!!
Quin gaspatxo més bo!! Et felicito, guapa, amb el rap i les gambes de Palamós te que quedar exquisit. Ah, i no sabia que el teu marit era forner!! Doncs felicita´l perque aquest pa te una pinta bonísima!!! Així jo tampoc estaría tan prima.... petonets.
Onega
Nena te lo comes igualmente y de esta forma mucho mas ligero y no engorda tanto,je,je,
Las gambitas te aseguro que son de la barca a casa.
Un abrazo.
Margot
El rap i aquestes gambes de qualsevol manera, eh?je,je,
graciès maca per escriure
Titaniii
Jo sic més de pa que de peix, ami donam un pa torrat o un pa amb tomàquet i soc feliç, encara que sigui sol amb una mica d´oli...
Adéu maca.
Quina idea més bona mai m'ho habria imaginat.
Felicitats per la recpeta
Arroz con bacalao
Jo tampoc ho sabia, son els llibres que m´ho expliquen.
Graciès per escriure.
Que delicia por favor..
Un besote para todos
SU
Muchas gracias guapa!!!
Nada comparado con lo tuyo, tu eres la mejor con el chocolate y con el pan..
Vaya con tus bombones y tu niña tan preciosa.
Estoy muy contenta que te pasees por aquí.
Hola Dolors quin luxe aquest gaspatxo mai ho havia sentit, però ha d'estar deliciós.
Petonts
Virtuts
Un dia ho provarem!!!
Ja saps que tin el nen de colonies, oi?Dons aprofito per fer receptes i no dormir.
Adéuuuuu
això sí que és un gaspatxo de luxe, fantàstica recepta i fantàstic pa.
manel
No hi fet mai gaspatxo, però no ho diguis a ningu, però si que en menjo.
Fins aviat.
Publica un comentari a l'entrada