dimecres, de juny 10, 2009

Rap a laCantàbrica( Cantàbria)



Esta receta esta dedicada a mis amigas que estan fuera de Catalunya y por supuesto a todos mis amigos y amigas catalanes.

Si el rap és de la nostra Costa perfecta però si és del Cantàbric també és molt bo.Els pescadors del Cantàbric també tenen una Historia amb la seva pesca.El peix si realment és del Cantàbric és boníssim,malgrat tot a vegades ens diuen que es d´un lloc i és d´un altre lloc.
Ingredients
per 4 persones
800 g. de rap
3 dens d´all, julivert, farina
3 ous, una llauna d´espàrrecs
250g d´cloïsses (si pot ser sense sorra que no os espatllin el plat).
3 dl d´oli d´oliva , pebre i sal.
Preparació
El rap net i tallat a talls amb sal i pebre.
Tallat el all i el julivert i posar-ho a sobra del rap i deixar-ho reposar durant 30 m.
Fregir els talls de rap amb farina i ou que quedin ven fregidets.Treure de la paella i reserva.
Treure els espàrrecs de la llauna i guardar el suc.
Posar una cassola al foc amb una mi queta d´oli de fregir el rap amb una cullerada de farina i remenar bé per que no es facin grumolls i i afegir-hi el suc dels espàrrecs.
Afegir-hi el rap fregit i les cloïsses ben netes crues, deixar-ho coure fins que quedi espès i les cloïsses estiguin obertes .Deixar uns 10 m.
Quan la salsa estigui a punt és Tallant els espàrrecs i s´hi posant.
Cuina Mediterrània.

Sobretot si compreu les cloïsses i no esteu segurs de que no tinguin sorra, es millor que les poseu 30m amb aigua i sal i també que les obriu a part i les poseu desprès guardant i colant el suc per posar-ho a la Casolà una vegada estigui colat de la sorra.
Per assegurar que les cloïsses no tingui sorra , casi sempre és compram la més cara o sigui la de Galícia, el que passa que és com tot , a vegades ens diuen que és gallega i no ho es. Demaneu sempre els cartell que porten els peixos quan arriben a les peixateries.

La que tampoc te sorra és la rossellona o( xirlas ), la Italiana no te sorra però és més petita que les cloïsses i és també molt gustosa i molt més barata que la gallega.

Tot Plegat tot això és per sucar-hi pa, i si pot ser amb aquest o em un altre que se l´hi assembli.





7 comentaris:

Onega ha dit...

pues para este rape y con esta receta me apunto yo ahora mismo. Tienes razón cuando dices que a veces nos intentan dar gato por liebre..crees que compras del cantábrico y realmente viene de aguas lejanas y calientes...
Del pan que nos has puesto...¡¡sin comentarios!! me parece de "toma pan y moja"

ELS PEIXOS ha dit...

Onega
Si supiera que te llega el pan bien te lo mandaria, este es muy bueno!!!
Tu entiendes mucho de pescado y no creo que te den gato por liebre , pero desgraciadamente como se mira mucho el precio , a veces pasa.
Ya te he dicho otras veces que el pescado del Cantábrico es muy bueno.
Ya espero tu orto post.
Adios y hasta pronto.

Virtuts ha dit...

Hola Dolors aquesta recepta si que esta de rechupete, saps que el rap és el meu peix preferit i fet d'aquesta manera a d'estar molt bo.

Per cert he comprat la revista de "descobrir la cuina" i he vist que surt publicada la direcció del forn de l'Albert, llàstima que no li hagin fet l'entrevista a ell. Amb el pa tan bo que elavora hauria de sortir a tot arreu.

Bona nit

La cuina vermella ha dit...

Hola guapa!!! Doncs nosaltres també som fans del rap i amb aquesta recepta t'has de quedar mort de gust. Un petó guapa.

ELS PEIXOS ha dit...

Virtuts
Saps que no sabia que el rap est el teu preferit!!! ara ja ho tindre en compte per un altre vegada.
i que fas aquí tan tard , que no post dormir?
Esta molt content l´Albert amb la revista del descobrir cuina, L'ensenya a tothom.
Fins aviat..

la cuina vermella
Dons a mi no m´agrada el rap, m´agrada més el lluç;però si puc triar prefereixo els peixos petits i ben fregits.
i que feu aquestes hores per aquí?
Fins aviat.

El cullerot Festuc ha dit...

M'encanta el rap, més que res pq no té "espines"...jeje...així que aquest plat passa a la llista de pendents!! Amb espàrrecs i ous...ha d'estar boníssim!
Petunets,
Eva.

ELS PEIXOS ha dit...

Estic molt contenta que em la feina que tens a contesta tots els teus comentaris, hagis fet un minut per aquest bloc meu.
El rap no te espines però pense que tots els peixos per espines que tinguin els deixem sense ni una, je je,
Els peixos amb espines son els més gustosos, pensi-hi.
Graciés per visitar-me

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails