dimecres, d’abril 22, 2009

Croquetes de Maires...

Sant Jordi 2009
Peixos Blancs


La característica més important per definir aquest peixos és el baix contingut de greix que tenen .Cal saber que en aquest grup, igual que en el següent, els peixos blaus , la quantitat de greix pot variar segons l´estació de l´any.Així, doncs, a l´estiu, quan l´aliment és més fàcil de trobar, l´índex de greix és d´un 3 % o 4, però a l´hivern és del 0%.Normalment aquest tipus de peix viu en aigües fondes i, com que no fan grans desplaçaments, la musculatura no necessita treballar, per la qual cosa no acumula reserves de greix.el seu índex normal és del 2%, per això es diu que el peix blanc és més fàcil de pair que els altres.Per saber si un peix és blanc o blau d´una manera quasi segura, només al mirar-li la cua.Si la té en forma de V, el peix és blau, ja que la necessita per nedar força en les llargues migracions.Al contrari , si la cua és arrodonida, es tractarà sens dubte d´un peix blanc. Aquest grup és sedentari i fa pocs desplaçaments, ocasionals i curts. Pot haver-hi, però, alguna excepció.
Maire, lluça, tabanc,mare del lluç, llúcera, bacallar et.
Aquest és un dels peixos més abundants de la Mediterrània.Té un cos prim i rosat i és la dieta principal del lluç.Tot l´any és bo menjar-ne .L´arrossegament és l´art més habitual per pescar aquest peix.
Croquetes de Maira


Ingredients
per 4 persones.
250g de maires
150 cc de llet
2 alls
2 bran quetes de julivert, farina, sal
nou moscada
1 fulleta de llorer
oli d´oliva
Preparació
L
es maires tenen que ser sense espina
Posarem a escalfar aigua lleugerament salada i amb una fulla de llorer.Un cop bulli, hi afegirem les maires netes i quan torni a arrencar el bull, les traurem i les escorrerem.En un pot posarem el peix bullit, la llet, l´all i el julivert trinxats i ho passarem pel braç elèctric.
A banda, posarem una cassola al foc amb un bon raig d´oli d´oliva que deixarem escalfar.Un cop sigui calent, hi abocarem el contingut del pot i ho deixarem sofregir poc temps, un o dos minuts, sense parar de remenar amb una espàtula de fusta.
A partir d´aquest moment s´hi podrà anar posant-hi farina de mica en mica, sense parar de remenar, per evitar que es facin grumolls.N´hi tirarem fins que la pasta quedi compacta, fàcil de treballar, tenint en compte, però, que un cop freda encara augmenta més la consistència.
Una vegada tingui la fermesa adequada la condimentarem amb sal i nou moscada.En farem petites porcions, els donarem la forma característica cilíndrica i allargada de les croquetes, les enfarinarem , ou i pa ratllat,i després les fregirem en abundant oli d´oliva.
Una cosa molt important a tenir en compte és que l´oli en què fregirem les croquetes ha de ser ben calent, si no correm els risc que es trenquin i es deformin.
Aquest tipus de preparació es pot fer amb molt peixos, cal , però , buscar aquells que estiguin millor de preu i també quan a vegades tens sobres de peix que no t´has menjat i ho aprofites fen unes croquetes de peix.
Recepta de David Solé.
















11 comentaris:

Gemma ha dit...

Bon Sant Jordi! Aquests pans tenen molt bona pinta...

ELS PEIXOS ha dit...

Gemma
T'asseguro que estan tan bons com semble.
Gràcies per visitar-nos.

Virtuts ha dit...

Hola Dolors
Quina pinta té aquest pans, lastima que no estiguem a prop sinó algun d'ells ja ens ho haguéssim menjat je je.
Veig que segueixes treballant molt ... ets una super treballadora.

Adios

ELS PEIXOS ha dit...

Virtuts
Ja ho saps que quan vulguis aquí estem!!
Gràcies per escriura i fins aviat.

ONEGA ha dit...

por lo que veo en la foto, los mairies son lo que por esta zona llamamos "lirios" nunca he preparado croquetas de pescado, pero seguro que están buenísimas... Los panes están genial..
Ya estuve viendo el post que hizo la cuina vermella sobre tu marido.. decirte que me encantó, me lo leí entero y así pude conocer un poco más , cómo es el alma de un panadero y su panadería.
un beso y buen fin de semana.

La cuina vermella ha dit...

Hola Dolors, perdona el retard en el comentari, però t'asseguro que hem estat molt i molt liats.
Esperava amb candeletes el teu post del Sant Jordi. Em vas deixar molt intrigada a la teva parada dient que no em volies dir sobre que faries el post! Espectacular el pa de l'Albert, tan cruixent, amb aquesta crosta tan bona! espectacular.

ELS PEIXOS ha dit...

Onega
Que tal?
Sí las maires son lirios,bacaladilla o perlita en tu zona, aquí en cataluña maires o mare de lluç.
De todos los Post que ha hecho la cuina vermella , el del pan es de los mejores, todavía tienen pendientes un par que tambiés pueden estar muy bién.
Muchas gracias por escribir ...
La cuina vermella
Holaaa!!
Os vaig portar panets de la rosa i pans de Sant Jordi el dijous a la tarda per si veníeu a treure el cap però ja vaig pensa que teníeu molta feina amb la parede ta, si hagués pogut magues agradat passejar per la rambla de Mollet, tothom deia que hi havia molta gent al carrer passeja'n.
Que os vagi molt bé el curset i pugeu començar aviat amb la vostra ilució.
fins aviat,

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Gràcies per la visiteta. Molt bones han d'estar les croquetes de maira, ja que és un peix molt suau. Estarem en contacte. Salut!!!!

ELS PEIXOS ha dit...

Olles i somriures

Les croquetes de peix son boní-simes amb tots el peixos que vulguem però millor que siguin blancs, i si son de sobres de peix que no t'has menjat també quedant bones.
Moltes graciés a tu també per visitar-me.
arreveure.

Su ha dit...

Fantástico post!!

Me ha encantadoooooooo

Un beso grande,, y nosotros somos mas sosos, no celebramos asi ná.

ELS PEIXOS ha dit...

Su!!!
Que tal guapa? Como llevas lo del pan?Esoy impaciente para ver si lo sacas, de momento el pa de passic ..lo clavaste,,,
Para "Sosos" los catalanes , por lo menos la fama tenemos..
Vosotros celebrais otras cosas, sguro!!, pero Sant Jordi es catalán.
hasta pronto.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails