dilluns, de març 02, 2009

BESUC ( besuc de la piga, calet, patxano, pitxell, calet de la piga)





El que te més gust i comercialització és el de la piga.Generalment tot l´ any se´n pesca, però a la primavera és més fàcil capturar-lo, ja que s´apropa a la costa.A l´hivern viu més fons i novembre i desembre és molt sabros.Es pot pescar amb palangre i amb arrossegament.
BESUC XAPAT A LA PLANXA
Ingredients:
4persones
4 besucs de ració, sal, oli , vinagre i pebre vermell.
Preparació
Obrirem els besucs pel mig, els posarem sal i els courem a la planxa. Una vegada cuits, els tirarem un raig d´oli d´oliva , un raget de vinadre i un polsim de pebre vermell dolç.

BESUC AL FORN
Ingredients
2 persones
1 besug de 700g, 2 patates,1 ceba,1 tomaquet,4 alls,farigola sec, una mica de romaní sec, 1/2 llimona, sl , oli , vi blanc, brou de peix/pelt i una mica de julivert.
Preparació
Daurarem lleugeraent en oli les patates i les posarem al fons d´una safata.La ceba tallada també la regirem lleugerament, junt amb els alls.La posarem per damunt de la patata.Tot seguit hi posrem el tomaquet ,ho condimentarem amb herbes seques i acte seguit disposarem el peix damunt del vegetals.Posarem una mica de llimona per sobra el peix i per damunt de les hortalisses.Picarem julivert per damunt del peix, hi tirarem sal i ho regarem tot amb un bon raig d´oli d´oliva i vi blanc.També si pot afegir una mica e brou si es vol.
Recepta de Peix, cuina i tradició.( David Solé)

4 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Hola bonica!! espero que estigueu millor. M'encanta el Besuc, és molt bo. Escolta veig que tens una ajudant pel bloc, Virtuts, qui és??
Ens veiem dijous, a quina hora estàs al mercat??

Anònim ha dit...

¡¡¡Sort que tenim el peix floretaper poder gaudir i assaborir un bon peix!!!
Es d una qualitat excelent, del millor qu´es pot trobar,os animó a probar-lo i veureu com no us defraudará.
seguiu aixi floreta!!!!
Sou les millors....

Virtuts ha dit...

Hola Dolors!!!! viendo estos besugos dan ganas de comerselos ahora mismo...

Espero poder venir un dia de estos, para poder saborear un buen pescado!!!!

hasta pronto!!!!

ONEGA ha dit...

yo tampoco te conocía, me alegro que me hayas visitado y yo te devuelvo la visita y me quedo un ratito, porque tienes unos pescados realmente exquisitos y salvajes....

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails