dijous, de febrer 26, 2009

Brous diferents


BROU de Peix
Es fa a partir de caps i espines de peixos més avit grossos i nobles, lluç,rap,etc.porro,pastanaga,ceba.Al final, aquest brou h de tenir un color blanquinós.El gust és suau i anirà bé per segons quines preparacions, generalment aquelles que hagin de conservar un sabor fluix o discret.
BROU de pelut
Es fa amb una base de sofregit de ceba i tomaca.Crancs, galeres,xinxes,et.Es un brou vermellós i potent de sabor.
ROSSEJAT
Per rossejat entenem aquella preparació tradicional pescadora que té com a ingredients principals el brou de eix o pelut, per segons quins casos, i l´arròs o els fideus.Normalment es fa un bullit amb el peix escollit,patates , cebes i alls, després amb el suc d´aquesta cocció es fa el rossejat d´arròs o fideus en oli d´oliva, com si es volgués fregir.
SUCS I SUQUETS
Aquesta preparació consisteix a fer coure un peix en poc brou, barrejat amb alguns ingredients aromàtics, principalment vegetals, entre altres.Al final ha de quedar un suc consistent i lligadet,mai espès.

2 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Ei, gràcies per aquesta recopilació de brous!!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails