SUQUET DE GALL de Sant Pere
Ingredients;
4persones
4 talls de gall, 1 all. 1/4 de ceba, 1 branqueta de julivert, 1/2 Tomaca madura sense pell ni llavors, on polsim de pebre vermell, 1 gotet de vi blanc, 12 ametlles torrades, 1 galeta, aigua o brou de peix pelut, sal i oli d´oliva.( el peix pelut es el peix de roca per fer brou)
PREPARACIÖ
Farem una picada amb tots els ingredients menys la sal i l´oli.Posarem una cassola al foc amb oli d´oliva, un cop sigui molt calent, hi abocarem la picada i la deixarem sofregir una bona estona.Una vegada estigui feta, hi afegirem una mica d´aigua o de brou, el peix i ho rectificarem de sal.
Tan fàcil com això, si no heu menjat mai gall deSant Pere ara es l´hora.
FETGE DE GALL DE SANT PERE
Ingredients:
Fetge de gall
Preparació:
Normalment, es fa amb la resta de la cocció de la resta de l´animal, ja que la millor forma de menjar-lo és bullit.
És un dels talls més suculents que es pot trobar en un animal de la mar.
Gall de Sant Pere Bullit
Ingredients
4 persones
4 talls de gall, 1 patata grossa, 1 ceba mitjana, 4 alls, 1 fulla de llorer, sal i aigua o brou de peix, pelut.
Per la picada: 2 alls, 1 llesca de pa, un grapadet d´avellanes torrades, 1 branqueta de julivert i un raget de brandi.
Preparació:
Tallarem les patates en trossos no gaire grans, la ceba en juliana d´un dit i deixarem els alls sense pelar.Tot això ho posarem a bullir en una olla amb el llorer i la sal que calgui.Quan sembli que la patata es comenci a estovar una mica, hi afegirem el gall net i la picada. Un cop les patates siguin cuites ho traurem del foc.
Ingredients;
4persones
4 talls de gall, 1 all. 1/4 de ceba, 1 branqueta de julivert, 1/2 Tomaca madura sense pell ni llavors, on polsim de pebre vermell, 1 gotet de vi blanc, 12 ametlles torrades, 1 galeta, aigua o brou de peix pelut, sal i oli d´oliva.( el peix pelut es el peix de roca per fer brou)
PREPARACIÖ
Farem una picada amb tots els ingredients menys la sal i l´oli.Posarem una cassola al foc amb oli d´oliva, un cop sigui molt calent, hi abocarem la picada i la deixarem sofregir una bona estona.Una vegada estigui feta, hi afegirem una mica d´aigua o de brou, el peix i ho rectificarem de sal.
Tan fàcil com això, si no heu menjat mai gall deSant Pere ara es l´hora.
FETGE DE GALL DE SANT PERE
Ingredients:
Fetge de gall
Preparació:
Normalment, es fa amb la resta de la cocció de la resta de l´animal, ja que la millor forma de menjar-lo és bullit.
És un dels talls més suculents que es pot trobar en un animal de la mar.
Gall de Sant Pere Bullit
Ingredients
4 persones
4 talls de gall, 1 patata grossa, 1 ceba mitjana, 4 alls, 1 fulla de llorer, sal i aigua o brou de peix, pelut.
Per la picada: 2 alls, 1 llesca de pa, un grapadet d´avellanes torrades, 1 branqueta de julivert i un raget de brandi.
Preparació:
Tallarem les patates en trossos no gaire grans, la ceba en juliana d´un dit i deixarem els alls sense pelar.Tot això ho posarem a bullir en una olla amb el llorer i la sal que calgui.Quan sembli que la patata es comenci a estovar una mica, hi afegirem el gall net i la picada. Un cop les patates siguin cuites ho traurem del foc.
4 comentaris:
Has tornat a canviar els pots??? quin lio!! el gall de Sant pere no el coneixem, serà qüestió de saber quin gust fa!!
Molts petons i feliç dijous. Adeu.
Hola Dolors bonica! Vaja peix més bo varem menjar l'altre dia.
Sort que encara hi ha algún lloc, on es pot disfrutar del plaer de menjar peix fresc!
Les sardines i el saitó estaven delicioses, i les cloïses boníssimes.
Encara que no he tingut temps de probar les altres delicies.
hola,
a mi m'agrada molt el gall de sant pere, pero sempre el feia al forn...no hi havia pensat ni a fer-lo bollit ni a fer-lo en suquet...ho provaré la propera vegada!
L'altre dia el vaig fer amb patates i suquet...però va carísim el malparit !!!
Publica un comentari a l'entrada