La cuina vermella i tots els que feu aquesta feina sense cap interès , heu fet que jo una persona normal i corrent amb tots els meus defectes m´animi a fer un bloc i poguer ensenyar uns quants peixos .
Es el que he fet tota la meva vida i a casa meva no hi vist rés mes que peix i peix.
El meu Pare va comença amb el Peix, ara fa més de 60 anys.Aquí os poso unes fotos.
El meu Pare va comença amb el Peix, ara fa més de 60 anys.Aquí os poso unes fotos.
LA COMPRA
Pensem que el fet de comprar un peix és una missió fàcil,però cal tenir en compte que hi ha peix de molts llocs i de molts dies.
L´olor ha de ser suau, no forta.Els ulls brillants, les brànquies han de ser vermelles i tot ell brillant i transparent ,la pell fina i una mica relliscosa.Saben tot això ja podem anar a comprar peix.
Avui començarem per la
LLuerna
Pensem que el fet de comprar un peix és una missió fàcil,però cal tenir en compte que hi ha peix de molts llocs i de molts dies.
L´olor ha de ser suau, no forta.Els ulls brillants, les brànquies han de ser vermelles i tot ell brillant i transparent ,la pell fina i una mica relliscosa.Saben tot això ja podem anar a comprar peix.
Avui començarem per la
LLuerna
La lluerna viu en fons de fang i sorra.
És el típic peix amb el qual es poden preparar infinitat de plats , però com millor s´hi pot trobar tot el gust és bullit.
Diuen qu´est de roca per la duresa de la carn, però no ho és pas.
Lluerna bullida amb fetge
Ingredients
4 talls de lluerna, el fetge, 2 patates mitjanes, 1 ceba, 1 tomaca escalivada, 1fulla de llorer, 1 branca de julivert, sal, oli, 1 all , aigua o brou de peix de roca.
Preparació
Posarem a bullir el brou amb els vegetals.Quan torni a bullir hi afegirem la lluerna i el fetge.Ho rectificarem de sal i un cop siguin cuites les patates, ja es podrà treure del foc.Escorrerem el bullit i el repartirem als plats.Es serveix amb una salsa feta amb l´all escalivat, la tomaca escalivada i una mica de sal, una mica d´oli i es pica amb el morter.Faré servir moltes receptes d´un llibre que m´agrada molt ( David solé)
2 comentaris:
Hola bonica!!! Mmmm, Lluerna, tens raó el seu gust és sublim!!! i gràcies a tu hem pogut tastar-la.
Ens agrada molt el teu blog!!!
Molts petons princesa i ja ens diràs quin dia vols que vinguem!!!
Molt bé Dolors, ja has posat la foto al títol!! Ai, no saps com n'estem d'orgullosos per tu!!
Publica un comentari a l'entrada