dimecres, de gener 20, 2010

Una Paella " Marinera"

La paella és un guisat d'arròs, carn i verdures preparat en un una paella sobre un foc, siga paeller o fogó.
És originària de la marjal de l'Albufera de València, a la comarca natural de la Ribera del Xúquer, al sud de la ciutat de València, que es menja en qualsevol ocasió, especialment quan s'ajunten les colles d'amics o les famílies, dissabtes, diumenges o festes tradicionals i es considerat el plat típic valencià per excel·lència.
Encara que tradicionalment s'hauria de conèixer com arròs a la paella, paella d'arròs o arròs en paella a la valenciana, el nom paella s'utilitza tant per al plat d'arròs ja cuit, com per al recipient, el nom del qual deriva del llatí patella.

La paella era, en principi, al País Valencià, una menja senzilla que es feia amb les quatre coses que es tenien a mà, a banda de l'arròs: una miqueta de carn de conill, pollastre o fins i tot ànec , verdura (bajoques, fesols i tomata), oli, aigua, safrà i sal. Amb el temps ha anat sofisticant-se i entrant en els restaurants, molts dels quals la tracten com a bé turístic rendible, sobretot si du marisc: llamàntol, gambes, llagosta, etc.
La seua internacionalització ha provocat la creació de plats anomenats paelles que poc tenen a veure amb l'original valencià. Alguna hi afegeix pèsols, arròs marró i vi.[1] Alguns barregen carn amb marisc, crustacis i verdures diverses.
"La paella"  arròs d´un amic.(PEDRO)
Ell , Té un do ...i és fer paelles d'arròs .Les fa de totes maneres , però aquesta vegada la va fer de peix.

Hi va posar
Escamarlans
Cloïsses
Sípia amb la seva salsa
musclos
gambes
pebrot vermell
carxofa
ceba de figueres
oli d´oliva
sal
mongeta tendra
pesols
i una mica de conill
i un bon caldo de peix , fet amb peix de roca i cap de rap.
i crec que no m´hi deixat res

Preparació

Sofregir el peix amb oli d'oliva,i desprès el conill ,desprès ho treu tot , hi posa la ceba picada , el pebrot , les mongetes i la carxofa..quan esta una mica cuite't , pica el tomàquet i li afegeix, i quan esta casi fet hi pisa la picada d'all i julivert.
Hi afegeix l'arròs , el deixa coura una mica i acte seguit , ja té el brou de peix bullin , hi ja li pot posar .Uns 20 minuts i vigilant que no s'enganxi.




Tenen una Terrassa molt gran i una barbacoa amb llenya ..i ja os podeu imaginar com queda la paella MARINERA i quan no és marinera també.

Graciàs Pedro por Mandarme estas Fotos de tus" Paelles"
Si quieres añadir algo , puedes decir lo que quieras....

22 comentaris:

crismas ha dit...

Mira que hacemos paellas aquí en la zona de Alicante pero, nunca me he atrevido a mezclar carne con pescado,...será cuestión de probarlo, ya que, tiene una pinta excelente.
Saludos

NENALINDA ha dit...

Guenooooooo pos ya que Pedro no dice na aprovexo y lo digo yo ..
Pedro cuando quieras voy a prova tus paellas ,se ve divinaaaa y seguro que estaba de muerte.
Wapa gracias por ponernos la paella que no veas lo que me ha alegrao la vista jajaaa.
Po cierto yo nunca he usado esas paelleras ,tendre que compra una.
Bicos mil wapa.

Ricard Sampere ha dit...

Això de controlar el foc de la paella amb foc de llenya... ja es de master total. Em veig incapaç... :-).

laviana ( Fely) ha dit...

Peazo paella...tenia que estar....Rica de verdad, las fotos le dan fe!!
bss wapa.

paco ha dit...

doloretes, felicita a tu amigo de mi parte por la excelente paella que ha hecho, y efectivamente hay infinidad de maneras de hacer una paella, péro coincido con mi paisana que, mezclar carne con pescado, pues cómo que nó, aunque naturalmente salgan buenas.......otro cosa he visto tu comentario en mi blog, péro creo que el vídeo no lo has podido ver, es un fallo del sistema del bloger a nivel general que, lo están arreglando........y el circuito chulisimo oi, le habrá encantado a tu hijo, dile que ocupa 60 metros cuadrados....saludos paco

Margarida ha dit...

Que bona la paella de peix! Avui n'he fet, però a dins de casa, no amb llenya, que això és un luxe! Quantes n'havia fet al pati de casa quan era jove!
Jo no hi poso mai ceba, perqè la meva mare, que es de Castelló, no en posa mai.

No acostumo a barrejar carn amb peix, però la meva mare ho feia sovint, i era ben bo!

Ah, quina gràcia que m'ha fet el teu comentari d'avui al meu bloc! Encara ric!!!!
Molts petons!

ELS PEIXOS ha dit...

Crismas
En casa antes mi abuela y mi suegra también , mezclaban , carne y pescado ..y les quedaba muy buena .Pero yo siempre la hago con pescado solo , me ha acostumbrado asi , y nos gusta mas.
un abrazo.

nenalinda
Ya va siendo hora que ye compres una pellera de estas..
Adéu

Ricard
Que tal??
Tu rai....amb........ara no recordo el nom ...segur que pots fer unes paelles estupendes
Ah...Weber ? que va..quina memoria tan dolenta que tinc
Una abrasada

Fely
Yo no la he provado , pero el pescado doy fé , que era muy bueno.


Paco
Felicitat esta de la teva part.
Es verdad que no he visto el video , pero he pensado que era mi máquina..
Mi hijo , flipó...no hablan asi , los jovenes ..
Vaya pedazo de circuito que teneis..
Yo generalmente la hago solo con pescado ..porque como ya sabes , siempre me sobra ..


Margarida
Tu si que m´has deixat ben parada !!!
Ets un artista !!!!sempre em quedo enbobada amb els teus escrits...
Felicitats un alte vegada,

Angie ha dit...

DE-LI-CIO-SA!!!! Una paella de lujo! Un besito, artistaza!

Lydia ha dit...

Hola maca ;) Mi madre también tiene buena mano con la paella y le hecha el marisco y el pollo a la vez, para los que no quieren marisco jeje. Debía de estar bien buena esa paella con la pinta que tiene y hecha al fuego... mmmh. Besos

Onega ha dit...

A mí, la paella me gusta con carne sola, con pescado solo, con carne y pescado... ¡¡me pirra de todas formas!! pero estoy de acuerdo contigo, la de pescados y mariscos para mí es la mejor... me han entrado unas ganas de prepararla , que el domingo ya sé lo que vamos a comer..¡¡paella marinera!!
un beso , guapa

fem un mos ha dit...

A casa sempre la he feta amb peix i carn, i si a sobre esta feta amb llenya no ten dic res, li dona un sabor molt diferent.
Petons

josep ha dit...

Dolors,
Quina joia participar en un banquet com aquest. Jo també prefereixo o un arrós amb carn o amb peix, tot i que conec gent que li agrada barrejar i tampoc està malament.
Una abraçada

ELS PEIXOS ha dit...

m´agrada que os agradi la paella !!!però penseu que no li feta jo aquesta pella . La fet , el meu amic Pedro.
Moltes gracies a tots per escriure.

Virtuts ha dit...

Dolors què paella més gran, té bona pinta, segur que estava molt bona ....

Un petó

Titaniii ha dit...

Hola Dolors!!!! Mira que ens agrada la paella al meu marit i a mi, però noia, els meus fills no la podan ni veure. Això de que trobin trosos de peix per la paella no els hi agrada gaire, i al final sempre la faig de pollastre i carxofes. Y de tant en tant anem a fer una paella de marisc al restaurant!!! Ara que també ens hem trobat cada paella...
La paella d´en pedro ha quedat espectacular, i anda que no guanya a la barbacoa!!!!
felicitas, guapa, y molts petonets.

*Eva* ha dit...

una paella a la brasa és tot un luxe. Són boníssimes, queden molt millor que al foc. El meu pare en prepara, i tot el que sigui barbacoa ho borda.
pt!

ELS PEIXOS ha dit...

Virtuts
El Pedro , fa moltes coses , però com la paella res de res..

Onega
En els teus fills no els hi pots posar arròs sol...? o tampoc en volen així. A casa passa igual , el meu fill nomès vol arròs blanc amb carn , de peix res.

Eva
Ja ho sap el teu para que parles tan bé d´ell ??
Crec que li agradaria molt saber-ho..
Ahir el meu fill quan va veuré el sopar que li havia preparat , em va abrasar ..i jo vaig ser la més feliç del mon. I el sopar no era res més que lo que a ell li agrada , ou farrat , amanida i pollastre.
ja veus tu!!!

gracies a tots per escriure

Josepb. ha dit...

Dolors; Un arrós -paella- a la "marinera" fet amb llenya, digna de el.lógi total.
Felicitacions al cuiner, i felicitacions a tu Dolors per haver-nos parlat -com sempre- d'aquestes "históries de peixos", enversió -en aquest cas- paella.

pedro ha dit...

Hola,gracias por los comentarios de la paella.
El secreto es simple,un buem pescado (floreta)carne verdura vino blanco 20 minutos a fuego fuerte para el caldo, 20 minutos de coccion del arroz 15 a fuego fuerte y 5 flojo y sobre todo ganas de hacerla.

(cuando querais estoy dispuesto)

ELS PEIXOS ha dit...

lo del vino blanco se me ha pasado , no lo sabía..

Como ya ha hablado el autor..ya podemos canbiar de post.
Muchas gracias Pedro.

Moltes gracies a tots per els vostres comentaris.
Fins sempre.

sonia ha dit...

Bueno ara parlara la filla del artista de la paella , la veritat esque sempre li surten bonisssiiimesss no se com s`ho fa pero no deixem res a la paella i si no q li preguntin al meu fill q cada cop q hi ha paella a casa del avi uffff , q consti q a la meva mare tambe li suten molt bones..
pero tenim al mestre paeller jejej !!
besos soni.

ELS PEIXOS ha dit...

Sonia
Moltes graciès Sonia per el comentari.
Ja ho veus , aquí , com pasem el temps..:-))

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails