diumenge, de gener 31, 2010

PLATS QUE NO HI FET ....JO

Avui os faré un post molt diferent....és que em ve de gust....
Tinc una cosina que m´envia plats de peix cuinats , ella és molt bona cuinera , un dia li vaig dir: quan ho tinguis fet ..Enviem les fotos i ho penjaré , com si ho hagués fet , jo ...:-)), però no és veritat , os ensenyaré lo bé que cuina..
Ara no és el temps del saitó , ni de la sardina , però ja veureu ..quins plats més bons fan aquest cusins que tinc .....    Ell no vol que os digui el Nom....ella és La Virtuts i ell és diu.......és molt vergonyós..!!!!

 

Ja sabeu que si voleu llegir la historia de la sardina , teníu un enllaç....

/1


També tinc , els dissabtes uns clients ( Homes ) , que venen a comprar i cuinen ells ..les senyores ..s'oposo que fan altres coses ..
L'altre dia , dos d'ells ( en Jordi i en Manel ) em van encarregar unes llagostes , per fer una caldereta Menorquina , en Jordi , en fa varies vegades i sempre li dic : torna'm a explicar la caldereta que ja no me'n recordo...i tip de sentir-me , em va dir que em portaria el llibre...i jo vaig aprofitar per dir-li : doncs , perquè no m´envies , fes fotos de la llagosta feta i la penjaré amb la recepta....doncs , bé , en Manel ha fet la feina i m'ha enviat fotos..

En Jordi era el cuiner i en Manel , el Xef...més o menys ..les Sres. van fer , els postres..

Com ho veieu ..la sort que tinc , jo ..eh!!!

De tots aquest peixos que os ensenyaré , ja n´hi parlat a altres Post.....vull dir que només os diré L'enllaç i ho podreu tornar a llegir , si voleu , perquè tornar-vos a posar un rotllo,.. no ??


Així , és com té que quedar el cap ..net , la sang reservada per fer la salsa..

Caldera de Llagosta
Ingredients:
2kg de Llagosta
1 ceba
2 alls
200gr de tomàquet ratllat
1/2 pebre verd
julivert
8 cullerades d´oli
1 cullerada de conyac
llet
1 barra depa dur
2 l. d´aigua

preparació
tallar i neteixar les llagostes
les antenes serveixen per treure la porqueria de la llagosta.A la part inferior de l´extrem de la cua de la llagosta ( la mes dura i fosca) , veureu que hi ha un petit forat .Hi feu entrar suaument la part més gruixuda d´una guia ( antena) fins que surti per l´altre extrem i llavors la treieu fent-la arrere amb delicadesa .Amb la guia traureu també el budell de la llagosta .
Talleu la llagosta a rodanxes com aquestes.....

Aquest llibre de la caldereta , és Menorquí.....si us interessa , es diu:La Cuina dels Menorquins
de Josep Borràs i Damià Borràs.

Seguim
Picau la ceba , el pebre verd, els alls  i el julivert tot ben petit i ho sofregim amb una mica d´oli  a poc a poc.
Hi afegirem el tomàquet i després de 10 minuts , la llagosta. Ho deixeu sofregir una mica tot junt i ja s´hi pot afegir dos litres d´aigua calenta .Ho feu bullir a foc ben viu durant un quart d´hora .Ho salpebreu.
Mentres bull , afegiu trenta grams de molla de pa dur , una cullerada de conyac i un rajoli de llet al bol on teniu els fetges de la llagosta i la sng . Ho picau tot molt fi amb un morter o amb un mini pimer i ho afegiu a la cadera , just haver apagat al foc.
Deixeu reposar la caldera dues hores .Quan toqui menjar-ho , l´escalfau , la tasteu de sal i la serviu amb talls  de pa dur tallades ben fines .
Surten un parell de plats per cap , sol ser plat únic.
Si us va bé , feu la caldereta d´un dia per l´altre.Queda molt més bona..
 
JO NO EN VAIG MENJAR....:-)) 
 Però moltes graciès a tots dos per deixar-me fer el que m´agrada !!!!!!



24 comentaris:

Ricard Sampere ha dit...

Avui crec que arribo el primer... prenc nota de la caldereta... Es un plat que m'agrada ( i a qui no oi?) però que encara no he fet mai...

ELS PEIXOS ha dit...

Ricard
Saps qui és aquest Manel? ...el que tu coneixes..
Aquest llibre , a tu que t´agrada tan cuinar , t'agradaria!!.
La caldereta molt fàcil...amb aquest llibre.

laviana ( Fely) ha dit...

yo me quedo con la cara pegada a la pantalla...que fotos mas bonitas...Si parece que tengo los platos en mi mesa!!
Bexinos.

ELS PEIXOS ha dit...

Fely
A esta hora tan tranquila , que no se oye mas que el ruido del ordenador , todo se ve mucho mas bonito ..verdad??
Muchas gracias , guapa..

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Umm vaja entrada de plats bons...m´agraden tots!!!! petonets

Lydia ha dit...

Que recetas tan buenas, pero lo que más me gusta... las sardinas en escabeche. Petons

Margarida ha dit...

Doncs quina feina que t'estalvies si els altres cuinen per tu i s'encarreguen també de les fotos!!! Això sí, té un inconvenient i és que no pots tastar el plat! A mi també m'hauria agradat posar una cullerada a aquesta caldereta!
(Sí, m'havies fet una pregunta i vaig pensar de respondre més tard i després se'm va passar. Visc a Tiana. I no descarto passar-me un dia per Mollet per veure la teva parada!)
Petons

paco ha dit...

doloretes, axó son amics y parents, sempre dispos-sats a la cúina per affer plats maravellosos....salutaçións paco

*Eva* ha dit...

quin luxe que et cuinin aquests plats tan bons!
pt!

Manel ha dit...

Gràcies a tu Dolors per compartir-ho amb els teus seguidors! Està molt bé aprofitar sinèrgies.
Malauradament, però, el llibre "La cuina dels menorquins" està exhaurit i tampoc hi ha hagut manera de trobar-ho a cap llibreria (potser a Menorca mateix...).
Au Ricard, anima't a fer-la, no és difícil. Està clar que jo, com a primera vegada, vaig tenir la guia del Jordi, que cuina com els àngels, però un cop fet, ja vaig veure que no era massa difícil. I, amb matèries primes com els de la Dolors i la seva germana, l'èxit està assegurat.
Salut a tots!

Angie ha dit...

Qué rico todo! Creo que me quedo con la caldereta de langosta!!!! Un besito y feliz semana.

fem un mos ha dit...

Quina tria de plats si un es bo l`altre es millor, uns seitons per vermut, una caldereta per dinar i les sardines escabetxades per sopar, i ...............
petons

Onega ha dit...

pues tienes una suerte tremenda, tú pones la materia prima y tu prima te hace los platos para que luegos los fotografíes y los pongas en el blog, eso se llama sincronización.
Me gustan mucho las antxoas en vinagre.. yo las pongo habitualmente en mi casa, aunque lleven trabajo porque a mis niños les encanta y de esta forma comen pescado azul sin protestar.
La caldereta de langosta la dejaremos para cuando se pase la crisis..jejeje.
un saludo

Josepb. ha dit...

Dolors; Aquesta cossina la Virtus... quina "virtusositat" amb les sardines amb escabetx, i els seitons¡¡. :-D

Virtuts ha dit...

Em moro de la vergonya, però m'agrada que agradin els plats.

Les sardines i els seitons no és obra meva només, el meu marit té una gran part de treball en aquest cas. (l'innombrable).

La caldereta és tot un luxe, mai l'he fet, però veient aquestes fotos una s'anima ràpid..

Un petó

ELS PEIXOS ha dit...

Mª Jose
Moltes gracies , per les teves paraules..

Lydia
A mi también , el boqueron y las sardinas , son lo mejor que hay.

Margarida
Ets de Tiana??, sempre m´hi pensat que eres de badalona..no se perquè..
Tota aquesta gent cuina molt millor que jo...
Jo nomès entenc una mica de peix..

Paco
És veritat , són cusins i amics de veritat...

Eva
Quina llàstima , que no poguem estirar un d´aquest , oi??


Manel
Moltes gracies!!
un altre vegada a tu i al Jordi , que sou els que els dissabtes , ens trèieu la son de les orelles....
Ens animeu el dia i ens ensenyeu a ser millors!!!
Moltes gracies a tots dos..

Angie
Que te parece , como cocina la gente??

Fem un mos
A mi em pasa com a tu , jo ja ho tindria tot repartit...:-))

Onega
Resulta que las fotos también las han hecho ellos..yo solo he tenido que colgarlo, que te parece??

Muy bién que hagas boqueron para tus niños , es muy bueno el pescado azul..pero acuerdate , que hay que congelarlo primero , pues hay mucho boqueron con los bitchitos , y para comerlo crudo , mejor congelarlo antes...
Pueden perforar el estomago..

Josepb
No saps com és de virtuosa la Virtuts...sempre riu , a mi em fa enveja , perquè mai esta enfadada...

Virtuts
Un dia farem una caldereta, vull dir que la faras tu , jo portaré , lo que tingui....
Digal.li al autor dels saitons i les sardines , que és un artista!!!!
Li deu venir de família , segur !!!

Bona nit a tots , i gracies per els vostres comentaris.

josep ha dit...

Dolors,
Ja es veu que això de fer "virgueries" amb el peix és cosa de família. Felicitats

XISCA ha dit...

Mmmmmmmm!!!!! boníssima aquesta caldereta, quina pena no haver-la tastada. Esperarem al juny, quin remei.

Celes ha dit...

Cuando pidas que te envien las fotos tienes que pedir que te envien una muestra de la receta, jejeje...

Bssss

ELS PEIXOS ha dit...

Josep
Ells cuinant molt millor que jo...

Xisca
Si , la próxima la faré jo i en menjaré...

Celes
Que te parece , la historia...pero lo bién que va ...

Un petó a tots i moltes gracies.

pedro ha dit...

Cambio Paella por Caldereta de Langosta.
que lujo de cocina un dia nos podemos juntar y cocinar cada uno su especialidad seria total.
la porxima entrega sera una tortilla de patatas prometido.
besos

ELS PEIXOS ha dit...

pedro
Cuando tu quieras ya lo sabes ....pero ponle un pooquito de pescado , porque ya sabes que esto es un bloc de pescado..
Muchas gracias por escribir...
hasta pronto.

. ha dit...

Totes aquestes preparaciones culinàries m'agraden prou, però em quedo amb les sardines escabetxades. Uhmmm!!!! Que n'estan de bones!

ELS PEIXOS ha dit...

A mi , em passa el mateix que tu , m´agrada més la sardina amb escabetx..
No tens cap bloc??

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails