dijous, de gener 14, 2010

Els Besugos

Besuc de la Piga
El més saborós i comercialitzat és el de la piga , que rep aquest nom per la taqueta fosca que té darrere l´opercle .
És un peix d´escata de color vermellós .Els grans són molt apreciats pel gust i la firmesa de la carn.
Generalment tot l´any se´n pesca, però la primavera és més fàcil apturar-lo , ja que s´apropa a la costa.
A l´hivern viu en grans fondàries i entre el novembre i el desembre la carn és molt saborosa.
És pot pescar amb palangre i amb arrossegament.
Veieu la piga?? és la negra....


El mes passat , els meus cosins ens van comprar un besuc de tres kg, el volien per les festes i el van congelar.
Aquest diumenge , els meus cosins  ens van convida a dinar i ens van fer el besuc de la piga del congelador , i ara Os ensenyaré com va quedar el "besuguet"

La recepta molt senzilla
Ingredients
el besuc
sal
pebre
llimona
Whisky
una mica d'aigua
patates

Preparació
Preparar el forn molt calent, posar-hi oli i les patates tallades rodones i primes.Les patates amb sal i pebre, regades amb una mica molt poc d´aigua.Deixar-les una estona i després afegir-hi el besuc amb la sal i la llimona.Més tard posar-hi una mica de whisky i deixar que es cogui tot junt uns 35 m. , quan estigui cuite't , treure'l del for.
i ja ho podem menjar.
 
JA HO VEIEU ; LA VIRTUTS ( la meva cusina) ÉS MOLT BONA CUINERA!!!!

19 comentaris:

paco ha dit...

doloretes, un acompañamiento magnífico para un pescado fino y delicado.......gracias ...saludos paco.........otro si, cómo observarás, últimamente te llamo doloretes, és el apelativo cariñoso que se decia antiguamente en mi pueblo a las mujeres que llevaban tu nombre,

Glòria ha dit...

Doncs sí que n'era de gros, fins i tot no hi cap senser a la safata!. Sembla que senti l'olor!.

Pepin ha dit...

Hola Dolors,
Quins besugs més macos. Cuinats de forma sencilla com tu ens presentes és com son mes bons.

Salut,
Pepin

Per cert, prova el romesco recepta 1 que vas veure al meu bloc, és molt fàcil de fer perquè es tritura tot en fred i després es cou a la paella a foc baix fins que el tomàquet és cuit. Tingues en compte que el vinagre només se li afegeix per acompanyar coses a la brasa, planza o bullides. Per suquets i guisats es millor no posar-li. Espero que t'agradi, ja m'explicaràs. Pels calçots, la trituro més fina i li afegeixo més oli.

Vanesuky ha dit...

Primer de tot, bon Any Nou!!He estat uns dies desconectada, però aquuí estic un altre cop per gaudir de les teves meravelloses receptes!

Sobre lla recepta, mai hages dit de fer Whisky amb el besuc, molt original i ben segur que deliciòs!!

Petonets preciosa!!

Vanesuky.

Lydia ha dit...

Felicidades a la cocinera porque tiene una pinta estupenda! Como siempre, gracias por la información guapa ;)

Onega ha dit...

El besugo es un pescado de lujo. Yo creo que lo he comido en contadas ocasiones... esa forma de cocinarlo me parece la más apropiada para saborear sin adulterar los sabores de ese delicioso pescado.un beso

fem un mos ha dit...

Deuria estar boníssim i mes amb aquesta senyora mida.
Petons

NENALINDA ha dit...

Maeeeeeee se ve espectacularrrr y asi tiene que estar de vicio.
Bicos mil y feli finde wapa.

Margarida ha dit...

Això és una mida XXL!!!
Jo en compro gairebé cada setmana, però de mida individual, i els faig a la brasa. Avui no n'he comprat perquè el més petit feia 270 g, i no m'agrada que facin més de 220 o 230 g: se'l mengen però no l'escuren gaire, i això em sap molt de greu, sobretot tenint en compte el preu (poques vegades baixa dels 25 euros/kg).
El besuc de la piga i el llobarro són els meus peixos preferits per fer a la brasa!
Bon cap de setmana!

Virtuts ha dit...

La millor salsa d'un bon àpat és la qualitat i en aquest cas era la màxima.
Dolors gràcies per tenir aquest peix.

Un petó

La cuina vermella ha dit...

Ai, dolors quines fotos més maques, i quina gràcia veure el peix parlant i de fons les parades del nostre mercat. Una felicitació ben grossa per la virtuts!! petons.

Celes ha dit...

Ahora entiendo lo de tener cara de besugo, jejejeje.
De la receta ya he tomado buena nota...

Bsssss

ELS PEIXOS ha dit...

Paco
Me gusta doloretes ,,no te preocupes.
Antes , en mi pueblo a las señoras mayores también se lo decían.
Me llaman , lola, loli, dolors, dolores, Mª Dolors és el meu nom , però tots em van bé.

Glòria
Si que hi cap a la plata, si .Va quedar perfecta, oi??

pepin
La teva recepta , estic apunt de fer-la , ja et vaig dir que em va encanta.

Vanesuky
Hola maca!!
Amb les festes , tots hem estat uns dias amagats , per feina o per el que sigui.
Jo tampoc li poso Whisky, però és que aquest el va fer la meva cusina.

Lydia
De tu parte guapa , estará muy contenta..

Onega
Tu haces unos postres de lujo .
A la cocinera del besugo le encantaria tu bloc..

ELS PEIXOS ha dit...

fem un mos
va ser bonísim...

Nenalinda
Quedó estupendo y muy tierno..

Margarida
i aquest que compres d´aquesta mida també son els de la piga , o del blancs? Perquè nosaltres de la piga d´aquesta mida no en tenim mai..


Virtuts
Ja ho veus nena ...quin exit ha tingut el teu besuc...
Ja pot anar cuinan una altre cosa i enviar-me les fotos.

la cuina vermella
Moltes graciès per par de la Virtuts..

Celes
No querras decir que tenemos cara de besugo...yo no y tu tampoco..

Gracias a todas i a todos.

Titaniii ha dit...

Hola Dolors!!!!
Quina recepta!!
Senzilleta però bonísima!!!!!
Desconeixía el besug de la piga, sempre m´agrada visitar-te perque aprenc moltes coses!!!
Un petonet, guapa.

margot ha dit...

Guapa meba com va tot!!!
Aquest peix desde petita ma fet por. ajajajajjaa

Ricard Sampere ha dit...

Una cosa més que he après... Ara quan vaigi a comprar peix i vegi besugs.. faré la pregunta "Són de la piga?". Amb el tema de les aurades ja vaig fer-me un fart de dir "posim... ara que es temporada"... :-)).

*Eva* ha dit...

quina pinta té el besugo al forn!

ELS PEIXOS ha dit...

Titaniii
Hola maca , com estas ?'
M´agrada que os puguir ensenyar una mica del poc que ser..

Margot
No em crec que tu li tinguis por a un peix tan precios i tan bo...:-))

Ricard
No preguntis ...mira si la té..és veu de seguida..

Eva
hola maca , ja hi vis les teves galetes tan bones..

Moltes gracies a tots i totes per escriure.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails