Canana , aluda, alutja
És una espècie molt semblant al calamar físicament .Una diferència és que les aletes són més curtes i amples que les del calamar. La pell és d´un color violeta marronós amb taques vermelloses.La carn és més dura que la del calamar , per la qual cosa el temps de cocció haurà de ser més llarg.És molt més barat que el calamar.
És un cefalòpode bastant popular i es neteja com el calamar.
L ´arrosegament és normalment l´art utilitzat per capturar-la.
JO no trec la pell del calamar ni de la canana.Cada un que faci el que vulgui !!!
CANANA AMB CEBA I TOMACA
Ingredients, per 4 persones.600 gr de cananes de mig pam, 4 tomàquets madurs , 1 ceba grossa , sal , sucre i oli d´oliva.
Preparació,Primer neteixar el peix , tallarem la ceba en juliana de mig centímetre de gruix i la posarem a fregir a foc lent en una paella .Quan sigui dauradeta , hi afegirem el tomàquet que haurem triturat després de treure´n la pell i les llavors.Després de remenar-ho una mica , hi posarem les cananes , dos polsims de sucre i la sal que convingui .Una vegada la canana sigui toveta ja es pot apagar el foc.
Si volem al sofregit , hi podem afegir una mica d´all i julivert sense pasar-nos.
Jo li he posat unes cloïsses
21 comentaris:
Wapa seguro esta deliciosoooooo yo lo prero mas o menos asin para hacer arroz , me la guardo para probar.
Ya te contestare el correo , ahora no puedo tengo familia aqui de Barcelona y no es plan tar to el tiempo en el ordenadoooo, asin rapidito te cuen ..vivo en galicia y tengo 39 años.
Bicos mil y feli acuedutoooo.
Quina recepta més facileta però tan deliciosa!!!Nomès de pensar sucar una mica de pà al suquet aquest, ummmmmmm.....!
Petonets preciosa.
Vanesuky
quina pinta més bona que té, si ho veiés el meu pare s'el menjaria ara mateix. petonets
Hola! por fin puedo dejarte un mensaje! Lo he intentado varias veces pero me salía la página en negro y no podía!!!! Gracias por tus comentarios. Veo que tu plato no tiene nada que envidiar al mío, eh! Muy rico, en serio. Para poner lo de "quizá también le interese", pincha en el link que hay debajo de las fotos (linkwith o algo así) y te va diciendo los pasos para ponerlo en tu blog. Si tienes dudas, escríbeme e intento ayudarte. Un besito, guapa!!!!!
no havia sentit a parlar mai de la canana, però em temo que més d'una vegada ens la deuen vendre com a calamars perquè s'assemblen molt, excepte en el color.
Nenalinda
Muy joven eres tu guapa!!
Yo también hago arroz cuando me sobra un poco de salsa.
Un abrazo.
Vanesuky
A mi també m´agrada molt suar-hi pa en els suquets però no ppt ser.
Fins aviat maca.
La cocina de Emma
Que tal maca!!!! , quina ilució que em fa que em visitis
Tu també fas com el meu fill que no li agrada el peix??
El meu fill té 12 anys i tu??
Adéu preciosa.
Angie
Ya he puesto el link en mi bloc , creo que algo falla.Muchas gracias guapa.
Manel
Segurament , sobretot quan comprem les anilles congelades .Però si són cananes com aquestes acabades de pescar val la pena menjar-ne.
Això és paga a una part del calamars i ara estan en plena temporada.
Sobretot que siguin petites perqué grosses són bastan més dures.Aquestes són les que costen de vendre i les tallan i les venen congelades per calamars.
Doncs mai m'havia fixat jo en aquest cefalòpode, ja veus, avui he après el que és la canana. M'ha agradat com ho has preparat, tan ben guarnit amb aquestes cloïsses...mmm... que bo! Un petó.
Recordo que quan era petita, a casa n'havien fet. Ara fa molts anys que no n'he vist. De fet, m'ho has recordat tu. Amb ceba i tomàquet i les cloïsses d'acompanyament, bones, bones!.
Fins aviat
Buenasmigas
i
Glòria
Os dic el mateix que en el Manel, ara és l´`epoca de les cananes i el calamars i si en podeu trovar d´aquestes petites o mitjanetes de la costa ho teniu que provar , bo i barat!!!!
Quina pinta!!! una recepta realment fàcil i bona!!
UNA ABRAÇADA!!
ISABEL
Dolors, mira que alguna vez lo he visto en la pescadería y no me he animado nunca a comprarlo, no sé... prefiero el calamar o "txipirón" como le llamamos por aquí. También me ha sorprendido lo de que no le quitas la piel... mi madre me dijo el otro día que Arguiñano o algún cocinero de estos de la tele dijo lo mismo... no sé... no creo que me acostumbre a no quitarles la piel, me quedo más tranquila con la piel quitada..¡serán manías mías!!
Isabel
Que tal , Isabel ?
No et coneixia , m'hi passejat per el teu bloc i el trobo molt interessant.
Felicitats maca.
Onega
Si puedes comprar calamars , es más bueno , pero la canana si es pequeña o mediana y esta muy fresca como esta que tengo en el bloc , pues por el precio vale la pena .Tiene que ser ahora que es la época y es mas sabrosa, grande no que es dura.
El no quitarle la piel a la sipia y al calamars , es porque dicen que sale mas tierno.Yo para mi nunca la saco , cuando lo lavas ya casi se va mucha y cuando la pones al fuego , se encoge hasta no verse .Tu haz lo que creas que te va mejor.
Un beso guapa.
Els hi he provat!!! I son boníssims!!! El que em fa rabia es tenir que netejar-los. però amb ceba i tomáquet iun rajolí de conyac, están de mort!!!
Petonets!!!!
Titaniii*
Hola Titaniii, guapa !!!
ja es vist que jo dic que no és tenen que pelar, només la tripa i ja esta.Si te'n sobren una mica i poses 4 grans d'arròs i veuràs lo bo que est.
Un petó.
Acabo de descobrir aquest bloc i me l'apunto, el faig meu.
He llegit un parell de receptes i veig que no et compliques la vida. Practiques una cuina fàcil i saborosa, la de tota la vida... i posant-hi una mica d'imaginació pots substituir uns ingredients per altres segons el mercat i el que tinguem en aquell moment.
Jo tinc al bloc una recepta de pasta amb cananes i escamarlants que s'hi van llepar els bigotis.
Si us fa gràcia veure-la
http://elsfogonsdelpare.blogspot.com/search/label/cananes
T'aniré seguint. Salut!
Dolors quantes coses sobre peix que aprenc en el teu bloc.
It's hard to come by experienced people on this topic, but you sound like you know what you're talking about!
Thanks
Also visit my blog :: candy crush Saga hack
Very energetic article, I enjoyed that bit.
Will there be a part 2?
Have a look at my page ... Dragon City Cheat Engine
I always emailed this blog post page to all my contacts,
for the reason that if like to read it then my contacts will
too.
my page :: Microsoft Office gratuit
Publica un comentari a l'entrada