dimecres, de setembre 23, 2009

PEIX TAURÓ

No os voldria  espantar pas, però crec que os pot agrada molt... veuré aquest peix fora del mar , aquest només pesa 2 kg i 500 gr. no ha pogut ferse gran...
Els que pesan 500 kg  no els portem a la botiga , tenen les dents massa grans i costen molt de tallar amb el nostra ganivet........je, je,
Els taurons són peixos que presenten esquelet cartilaginós. Respiren a través de 7 o 8 brànquies.
Inclou unes 470 espècies repartides en més de 80 gèneres de la infraclasse Neoselachii.
Hi ha alguns taurons que no ens semblen taurons a causa de la seva conformació especial, però sí que ho són com: el tauró martell, llunada o cornaïlla, el porc marí, l'àngel, el peix serra i el peix guitarra. Se sap que els taurons van aparèixer al planeta Terra durant el període anomenat Devonià, fa uns 300 milions d'anys i han viscut fins avui amb pocs canvis pel que fa a la seva estructura original.
Tenen la pell coberta per denticles dèrmics que els donen un aspecte molt aspre.
Disposen d'entre 5 i 7 cavitats branquials a cada costat del seu cos.
Els ulls estan disposats lateralment, la boca es troba en posició ventral i té moltes dents i molt esmolades. Quan cacen, sovint perden algunes d'aquestes dents, però són substituïdes ràpidament per unes altres de noves.
Gràcies a les investigacions dutes a terme en els darrers anys se suposa que arriben a viure uns 30 anys, en llibertat.
La majoria de taurons són ovovivípars. Això vol dir que els ous es desenvolupen dins la mare i que neixen quan les cries ja estan totalment formades. Hi ha, però, espècies que són ovípares i d'altres que són vivípares.
La dieta dels taurons és molt variada i generalment carnívora. Mengen peixos, tortugues o crustacis. Alguns s'alimenten d'invertebrats i de plàncton.
Són bons nedadors i poden aconseguir grans velocitats, com el gran tauró blanc que arriba als 60 km/h.

Suquet de Tauró amb llagostins
els ingredients
4 talls de peix
4 cloïsses
4 llagostins
2 tomàquets madurs
4 patates
una picada com vosaltres la feu sempre.
2 cullerades d´all  i oli negat
1 got de vi blanc
fumet de peix
sal i oli d´oliva

la preparació
Pelar i tallar els tomàquets , pelar i tallar les patates.
Posar una cassola amb oli d´oliva a escalfar i saltar les patates i també el tomàquet.
Afegir -hi el vi blanc .Deixar que reduexi durant 2 minuts.
Abocar el fumet , esperar que arrenqui el bull un altre cop i abaixar el foc perquè les patates es coguin sense
desfer-se.
5 minuts més tard ja es poden afegir el tauró i els llagostins i un polsin de sal.

Quan les patates estiguin cuites , afegir-hi l´all i oli negat , que quedi tot ben repartit.
Bon Profit.

19 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Dolors; Jo no l'he provat mai aquest peix... Que tal és?. Els llagostins si que els conec, peró el peix tauró, no.

Virtuts ha dit...

Hola Dolors, aquest peix si que no l'he provat mai!!! només pensar que és un tauró fa por fins i tot de mirar-lo jejeje

Petons

Su ha dit...

Dolors: nuna lo probé vaya pinta. Espero que esteis bien, nosotros bien, trabajando y mis hijas ya en sus clases.
Un besote para todos

BuenasMigas. ha dit...

Hola Dolors, quin suquet de tauró mes bo... Aquest peix tauró s'en diu 'cazón'?? No estic segura que sigui el mateix. El cazón si que el conec perquè la meva mare el fa amb llorer i patata molt tipic del sud. Un petó.

ELS PEIXOS ha dit...

Josep
pot ser que L'hagis provat i no ho sàpigues.Anys enrere el meu pare en portava , els pela vam i li deien cazon, et sona?és un peix que no te ni una espina només un os al mixt igual que el rap.Se sol fe amb patates o suquets.

Virtuts
Pensa que és cazón i no Tauró.A vegades per les peixateries n´hi han de pelats i no porten cap .
Segur que el cazón si que et sona.
Oi?? Adeu maca.

Su
Me alegro que esteis todos bién y en vuestros sitios de trabajo , es lo mejor que podemos tener en este momento , salud y trabajo aunque sea un tópico.
Un beso guapa.

Buenas Migas
abans quan n'hi havien molts d'aquesta mida ( jo crec que son les cries )el papa en portava i els veníem pelats , ara fa molts anys que no s'en veuen gaires.Yo crec que no és exactament el mateix però ho venen per cazón, però el cazón que teníem abans que ara tampoc n'hi ha gaire , era diferent a aquest.
És molt bo adovat i després fregit.
Si sra és típic del sud.
Una abrasada.

Anònim ha dit...

Dolors: amb tu sempre aprenc alguna cosa nova. No tenía ni idea de que existís aquest peix, i a més a més, que fos comestible!!!
I ja veig que no sóc pas l´única!!!
Un petó, guapisima, y felicitats per aquesta recepta de suquet tan exquisita!!!!

Mònica ha dit...

Dolors no sé que em passa, que les teves entrades no se m'actualitzen al meu blog i no puc veure que publiques tant sovint. Acabo d'entrar i he fet una ullada pels últims posts i he vist això de la teva mare. Em sap greu, la deus trobar molt a faltar!...
No he tastat mai el tauró, la gent el compra?, i el gust què tal?...
Ptons
Mònica

La cuina vermella ha dit...

Wow, Dolors quin animal més bonic, és molt esbelt i preciós, com tots els amics que t'han comentat no he tasta mai aquesta espècie. Això sí, els he vist en directe, al mar Roig fent submarinisme. Un post genial. un petó guapa.

ELS PEIXOS ha dit...

Titaniiii
gracies maca , tu sempre tan animada!!!

xocolata
Que tal Mònica!!
M'agradaria que algú m'expliqués que passa, perquè sempre surt el mateix post en els altres blocs? no ho entenc , algo faig malament però no se que es , ho hi repassat un munt de vegades.
aquest peix és pot dir cazón també , et sona ??
Ara no ni ha massa però anys enrere era el més normal sobretot per tota la gent del Sud.
Gracies per les teves paraules...
Fins aviat.

La cuina vermella
Hola parella !! Com esteu , sempre quan marxeu de la botiga m'hi deixat quelcom per dir o per fer., i ahir tenia la bròtola o mòllera roquera preparada per donar-vos i és va quedar allà.
Al mar roig heu anat ?? i eren així de petits o dels altres grans?
Adéu guapos..

ELS PEIXOS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cuinagenerosa ha dit...

em quedaria amb el personal si digués que jo sí que he tastat el peix tauró, però no m'importaria menjar-me un bon plat d'aquest suquet tan bo que proposes.

ELS PEIXOS ha dit...

Manel
Segur que n'és menjat , pot ser el cazón ....és un peix sense espina , només porta un os el mixt.
Adéu Manel ..

Vanesuky ha dit...

No n'he menjat mai, però tu que n'ets una experta en peixos en ho dius, fixa que ho està!!

Bona recepta.

Petonets preciosa!!

Vanesuky.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Hola!!! com no coneixia el teu blog?? m´ha semblat d´allò més interessant i a partir d´ara em veuràs per aqui sovint val?? aquí als taurons petits es diuen tintoreres i es solen llençar a l´aigua si algú n´agafa algun...però la teva recepta m´ha semblat molt interessant...petonets

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Holaaa jajaja he tingut un lapsus :) has camviat la capçalera??? aiii no em facis casss jajajaja....petonetssss

ELS PEIXOS ha dit...

Vanesuky
segur que tots l'heu provat aquest peix però no ho sabeu perquè el venent pelat i amb un altre nom.
Adéu guapa.

Dit i Fet
No m'és donat temps que ja t'anava a renyar perquè no t'havies fitxat en el meu bloc nou.
Es veritat són tintoreres també aquí.
Una abrasada

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Jajaja no em facis cas!!! m´agrada moltíssim com t´ha quedat, que no t´ho havia dit...

deakiapekin ha dit...

perdona reina si no te he visitado lo suficiente, sabes que me encanta tus pescados, el pan ya es mas dificil para mi,
no tengo tanto tiempo libre por que he empezado a trabajar,
pero espero ppoder seguir entrando a menudo un beso guapa

ELS PEIXOS ha dit...

Angeles
Que tal , guapa? me gusta que trabajes , va muy bien para todo.
A mi me pasa igual que ya me falta tiempo para todo.
Un beso guapa.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails