dissabte, de setembre 19, 2009

LASANYA amb GAMBES, MATO i VERDURES

els ingredients per a 4 persones

10 plaques de lasanya

20 gambes mitjanes

2 porros
1 ceba
2 grans d´all i julivert
1 carbassó
1 pastanaga
150g. de mató
Unes quantes fulles d´alfàbrega
4 escalunyes
1 gra d´all
1 Kg i 1/2 de tomàquets madurs
100 ml. de Porto
Oli d´oliva, sal i pebre.
50 gr. de Parmesà ratllat
La preparació
Separar els caps de les cues de les gambes .Les cues han de quedar ben netes d´escloves i de l´intestí que està situat a l´esquena de cada cua , tallar-les a daus i reservar-les a la nevera .
Reservar a part els caps per la salsa .
Picar ben petits els porros , la ceba i l´all i julivert.
El carbassó i la pastanaga, fer-los a daus petits i regulars.
Mesclar el mató amb les fulles d´alfàbrega picades.
Picar molt fines les escalunyes i el gra d´all.
Ratllar els tomàquets , traient-ne les granes.
La cocció 45 minuts.
Per la salsa
Posar a sofregir ben rossos els caps de gamba en una paella amb les escalunyes , sal i pebra , l´all picat i deixar enrossir , tirar-hi el Porto, deixar-lo reduir i tirar-hi el tomàquet ratllat , deixar que lentament la salsa vagi coent durant uns 20 m. afinar de sal i pebre, passar-ho pel colador xinès i reservar.
Per el farcit
sofregir lleugerament els porros i la ceba , uns 8 minuts , afegir-hi l´all i julivert , continuar el sofregit suau durant 2 mi.més, tirar-hi les cues de gamba pelades i fetes a daus, salpebrar , deixar-ho coure tot junt només 1 m. i apartar-ho del foc i reservar.
També per el farcit , escaldar en aigua bullent i amb sal els dauets de pastanaga i carbassó durant 1 minut , escórrer i afegir-los al sofragit anterior amb les cues de gamba i mesclar-ho sense coure -ho més.
Afegir al farcit quan sigui tebi , la mescla de mató i fulles d´alfàbrega.
Bullir les plaques de lasanya al dente.Refrescar i estendre-les sobre un drap.Partir cada placa pel mig.
En una plàtera per anar al forn , muntar les lasanyes individuals , 5 plaques per persona , sera 4 pisos de farcit.
Repartir-hi la salsa de tomàquet i el formatge ratllat i posar-ho al forn a 180º, just que quedi suaument gratinat.
Carme Ruscadella

11 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Wow, Dolors, ens encanta la lassanya i aquesta recepta que ens proposes amb gambes fresquíssimes ha de ser una passada. Un petó enorme. Em va agradar molt veure' ahir.

ELS PEIXOS ha dit...

La cuina vermella
Només dos minuts a la botiga i ja va canviar la meva germana !!! va riure i parlar durant dos minuts més..cosa que no havia fet en tot el matí.
Os ho he dit in Munt de vegades però os ho torno a dir , sou els MILLORS !!!!!
Graciés per ser com sou , per mi ja heu guanyat..

Virtuts ha dit...

Hola Dolors, que recepta més original .... ha d'estar molt bo amb les gambes que tu tens!!!

Un petó

Dolors la mare, és la mare y amb això crec que està tot dit.

Cuideu-vos molt, un petó per la Montse

ELS PEIXOS ha dit...

Virtuts
Que tal , ?
A mi el mató no m´agrada ja ho saps, io...
Gracies guapa , ja ens veurem aviat si podem.

fem un mos ha dit...

Aquesta lasanya sembla deliciosa, la provaré però sense el mato, ja que la llet no mes saludable
Una abrasada

Celes ha dit...

Tiene que estar buenisimo, me encanta...

Bssss

ELS PEIXOS ha dit...

Fem un mos
Jo també ho faig sense el mató , però ho explico amb ell perquè la recepta ho diu.
Fins aviat maca.

Celes
Tu fas coses molt millor que jo.
Adeu guapa..

Onega ha dit...

seguro que está buenísima... a mí la lasaña o canelones me gustan rellenos de TODO. Las gambas me vuelven loca, así que seguro que me encanta la lasaña preparada de esta manera.
un saludo

RUBEN ha dit...

Queda apuntada aquesta recepta tan bon! petons

ELS PEIXOS ha dit...

Onega
Yo soy muy buena dando recetas porque las copio de los que saben ( libros ), pero soy muy mala cocinando porque me gusta ir a mi bola y hago todo diferente a mi aire.
En la cocina me gusta inventar y cambiar cosas ,a la lasanya no le pongo mató no me gusta pero la receta lo lleva.
Un abrazo.

Ruben
Benvingut un altre vegada.

angeles ha dit...

dolors esta es una lasaña de 10 besos

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails