dijous, de juliol 02, 2009

Pastís calent de rap amb mussolina d´all.




Si voleu tornar a llegir la explicació del Rap, podeu mirar l´ anterior recepta del rap

els ingredients per 6 persones

1k de rap tallat amb 6 o 8 talls.
Mantega
5 ous, 350ml de crema de llet espesa.
1 ram de farigola, sal i pebre blanc.
1 tomàquet petit ratllat.
2 tassa de mussolina d´all.
Per fer la mussolina d´all.
per fer 1 tassa i 1/4
12 dens d´all, 1/2 cullerada de sal.
2 rovells d´ou, 1/4 de de litre d´oli d´oliva.
Posar els alls sense pelar al forn a 175º , uns 30m fins que estigui tou.
Deixarem que es refredi i li traurem les arrels i els picarem en el morter.Posarem la sal , les rovells i poc a poc hi anirem afegint l´oli com si fos un all i oli normal.

La preparació
Posar el forn a 180º.
a una plata de forn amb una mica de mantega hi posarem el rap fins que estigui fet uns 45m.
És treu el rap del forn i és posa a 200º.
Deixarem que es refredi el rap i desprès traurem la espina i amb els dits l´esmicolarem.
Deixatar un ou i barrejar amb el rap i posar-ho poc a poc a la crema de llet.posar-hi la farigola,sal i el pebre al gust.Que quedi una mica espesa.
Posar mantega a un motlle per fer pastissos, posar-hi la mitat de la pasta del peix.Amb una espàtula aplanar .
Deixatarem el reste dels ous , la mitat dels quals ho posarem per sobre el peix;posarem una tira ampla de tomàquet ratllat al centre.Desprès acabem de afegir el reste de la pasta del peix , procurant que acabi de cobrir el ou i el tomàquet.Tornar a aplanar i acabar de posar l´altre ou.
El posarem al bany maria durant uns 45m.
Deixarem que és refredi el pastis, desprès el tallarem i posarem en una altre plata de forn els trossos de pastis. A cada tall l´hi posarem una mica de mussolina d´all i el gratinarem al forn durant uns minuts.
Cuina Catalana-Martinez Roca

6 comentaris:

Virtuts ha dit...

Hola Dolors uuuuffff què bo!! amb el que m'agrada el rap aquesta recepta ha d'estar deliciós, me la a punt per provar-la, quan deixi el règim.

Un petó

ELS PEIXOS ha dit...

Virtuts
No se si saps que el diumenge vin a dinar a casa teva, si vols et portaré el rap i ho proves..

La cuina vermella ha dit...

Hola Dolors,
Sembla mentida que un peix tan lleig sigui tan saborós, oi? Aquest pastís calent té molt bona pinta!
Gràcies, ets un sol!
Ara vaig a veure el bloc del Pa!
Muac

Pilar ha dit...

Dios mío que receta más delicada, no me gusta mucho el pescado, pero el rape y hecho así... una delicia...
Besos

ELS PEIXOS ha dit...

La cuina vermella
A mi és el que menys m´agrada de peix.( el Rap)
JO el trobo muníssim i és deixa fer el que li vulguis fer.
Adéu guapa!!

Pilar
Que tal estas?
La moussolina de ajos le queda muy bien al pescado , y mas al rape.
Pero este pastel se puede hacer con cualquier pescado que te guste , mientras sea blanco.
Un abrazo.

ELS PEIXOS ha dit...

Vicent
Muchas gracias, lo pensaré.Pero mis recetas son sacadas de los libros de cocina que mas me gustan.
Un saludo

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails