dilluns, de juliol 06, 2009

LLOBARRO



Llobarro (llop, llobina)
Peix d´escata amb el cos allargat , de color gris plom i carnívor . És un dels nobles de la mar i té una carn molt gustosa i consistent. Per aquesta raó acostuma a ser car.És molt apreciat .
Admet totes preparacions i coccions i es neteja com qualsevol alytre peix d´escata.

El Llobarro és un dels peixos que es cultiva en piscifactories, i és despres quan el podem trovar molt be de preu, però el gust és molt diferent.
Al final del´estiu igual que la orada és quan està millor per consumir-lo , perquè és quan ni ha més , més grasa i molt més gustos.
Es pesca amb tresmall i arrossegament gairabé sempre.

LLOBARRO AL FONOLL A LA BRASA
1 llobarro d´1 kg a punt de coure
4 cullerades d´oli d´oliva
3 branquetes de fonoll silvestre
5 cullerades de Pernod
pebre negre , sal temps : 35 minuts.

Unteu el llobarro amb oli .Escampeu-hi al damunt una mica de pebre acabat de moldre i entatxoneu-hi les branquetes de fonoll.Fiqueu-lo a la graella, a 15 cm de distància de les brases, i deixeu-lo coure durant 10 m. Unteu-lo amb oli una altra vegada, gireu-lo i continueu la cocció durant 10 m. més, bo i aixecant una mica la graella per tal de distanciar el llobarro de l´escalfor.Saleu-lo al final de la cocció.Poseu-lo en una plàtera de servir resistent a l´escalfor ; escalfeu el Pernod en un recipient, flamegeu-lo i aboqueu-lo, abans no s´apaguin les flames, sobre el llobarro .ës popt servir de seguida.

La cuina del Foc (Antonio Piccinardi)

13 comentaris:

Assur ha dit...

Hola, Dolors!

De bon grat em començaria a donar bufetades a mi mateix quan he llegit en el comentari que has enviat a la Su, de “Webos fritos”, que tenies un blog..., i quin blog, pel que he vist!!!

I és que com que la primera vegada que vaig "clicar" el teu avatar només hi sortia el perfil, sabia qui eres, i més encara per les magnífiques referències que de tu en tenia per part dels vermells, però ignorava que tenies aquest bloc, que no et càpiga dubte visitaré sovint ja que el protagonista és una de les meves perdicions: el peix!

Ens anirem veient, no ho dubtis! ;)

Manel ha dit...

Malgrat ser un menjar valuós, i sense desmerèixer les consideracions de molta gent, per al meu gust, igual que l'orada, m'hi "sobra" una mica de "greix", probablement, per no saber tractar-lo adequadament.

Celes ha dit...

Quina recepta mes bona, la he copiada.

Besades

Celes ha dit...

Esta semana pasada he ido de culo con los ultimos detalles de la boda y estos dos dias los he necesitado para descansar de la boda, jijiji


Bssss

ELS PEIXOS ha dit...

Enric
Bona tarda, Enric!!!
Jo si que conec el teu bloc, os visito sovint però mai ser que dir.Jo només entenc una mica de peix .
Crec que vaig començar pel febrer per culpa de La Cuina Vermella , son com tu els coneixes i fan ser bons els altres.
Ara hi afegit un altre bloc i ensenyo una mica de pa, però aquest no el faig jo,però si un forner que conec bastant bé.( el Pa no faig jo, el bloc del pa si. )
Em fa una mica de vergonya escriu-rat a tu , vosaltres en sabeu molt i jo no en se gens de tot això, ja et dic jo només en ten amb peix..
Jo et seguiré visitant com sempre.
Moltes gràcies per escriure i fins aviat.

Manel
Si que es veritat , que els Llobarros tenen molta grassa, els que més en tenen son els de la piscina, els de mar no tanta , el que pa-sa que aquest últims quasi sempre son molt grans i bastant més cars.
Si proves de fer-los obert per el centre i posar-lo a aquelles brases que vaig veuré el dia de L'Arròs, t'agradaria molt més, però a la planxa sense massa oli o gens , només fet amb la seva grassa , queda perfecta.
Prova-ho i ja m'ho diràs, es el millor de tots aquest peixos d'escames.I si pots, que sigui d'aquest acabats de pescar.Sempre a finals D'estiu que est quan n'hi han més i el preu baixa.
Fins aviat.

Celes
i molt facil de fer.
Felicitats per el casament..

ELS PEIXOS ha dit...

Enric
Acabo de veure que no tens bloc , quan tinguis un altre ja ens ho diràs.
moltes gracies i fins aviat.

Su ha dit...

Cada vez que entro en tu blog y veo la foto de la entrada, me entra un noseque de placer!!!

ELS PEIXOS ha dit...

Su
Quien disfruta comiendo pescado, tambien le gusta verlo tan fresco.
Lástima es que estemos tan lejos sino te mandaria una merluza de estas.Aprovecha si te gusta la merluza buena, ahora ha bajado mucho el precio.
Un abrazo.

Virtuts ha dit...

Hola Dolors, un dia que no entro a veure el teu blogger i no vegis quants comentaris!!!!! la recepta del llobarro ha d'estar molt bona, però a mi m'agrada simplement al forn, i si ho pogués fer a la brasa molt millor ...

Un petó

Manduca ha dit...

Ningun lugar como tu blog para sacar buenas recetas de pescado!!!

ELS PEIXOS ha dit...

Virtuts
Al forn et queda molt bé a tu el peix, peró a tothom no, i per aixó és millor a la brasa que queda molt bo i és més fàcil..
No et preocupis que diuen que el diumenge torna el sol i la calor..
Fins aviat.

Manduca
Que maca que est!!!!
Hay muchas recetas muy buenas en todos los blocs,yo intento que sea facil y al mismo tiempo que me guste y que vaya bién con este tipo de pescado tan fresco.
Una abrasada.

deakiapekin ha dit...

hola dolors, vaya pedazo de pescado, me gustan mucho tus recetas son muy claritas, un nbeso angeles

ELS PEIXOS ha dit...

Angeles
Que tal guapa?
como estas?, ya tienes ordenador nuevo??
Miro de hacer recetas fáciles, las saco de los liobros que mas me gustan.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails