Quan tingueu les anxoves fetes que os vaig ensenyar en el post
Pa d´olives amb anxoves fetes a casa
desprès els hi trèieu l´espina i la reserveu.
El seitó o anxova amanit amb oli d´oliva i si voleu pebre.
Les espines les feu d´aquesta manera:
Ingredients
200g d´espines d´anxoves, oli de gira-sol o d´oliva 0´4 per fregir( jo no vull fer propaganda , però jo per fregir faig servir Borges 0´4)
la recepta és d´en Quim Marqués, ell diu farina del puerto de Santa María, però jo faig servir la que te el meu marit per fer el pa, o sigui farina Blanca de forner, vosaltres feu la que os vagi bé.
4 tomàquets de Montserrat
oli d´oliva.
La preparació
Enfarinar les espines amb l´ajuda d´un sedàs o escorredor de plàstic; és important que quedin ben separades .Per fregir-les hi posem oli de gira sol , perquè després no el podrem re utilitzar.
Posar al foc una paella amb l´oli fins que aquest estigui ben calent ( 180º) .Començar a fregir les espines sense sal ja que són molt salades .Deixar que quedin bastant fregides i cruixents .
Retirar-les en un paper assecant per tal que absorbeixi l´oli sobrant.
Tallar els tomàquets per la meitat i servir-los amb les xips repartides per sobre.
En pocs minuts s´obté un aperitiu original que tant es pot tenir fet i menjar fred, com fer-lo al moment i servir-lo calent.
Les podeu preparar com aperitiu, ben cruixents és un plat que sorprèn i agrada a tothom.
Jo tinc clientes que ho fan amb les espines del seitó, desprès hi posant sal perquè el seitó abans de ser anxova no en porte.
Ara quan hi acabat de fer el post , m´hi posat a mirar una mica per Internet per si trobava una espina , hi trobat que fa un any el meu quasi amic sense coneix ens Manel de( Cuinar és Generós)
va fer un post de espines cruixents de seitó, no d´anxoves com el meu.
Podeu clicar en Manel i comparar, si voleu.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
11 comentaris:
Hola Dolors, que senzill de fer i que bones que han de ser, m'ho a punt per fer-les en algun esdeveniment familiar ..
Un petó
Hola Virtuts!!!
Quan obrim els pots de les anxoves , encara que no es poguin menjar, ens menjarem les espines fregides..
Bona nit i fins demà.
Que rico!!!! Me ha encantado la recetilla, tomo buena nota.
Pa la saca!!!!!!, jijiji
Bss
Hola dolors, quins xips més alucinants i més bons i més fantàstics!!!!
Ets la reina del peix i del mar!
Petons bonica.
Celes
No se si me gusta más el boqueron que las espinas, lo que pasa es que estos cocineros modernos se las inventan todas para sorprendernos..
Un saludo
Txell
Que pasa???Has cambiat el nom??i la foto , que no n´hi ha??
Ja m´explicarás la clase d´avui...
Fins quan vulguis.
Bua! Me chiflan, me encantan, los adoro, me tientan, jejeje.. me gustan muchísimo!
Petonets.
Penny
Como estas guapa?
Te queda tiempo para visitarme?Eres la trabajadora número uno.
Estos meses de verano es cuando tenemos que comer el pescado azul.
Un saludo.
dolors, és veritat que jo ho faig normalment amb espines de seitó, perquè d'anxoves normalment no se'n mengen tantes. normalment les poso soles, com a entreteniment, però em sembla molt bona idea aquesta de posar-les sobre uns bons tomàquets de montserrat.
Manel
Jo prefereixo menjar el seitó que les espines i aquest any en pescan molt i va molt be de preuEs bonísim.
Que original es aixo, le vis fer temps enrera a un cuiner de renom, pero no se quin era.
Petons preciosa...
Es la Quin del peix.
Margot
Margot
Només entenc una mica amb peix, re més.
Una abrasada.
Publica un comentari a l'entrada