dijous, de maig 14, 2009
Peix Sabre o Cinta
Els regalecos o peixos rem o peixos sabre (família Regalecidae)
Són un grup de dos gèneres de peixos lampriformes d'hàbitat marí, que poden trobar-se en totes les regions temperades i tropicals del globus. Un peix rem, cridat científicament Regalecus glesne és el peix ossi més llarg mai albirat, arribant a els 11 m de longitud. Els peixos rem són prims i aplanats. Tenen boques petites i protuberantes, sense dents visibles; el cos aquesta lliure d'escates, tenint en el seu lloc una coberta de guanina de color platejat i consistència viscosa. L'aleta dorsal és vermella o rosada, de gran grandària, naixent just sobre els ulls i arribant a la cua. Arriba a tenir 400 espines, de les quals la primera dotzena està allargada, formant una distintiva i vistosa cresta motejada de vermell. Les aletes pélvicas tenen també adorns semblants; les pectorals tot just presents, i la anal i cabal marcada ment reduïdes o absents del tot. La forma de les aletes pélvicas, que recorden rems, és probablement l'origen del seu nom.
El sabre, Sable o cinta és un peix blau i molt gustos.
Sabre, Sable o Cinta amb ceba tendra, espàrrecs verds i botifarró negre.
els ingredients
4 tallsde sabre de uns 160g .
4 cebes tendres, 12 espàrrecs, 1 botifarró negre, 30 g. de pinyons
oli d´oliva i sal.
la preparació
Tallar la ceba a la juliana i trossejar els espàrrecs.
En una paella saltar la ceba fins que s´estovi.Afergir-hi els espàrrecs i saltar el conjunt.
Tirar els pinyons i el botifarró a la paella i anar-ho saltant fins que el botifarró es desfaci.
En una planxa o paella ben calenta coure el Sabre prèviament salat amb un rajolí d´oli d´oliva.
Per el muntatge del plat, col-locar una base del saltat de ceba, espàrrecs i botifarró, i posar el tall de Sabre a sobra.
Avui os presento aquestPa, que per aquest plat és ideal.Pa de tradició de 48 hores.
Aquest Pa est, per tots aquells que gaudim menjant pa , o sigui per els que som panarres!!
No tothom te la sort de puguer tenir aquest Pa aprop
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
14 comentaris:
dolorss, no he tastat mai el sabre, ni sabia que era un peix blau, en aquest bloc sempre aprenc coses i m'adono del poc que sé del món marí.
per cert, el pa deu ser del teu home, fa cara de ser boníssim.
Manel
Aquest peix , aquí no és gaire conegut però la gent del sud d´Espanya sí que ho coneixen; però aquest justament és de la llotja d´arenys, vol dir que aquí també en tenim.
Si un dia tens que veure a la parella vermella, que m´ho diguin i els hi donaré pa per tu.
Espero que la teva mare estigui bé.
Graciés per escriure.
Hola Dolors aquets peix no ho he probat mai, però segur que amb el botifarra de l'Albert aquesta bonisim.
adeu
Virtuts
Jo amb la butifarra del Albert no ho se, però amb la botifarra negra o botifarró que fa l´Albert sí.
adéuuuu
Dolors quin luxe poder gaudir d'aquest peix, d'aquestes botifarres i d'aquest pa, oi?
Una abraçada
Ruben
De veritat que sí Rubén,els que tenim la sort de tenir tot això no ens en donem comte,però realment esta tot boníssim.
Fins aviat.
Dolors ho de la botifarra de l'Albert qui millor que tu per saber-ho.
Val, val!! no vaig posar la botifarra negra que fa L'Albert, però tu ja em vas entendre. No?
petons
pues este pescado no lo he probado yo. Y eso que lo veo bastante en la pescadería, pero no me ha dado por probarlo...no sé.. lo veo tan estrecho que no me provoca comprarlo....¡¡tendré que cambiar de opinión!! eso sí..lo que probaría con gusto es ese pan de 48 horas..¡¡que suerte poder tenerlo!!
virtuts
Ja ho vaig entendre!! Estem a punt de veurens, avui vens a casa meva i encara no ho saps
Honega
Es pescado azul y sabroso, lo puedes
hacer simplemente frito.Esta muy bien de precio que esto en la época que estamos también va bien.
el pan si un dia vienes aquí te lo regalaré.
Dolors avui ha estat un dia perfecte, acabar de gaudir-ne.
un petó
Dolors, dices que mi escudella es estupenda,pues no se como calificar este plato que nos has puesto, realmente completo y ríquisimo, ¡vaya!, de esos que me iría pitando a hacerlo, bueno mejor aún a comerlo, ja, ja.
Un beso
Pilar
Tu conoces el sable?Es que aquí hay muy poca gente que lo conoce.
Yo antes estaba en un barrio donde había gente de toda España y casi lo conocia todo el mundo, pero ahora estoy en otro sitio donde hay más catalanes y no se conoce tanto.
Gracias guapa, por escribir.
Hola, desconeixem aquest peix, però el pa de l'Albert és un gran conegut i admirat per nosaltres. Una abraçada!
la cuina vermella
Aquest peix és més conegut fora de Catalunya.
El pa a mi em perd.
Estic contenta de saber de vosaltres.!!
Publica un comentari a l'entrada