dimecres, de maig 27, 2009

Tigres



FELICITATS BARÇA

MOL-LUSCOS DE CLOSCA

Musclo,clòtxina
Aquest és un dels bivalves més populars que hi ha.
Conegut i característic del nostre litoral, el musclo és de forma triangular i punxeguda de color blau fosc.
Es cultiva al delta de l´Ebre.Té un gust fi i saborós, per aquest motiu és molt utilitzat i estimat; a més el preu és força assequible i és fàcil de netejar.
Tot l´any són bons .Com que viuen a les roques de les platges i en vivers , s´agafen amb les mans.
El meu Pare que te 84 anys i més de 60 de Peixater, diu que quan son més bons, és a partir de Sant Joan fins al octubre.
També tenim els de galicia que també son molt bons, son més grossos que els de roca d´aquí.
El musclo gallec és un mol·lusc bivalva que viu en estat silvestre formant comunitats més o menys nombroses en la zona de marees o per sota d'aquesta, però sempre en llocs de poca profunditat. Es troba subjecte a les roques a les quals s'adhereix per mitjà del biso. Aquest sistema de fixació és aprofitat pels miticultores gallecs per a fixar-lo a les cordes que pengen de les bats, i aconseguir un musclo de la màxima qualitat, amb un elevat rendiment en vianda i lliure de sorres i fangs, el MUSCLO DE GALÍCIA. El musclo és un animal de sexes separats. El mascle, quan està madur, aboca els espermatozoides a l'aigua, tenint lloc la fecundació dels òvuls madurs en l'interior de les femelles. Les larves produïdes, unes 800.000 per femella, fan vida pelàgica durant uns dies mentre completen el seu desenvolupament, per a posteriorment fixar-se a un substrat mitjançant els filaments del biso. El Musclo de Galícia té una característica forma de destral, punxeguda i gruixuda en l'extrem anterior o ambo, i deixa anar molt afilada en el posterior. La seva conquilla està formada per dues valva iguals de carbonat cálcico, cobertes externament per una capa de color negre azulado, on es poden observar unes línies concèntriques denominades estries de creixement. L'articulació d'una valva amb l'altra es realitza per mitjà d'un sistema frontissa denominat xarnera. Pel que es refereix al seu aspecte intern, el mantell, té normalment un color crema ataronjat molt distint al blanc stants zones de producció. El Musclo de Galícia s'alimenta per filtració, aprofitant el fitoplàncton que es troba en l'aigua del mar. La seva capacitat de filtració és excepcional, arribant a filtrar fins a 8 litres d'aigua a l'hora. Com aliment, el Musclo de Galícia és una font proteica d'excel·lent qualitat, amb valor nutritiu similar al del lluç, la llagosta i a la majoria dels animals marins comestibles. VALOR NUTRITIU El Musclo de Galícia és un aliment equilibrat, sa i dietètic. Rico en proteïnes, vitamines i sals minerals. El musclo de Galícia és un aliment complet i ideal per a tot tipus de dietes, apte per a règims baixos en calories, amb una aportació idònia per als joves i en general per a totes aquelles persones que desitgen una vida sana. A més el seu baix nivell de colesterol facilita la coordinació òssia i muscular.
Per fer els Tigres son millor els gallecs per que son molt més grossos i van més bes per farcir.


Ingredients
per 4 persones
1kg de muscles
80gr de mantega,2 o 3 cullerades de farina.
1/2 litre de llet
1/2b llimona
pebre negre, tabasco,pa ratllat, sal i 2 ous.
Preparació
Ne teixar molt bé els musclos i obrir-los al vapor amb aigua i suc de llimona.
Desprès treu rar l closca buida i guardar una mica de líquid que ha fet.
En una cassola desfer la mantega i posar-hi la farina sense que es quedi gra mullat.afegir-hi la llet i el got d´aigua que ha fet el musclo, desprès quan quedi com una beixamel se li afegeix sal, pebre i una mica de tabasco.
Deixar courà 10 m. més sense deixar de mourà, tallar els musclos pe titets i afegir-ho a la beixamel i quan la salsa es desenganxi de la paella , ja esta.
Deixar-ho refredar una mi queta i ja es pot farcir la closca del musclo.
És fa com una croqueta , primer per ou i depures per el pa ratllat i es fregeixen amb oli molt calent.
En contes de tabasco és pot posar caiena, també se l´hi pot afegir unes quantes gambes peladetes i passades per la paella amb oli i una mica de sal.I al fregir també és pot començar primer per farina blanca, ou i pa ratllat.

13 comentaris:

vinatxo ha dit...

hola nena ,aquest bloc es una passada ,es nota que ets una persona jove i activa .
Quant pugui passaré a coneixent felicitats. ( vinatxo )

ELS PEIXOS ha dit...

Vinatxo
Que maco que ets!!!Tu si que est jove i guapo!!
Graciès per escriure.

La cuina vermella ha dit...

els tigres és la meva tapa preferida, i amb una cervesa en una terrasseta que més es pot demanar.

ELS PEIXOS ha dit...

La cuina vermells
jo els hi menjat a casa i sense cap cervesa!!! segons on vaig no m´agrada demanar-ho.
Hi vaig posar caiena i picaven molt.
Fins aviat.

ONEGA ha dit...

pues fíjate que yo pensaba que los tigres eran los mejillones pero con tomate ?????... tengo que mirarlo bien, porque por esta zona se llama tigre al mejillón con tomate.
PD. venía a felicitarte por el éxito del Barça... ya veo que les has hecho tu pequeño homenaje... ¡¡pedazo equipo que tienen este año!!

ELS PEIXOS ha dit...

Onega.
Estoy muy contenta de saber de ti.Has hecho unas pequeñas vacaciones, muy bien!!!
Aquí se le llaman tigres a los mejillones rellenos , rebozados y un poco picantes; si se hacen bién estan buenísimos, yo los hice demasiado deprisa y no me quedaron demasiado bien, pero de sabor muy bueno.
Del Barça , estoy encantada!!
Un abrazo..

deakiapekin ha dit...

hola, nena que blog pan precioso , no me canso de decirtelo, parecen que estan vivos los pezes
besos angeles

ELS PEIXOS ha dit...

Angeles
No parecen vivos, lo estan..Este pescado cuando se pone a la venta hace pocas horas que ha salido del agua.
Gracias guapa por escribir.

Cuinagenerosa ha dit...

una magnífica tapa o entrant, la veritat és que no n'he menjat mai i m'has fet entrar moltes ganes de provar-los.

ELS PEIXOS ha dit...

Manel
A tu que t´agrada tan cuinar , tens que fer-ho que t´agradaran molt i ho pots farcir del que vulguis a part del musclos.De musclos de moment amb el preu que tenen ,encara en podem menjar!!!!
Graciés per escriure.

vIRTUTS ha dit...

Dolors mai els he fet i això que els musclos ens agraden a tots a casa, prenc bona nota de la teva recepta i ho probaré un dia d'aquests.

Quin omenaje que has fet el Barça, aquest any és una passada lo bé que ho han fet.
Visca el Barça......
Adeu

ELS PEIXOS ha dit...

Virtuts
Has vist que ho he cuinat jo, eh?
la primera vegada que penjo una cosa cuinada i per mi..

Virtuts ha dit...

Dolors ja saps que tot el que cuines esta molt bo.

Adeu guapa!!!

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails