dilluns, de maig 04, 2009

"Migas" amb sardines de la costa



Encara que jo no soc de la terra a on és fan les Migas, n´hi sentit a perlar molt i també n´hi menjat , però mai n´hi fet, consider-ho que per fer aquest plat tan especial és te que ser de la terra.
De la sardina , ja en vaig perlar a:
http://dolors-elspeixos.blogspot.com/search/label/Sardines
Les "migas"molles són d'aquests plats que cadascú elabora de diferent forma. En cada zona és típic o comú fer-les d'una o altra manera, però hi ha una mica que és igual en tots els llocs, en tots els hacedores de molles i en tots els seus comensals, les molles es comparteixen, es mengen amb els amics, amb la família, aquesta recepta de molles de pa és un plat que es gaudeix en comunitat.
Migas, Mollas amb sardina de la Nostra Costa
Ingredints:
Un pa gros que sigui fet de dos o tres dies enrrera.
Pebrot verd
sardines
aigua i sal.
alls
elaboració
En primer lloc trossegem el pa i ho humitegem, ha de quedar mullat del tot però no xopat. Posem una paella al foc amb l óli fregim els alls sencers, una vegada fregits els traiem escorreguts i reservem, fregirem en el mateix oli els pebrots trossejats ,els treurem i fregirem les sardines enfarinades amb una mica més d óli una vegada fetes les treurem del oli i les reservarem.
Afegim llavors el pa, salem i desfem les molles, això és, amb el foc no molt fort, les anem movent amb ajuda d'una rasqueta, fins a transformar la pasterada de pa mullat en petites boles de pa cuit. Aproximadament 40 minuts després les molles estaran, les apartem del foc , barregem els alls, els pebrots i les sardines, i ho presentem a taula.És pot menjar tot junt i també separat com vulguem.

11 comentaris:

ONEGA ha dit...

pues que rico debe estar , nunca he probado así las sardinas... de todas formas con ese magnífico pan tiene que ser otra cosa... eso sí que hará unas migas de categoría...¡¡que envidia!!
un beso

Virtuts ha dit...

Hola Dolors, quin pa més preciós i amb les sardines de la costa que tu vens no vegis quin manjar!!! les dues coses juntes ...

Un petó

ELS PEIXOS ha dit...

Onega
El pan esta buenisimo y las sardinas para que contarte.Las migas las he comido pero nunca las he hecho.
lástima que estas un poco lejos porque sino provarías de este pan , de estas sardinas ya tienes tu también.
Un abrazo.

Virtuts
No se si tu es fet mai migas..!!
Un dia ho podriem provar i les faries tu que saps més que jo de fer potajes....Je,je
Amb el pa de 8 k. també?
Com va anar el cap de setmana?
ja deus esta morena, oi?
Fins aviat.

La cuina vermella ha dit...

Dolors ets una autèntica experta amb les teves fotografies, el collage que has fet és del tot original!!
Que dir del pa i del teu peix, sí, només dir que teniu tu i l'Albert el millor producte de Catalunya.
Un petó.

ELS PEIXOS ha dit...

la cuina vermella,
No es firmat però soposo que est la txell.Que maca que est!!!!i quan m´animes...però tu si que ho fas bé.
Ja vaig sentir que varau portar l´esmorza a la radio, estic molt contenta per com os va tot.
Graciès per escriura.

RUBEN ha dit...

Ostres! Migas! Jo en menjo a casa els meus pares i amb sardinetes...mmmmm
Dolors! On eres dissabte? Vaig passar pel mercat i no et vaig veure...ai ai ai

Virtuts ha dit...

Dolors jo no he fet mai migas, la meva mare si que les feia.
Però un dia ho podem provar per veure com surten .....
Però tu les has de menjar, saps que l'Albert ja ho hem "convertit" al potatge, de cigrons Pedrosillano, petits però boníssims i super fins.

Bona nit

ELS PEIXOS ha dit...

Rubén
Molt malament Rubén, això no val , tu em coneixes i jo no.
El dissabte vaig plegar a les 12 perquè tenia al meu fill a Mollerussa, jugant a hokey tot el cap de setmana i jo vaig decidir que volia estar amb ell i la meva germana em va donar festa, que et semble?
Jo no n´hi fet mai de migas però si que n'hi menjat.
A veurà si algun dia et presentes que jo et faré rebaixes.

Virtuts
Les migas quedan per fer un dia, però ho faras tu.

Virtutst ha dit...

Dolors perfecte les migas les faré jo, però tu has de menjar ¡¡¡¡Vale!
El cap de setmana molt bé, però morena res de res, em costa molt posar morena, ahir no vaig respondre al teu comentari.

Adeu

Anònim ha dit...

Hola guapa!! Molt original aquest plat (la veritat es que la meva mare acompanya les migas amb meló, i no havia pensat mai que amb sardines de la costa podríen quedar tan sabrosas!!
M´agrada aquest blog!! és super original!! t´enllaÇo al meu, tastaolletes, per a seguir-te de més a prop. felicitats, i bon cap de setmana!!

ELS PEIXOS ha dit...

Tastaolletes
Jo coneixia un Restaurant que tenia aquest nom.
No et conec a tu, soc molt nova amb tot això i no conec gaire gent.
Les migas les fan amb moltes coses però jo com més en sento a parlar és amb sardines.
Jo les havia menjat amb fetge de porc i les migas eran fetes amb farina.
Jo no n´hi fet mai de cap classe, m´agradent però no en se fer.
Graciés per escriurà i intentaré seguir-te si puc.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails