Per que la coneguda com gamba de Palamós desapareix periòdicament dels caladors? Aquest és el misteri que pescadors i científics duien dècades sense resoldre. Finalment, després de dos anys d'investigació, biòlegs, geólogos i enginyers marítims del Consell Superior d'Investigacions Científiques, de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Politècnica de Catalunya han donat amb la resposta: els forts corrents marines que es formen en el Cap de Creus fan descendir a les gambes fins a 2.000 metres de profunditat, on les xarxes dels pescadors no les poden arribar . Cal tenir en compte que les captures es realitzen a un màxim de 800 metres. Aquestes enormes cascades marines tenen també la seva part positiva. Els corrents arrosseguen a més nutrients per a les gambes: petits cucs i mol·luscs. "Aquest aliment garanteix la supervivència de l'espècie i una enorme reproducció. Dues o tres anys després tornen a pujar i llavors els caladors es tornen a omplir i la pesca és molt abundant", va explicar el biòleg del Institut de Ciències del Mar Joan Baptista Company. Els científics autors de l'estudi van pronosticar que sobre el 2011 pot produir-se una nova cascada submarina que desplaci de nou les gambes. Tot dependrà del clima.
Ara és pot aprofita i menjar-ne , que en tenim moltes!!!
Gambes al "AJILLO"
Ingredients
per 4 persones
1kg de gambes
1/2 guind illa
4 dens de all
3 cullerades d´oli d´oliva
julivert i sal.
Preparació
Pelar les gambes amb cru deixant les cues senceres sense que es trenquin.
Pelar i tallar els alls ; tallar a rodanxes les guind illes.
Rentar i tallar el julivert.
Escalfar l´oli amb una cassola i dorar els alls sense que es cremin.Afegir les rodanxes de guind illa, el julivert tallat i les gambes.
Poar-hi sal i fregir durant uns minuts a foc viu i sense deixar de moure.
Si volem podem servir les gambes a la mateixa cassola calenta.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
9 comentaris:
La naturalesa és sàvia i sabrà que ha de fer per a salvar l'espècie... bueno, això espero... encara que "al ajillo" estiguin per a "chuparse" els dits!!
Hola macos,a mi las mariscadas no m'agrada...
Pero las gambas...
Es pot fer un traje amb ellas? jajaja
jo el vui. ajajajajaaja
Quina foto mes maca i mes bona.
Petons.
Margot
Manduca
Jo ja et dic que ara n´hi han moltes hi tenim que aprofitar-ho.
Margot
Et dic el mateix que a la Manduca,Ara podeu menjar gamba de Palamòs que esta molt bé de preu.
Graciès per escriure a les dues.
Hola Dolors, gambes ohhh que bones, amb allada, a la Pancha, amb allioli, amb llimona, amb sal i pebre de qualsevol manera estan boníssimes, m'encanten ....
Adeu
Virtuts
Que tal??
Com anat el cap de setmana??
Les gambes boníssimes de totes maneres
Fins aviat
que cosa mas buena, me da pena que le las peles, me encantan con un puñado de sal por encima e ir chupando , y una copa de cava
besos angels
M'apunto a la idea de l'Angels: una copa de cava i anar xupant els caps de les gambes.
Petons.
Angeles
A mi me pasa lo mismo , me gusta con piel y saborear toda la sal del mar.
Aunque las pelamos para hacerlas al AJILLO, la piel y la cabeza se deben guardar para hacer cualquier salsita de pescado, titar las cabezas de estas gambas recien pescadas , es un pecado MORTAL, ja,ja,..
la cuina vermella
Hola!!!!
Que cara est de veura!!
Esteu tots bé?
Una abraçada, guapa..
el que estava buscant, gracies
Publica un comentari a l'entrada