dilluns, de març 09, 2009
Pagell amb Festuc i espinacs
Aquest son uns pagells acabats de pescar feia poques hores que havien sortit de l ´aigua. Son d´arenys de mar.
Com tots els productes que ens ofereix la natura , el peix de platja té una temporada concreta.
Els productes de les barques com els dels mercats canvien de color segons la mercaderia recollida.Sempre s´ha de comprar peix de temporada per assegurar l´èxit del plat, i per comprar més barat.No tenim que tenir por de cuinar peixos poc coneguts que poden oferir agradables sorpreses al paladar.
Jo puc dir que costa molt provà peixos que no son tan coneguts, sempre tenim por de que no ens agradi.
Avui faré una recepta de la Carme Ruscalleda.
Les fotografies i el peix son meus.
Pagell amb festuc i espinacs
per a 4 persones
els ingredients
4 peces de pagell d´uns 300 gr. o un pagell de 1k 2oog.
100g. de festucs sense torrar i repelats , sinó os agraden si poden posar pinyons que no siguin xinos perquè tendrien malt gust.
500 gr. d´espinacs.
100 gr. d´olives negres d´Aragó.
4 pebrots del piquillo.
1 copa de vermut blanc sec.
sal, pebre negre, oli d´oliva extra verge , llet.
la preparació
Netejar els peixos, treure´ls els filets i reservar-los.
Netejar els espinacs de sorra i parts més fibroses i també reservar.
Preparar la salsa de festucs, triturant ben fi en un vas americà o termomix, 80 gr. de festucs, 100 ml. d´aigua i 100 ml.de llet.Reservar la salsa a la nevera i torrar els 20 gr. de festucs que ens queden.
Els pebrots del piquillo tallar-los a tires.
Treure els pinyols a les olives.
la cocció. 3 minuts.
En una paella antiadherent amb un xic d´oli, marcar per la part de la pell ( 5 segons) els 8 filets de pagell salats, i col-locar-los en una safata per anar al forn amb la pell a sobre.
Saltar els espinacs també a la paella amb un xic d´oli i sal i col-locar-los a la safata l voltant del peixos.
Afegir-hi les tires de pebrot i les olives despinyolades, ruixar els peixos amb el vermut , amanir el conjunt amb un fil d´oli.
Fornejar amb el forn preescalfat a 200º, durant només 3 minuts.
el servei del plat
Es serveixen dos filets per comensal, posant entre filet i filet els vegetats que envoltaven el peix i uns quants festucs dels que hem torrat.S´acompanya amb la salsa de festucs calenta i s´amaneix per sobre amb el suc de cocció que tindrem al fons de la safata on s´han fornejat els peixos.
el resultat a taula
una manera diferent i moderna de menjar un peix al forn.La mateixa recepta és vàlida per a altres peixos d´escata.
Pagell al Forn
! pagell de Kg
2 cebes si pot ser de figueres
2 tomàquets vermells
4 patates
2 grans d´all
1 fulla de llorer
1 got de vi blanc
1 cullerada de picada base.
1/2 l. de fumet blanc o vermell
sal i oli.
La preparació
preparar les verdures deixant les cebes netes de pell i tallant- les finetes a la juliana.
els tomàquets tallar-los a quarts.
Les patates no gaira gruixudes.
En primer lloc, saltar la ceba en una paella que després càpiga al forn amb una mica d´oli , els grans d´all i una fulla de llorer.
Quan comenci a enrossir afegir-hi els tomàquets, el vi blanc quan ja el tomàquet estigui una mica fet i quan hagi reduït incorporar el fumet.
Deixar fer xup-xup durant 2 m.
Tirar les patates i la picada, donar un toc de sal al Pagell i incorporar-lo al sofregit.
Introduir la paella al forn(160º) durant 10 m, o més depèn de la mida del peix.
Amb tot això podeu preparar un àpat excel·lent, on les patates guanyen protagonisme i queden més gustoses que el tall.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
5 comentaris:
Estoy disfrutando con tu trabajo, por aqui peces...caros...mucho.
Un abrazo
Su , tengo mucha verguenza yo no se escribir, solo puedo enseñar lo que tengo que es un buen pescado y no se de otra cosa que no sea esto. Mis padres me pusieron de pequeñita.
Si no hubiera seguido el bloc de la Cuina vermella nunca me habría enterado de que existen todavía gente como vosotros que haceís estos trabajos a cambío de nada.
Yo me muevo en otros ambientes más interesados.Estoy encantada de estar entre todos vosotros!!!
Yo solo doy lo que soy y lo que tengo.
Muchisímas gracias por ser mi tercera comentarista.
he quedat molt sorprès quan, en veure el teu comentari al meu bloc, he vingut a veure aquesta nova pàgina i em trobo l'amiga de la parella vermella.
a mi, que també sóc del vallès, però de la part de muntanya, m'aniran molt bé els teus consells perquè de peix hi entenc justet. per tant, felicitats per la iniciativa i endavant!
Dolors, quina sorpresa!!! ja tens a la Su i en Manel! no saps que contents que estem. Perdona per no haver-te passat el traductor, anem tan de bòlid que no me n'havia recordat més, però veig que ja ho has arreglat tu sola!!! Molt bé!
Ets genial Dolors!
Manel et dic el mateix que a la Su, jo no se escriura però ensenyo el que jo tin i del que se una miqueta.Però de tot això en tenen la culpa la parella de la cuina vermella qu´en fet que jo conegues aquets món tan especial qu´hi sou tots vosaltres.
Graciès per escriura i animar-me.
Cuina vermella , estic tan contenta com vosaltres , el que jo no ser si jo podré estar a l´altura de tots vosaltres.durarem el que poguem.
Si que vaig saber posar el traductor però de moment no funciona.
Acepto que demaneu receptes de peixos extravagans , ja sabeu que jo nomès puc fer receptes, no tin més temps.
graciès per tot
Publica un comentari a l'entrada