divendres, de març 13, 2009

ORADA


ORADA SALVATGE

Diferenciàs entre daurada salvatge i de piscifactoria
A causa de les condicions de vida que distingeixen una i altra es donen algunes diferències físiques com per exemple:
Les daurades de piscifactoria presenten una coloració de pell més apagada.
Les orades salvatges tenen una carn amb menys nivells de greix a causa de la seva variada alimentació i al moviment continu al mar. Les de piscifactoria( Piscina) tenen una mobilitat reduïda i mengen pinsos especials per a l'engreix.
Els exemplars salvatges solen assolir majors dimensions (70 cm.) Que els criats en captivitat (40-50 cm).
L´Orada salvatge és peix de temporada de fred, de novembre a gener és la millor època.Es pot pescar amb l´arrossegament, les nanses , el palangre i el tresmall.
ARROSSEGAMENT
Capturen el peix arrossegant l´art dins l´aigua i n´agafaran més o menys segons l´obertura de la boca de la xarxa.
NANSA
És un art de trampa, semblant a una gàbia, amb el qual es capturen els animals.Hi entren atrets per l´esquer que s´hi posa a l´interior i després no en saben sortir.
PALANGRE
És un ormeig de pesca que consisteix en un fil llarg principal del qual pengen uns altres de més prims amb un ham a la punta.
TRESMALL
És la formació de tres peces de xarxa superposades.Les dues exteriors són de malla ampla i la central no està gens tensada.Quan l´animal envesteix i passa qualsevol de les dues malles, quedarà atrapat en aquesta mena de bossa .( la malla del mig)





ORADA PISCIFACTORIA

ORADA a la Sal amb PAPAS...
els ingredients
4 orades de 1/2 kg o 1 orada de 2 kg
5 fulles de llorer
sal grossa
8 patates
1/2 pell de llimona
1/4 d´oli oliva
uns grans de pebre
1gra d´all
sal
La preparació
Posar a bullir les patates amb aigua, la pell de llimona i sal abundant.( 3 o 4 cullerades soperes)
Deixar bullir fins que s´evapori l´aigua.
Posar el oli d´oliva amb un gra d´all, una fulla de llorer i els grans de pebre negre 10 m.
La orada te qu´estar sense espines i s´hi posa una mica de sal.
En una safata abocar-hi una mica d´aigua i els filets del peix, una fuller de llorer i tapar amb l´altre filet.
Cobrir les peces d´orada amb abundant sal grossa.Introduir la plata al forn a 180º durant 8 m.
Retirar lleugerament la crosta de sal de les patates cuites i tallar-les per la meitat.
Deixar també els talls de peix nets de sal grossa.
Es serveix amb una cullarada d´oli aromatitzat per sobre.
recepta d´en Quim Marqués.




5 comentaris:

RUBEN ha dit...

Hola!!!

Acabo de descobrir el teu bloc! S'ha de menjar més peix (que generalment es menja poc)!
Suposo que deus ser "la floreta" del mercat municipal de Mollet, no?
Haig de venir a saludar-te un dia.

Una salutació,

Ruben

La cuina vermella ha dit...

Nena, el Rubén també et coneix!!! quina passada, un dia vindrem amb ell. Molts petons.
Txell

Els Peixos ha dit...

Sí Rubén, soc aquesta que dius, un día vina i veurás tot el que tenim.
Gràcies per escriura.
Soc novata i no se massa bé com va això.
adeu.


Hola parella, fa dies que no veniu a veurem.
Txell no dius rés del post, que no t´agradat?aquest esta més trevallat.
fins aviat.

Glòria ha dit...

Hola, Dolors

A través del teu comentari al bloc del Manel, he descobert el teu bloc que, t'ho asseguro, visitaré molt sovint. A nosaltres ens agrada molt el peix (al Josep sense espines, ja, ja) i ens aniran molt bé els teus consells i les teves explicacions de professional, juntamente amb les receptes que hi poses.

Fins aviat

Els Peixos ha dit...

Que tal Gloria?
A tots els homes els hi fan por les espines.Les receptes son copiades de llibres que quan ho recordo hi poso nom, però el peix es tot meu i de veritat!!
El vostre bloc també el segueixò però no faig comentaris per les faltes d´ortografía.
Per mitjans de la Cuina vermella os coneixo quasi a tots.
gràcies per escriura.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails