dijous, de març 05, 2009
Tellerina
Les tellerines són bivalves de petxina allargada, de forma més o menys triangular.Per fora són brillants, blanquinoses i per dins són violetes.
La carn és gustosa i fina, tot i que n´hi ha poca.ës un mol-lusc apreciat .Pràcticament no cal netejar-la. només posar-la sota del raig de l´aigua.
El juliol és un dels millors mesos per consumir-ne. Aquesta espècie és fàcil de pescar ja que s´agafa amb les mans, però trobar-les no és tan fàcil.
N´hi han durant tot l´any però quan son més gustosses és el juliol.
TELLERINES AMB CEBA I TOMACA
Ingredients
4 persones
1/2de tellerines, 1ceba petita, 3 tomaquets, 1 bitxo de caiena, un raig de vi blanc, sal i oli d´oliva.
Preparació
Trinxarem la ceba i la sofregirem en una paella amb oli d´ oliva.Un cop estigui llesta, hi afegirem la tomaca, sense pell ni llavors, i el bitxo.En acabat, quan la tomaca ja estigui sofregida, hi tirarem el vi blanc, la sal i les tellerines.Un cop estiguin obertes ja estarà llest.
TELLERINES SALTADES
Ingredients
4 persones
1/2 kg de tellerines, oli d´oliva, sal i 3 o 4 alls.
Preparació
Posarem una paella al foc amb un bon raig d´oli i els alls tallats a làmines.Quan es comencin a torrar, hi tirarem les tellerines netes amb una mica de sal. Quan s´obrin estaran llestes.
Les rossellones( Xirles) també es poden fer d´aquesta manera.
Si desprès si vol posar unes mongetes del ganxet que ja estaran bullides, també es pot fer i és delicios.
recepte del llibre que tan m´agrada.Peix , cuina i tradició de David Solé.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
5 comentaris:
Molt i molt bé Dolors. M'encanta la foto de l'etiqueta i la frase!!! La composició d'aquest post és genial, les fotos grosses, tot vaja!!! ets una experta en blocs.
Ets genial reina!!!
La recepta de les tallerines saltades (o saltejades) la meva sogra les feia igual però afegint-li un raig de vi blanc una mica sec al final, i estaven de bones!!!!
La cuina vermella
Tu sempre animan!!!
La mama
Jo també hi poso a vegades una mica de vi, però aquesta recepta la vaig agafar del llibre i la vaig fer igual que deia el llibre.
Ara no n´hi han ,estan cria'n..
Gracies per escriure
Jo les faig amb una picada d’all i julivert i un raig d’oli a dins el pot on les faig “al vapor”.
Publica un comentari a l'entrada