diumenge, de juliol 07, 2013

PER RECORDAR.......


ara començem amb el PEIX BLAU...
Foto: Bon dia!!!!!FotoFoto

El concepte de peix blau al·ludeix essencialment a la proporció de greix en els músculs del peix. El peix blau és un grup de peixos que conté d'un 5% a un 11% de greix mentre que el peix blanc no arriba mai al 5%, podent ser del 0'4%, com és el cas del llucet.
Cal tenir en compte que la quantitat de greix als peixos sol ser més gran a l'estiu i a principis de tardor, tot i que també depèn de l'edat de l'exemplar, de la seva grandària, de l'època de l'any en què ha estat capturat (abans o després de la posta) i de la temperatura de l'aigua.
La quantitat de greix influeix en la coloració i és la raó per la qual gran part dels anomenats peixos blaus tenen una coloració externa blava. Aquesta coloració els fa invisibles als depredadors. El peix blau és menys sedentari que el blanc i és per aquest motiu que necessita més quantitat de greix. Com a norma general, el peix blau neda a prop de la superfície mentre que el blanc ho fa en aigües properes al fons.

Alguns peixos blaus són: TonyinaTonyina blanca o Bonítol del nordSardinaAladroc/Seitó o AnxovaSorell,Arenga/ArengadaCavallaBisVogaSalmóMollAnguilaCongrePeix espasaLlampreaVeratVerat d'ull gros,Besuc o Turbot.
El bacallà en salaó es considera, a nivell nutricional, un peix blau ja que el procés de salaó augmenta considerablement la seua concentració de greix.
La carn cuita dels peixos blaus sol ser més fosca que la dels blancs, menys fina i més forta en gust. A la dieta mediterrània són molt apreciats. A l'atlàntica, els peixos blaus de carn rosada, com el salmó o la truita de riu, se solen preferis als típics més preuats a la cultura mediterrània: tonyinaanxovasardina i verat.
Gràcies als seus greixos el peix blau admet tot tius de cocció: a la brasa, a la planxa, en guisats, com a ingredient en amanidescoques de recaptepizzes o empanades.



Bé ja veieu que ara és la hora de menjar peix blau......
ja fa un mes que té un gust boníssim....d´ara i fins tot L'Estiu és quan és més bo el peix blau...
Tenim la sort que ni ha molt de blau i de totes les mides i gustos...també de tots preus , perquè hi ha sardina més barata i de més cara....la de la nostra costa sempre és més cara que la que ve de fora , però el gust no té res a veure una de l'altre.....La nostra , la millor ....com no!!!!






MENJAR PEIX BLAU ..............ara el Millor Temps.....

13 comentaris:

BuenasMigas. ha dit...

Estimada Dolors, en tot aquest temps he trobat molt a faltar els teus consells sobre el peix, estic molt contenta de tornar-te a llegir :)

Una abraçada.

ELS PEIXOS ha dit...

Estic molt contenta de saber que encara hi sou.....!!
Una abraçada maca.

Dolors ha dit...

Bona tarda. Me ha gustado mucho tu blog porque se aprende mucho sobre el pescado y más si como yo no comería otra cosa. Desde ahora te seguiré
Saludos

Ajuntament de Centelles ha dit...


1r Concurs de receptes de cuina amb tòfona de Centelles.
I Concurso de recetas de cocina con trufa de Centelles (Barcelona)

Benvolgudes persones que us dediqueu directa o indirectament al món de la cuina:



Us volem donar a conéixer el concurs de receptes de cuina amb tòfona que organitza el nostre municipi amb motiu de la 6a Fira de la tòfona de Centelles (21 de desembre tot el dia, 22 de desembre al matí).



Podeu consultar les bases al següent enllaç http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/2013/11/10/bases-del-concurs-de-cuina-centelles-capital-de-la-tofona-2013%E2%80%B3/ i informació genèrica a http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/ .



Us animem a enviar les vostres receptes i/o les vostres fotografies amb tòfona negra. El termini finalitza el proper 10 de desembre.



També podreu seguir les nostres receptes fent un m’agrada a la pàgina de seguidors Facebook Centelles, capital de la tofona – Centelles, capital de la trufa



Agrairem ens feu difusió entre els vostres amics/seguidors.



Salutacions,



Estimadas personas que os dedicáis directa o indirectamente al mundo de la cocina,



Os queremos dar a conocer el concurso de recetas de cocina con trufa que organiza el Ayuntamiento de Centelles (Barcelona) con motivo de la 6a Feria de la trufa de Centelles –Barcelona - (6a Fira de la tòfona) los días 21 de diciembre, toto del día, y 22 de diciembre por la mañana.



Podéis consultar las bases en el siguiente enlace. http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/2013/11/10/63/

e información general en http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/ .


Os animamos a enviar vuestras recetas y/o vuestras fotos con trufa negra. El plazo finaliza el próximo 10 de diciembre.


También podéis seguir las recetas con trufa en nuestra página de seguidores de facebook Centelles, capital de la tofona – Centelles, capital de la trufa

Virtuts Saez
Tècnica de prospecció d'empreses i de suport a l'empresa consolidada
Promoció Econòmica Osona Sud - Alt Congost
Tel 938-811-257
Fax 938-812-094
saeznv@diba.cat

Anònim ha dit...

Es el peor pez que he comprado en mi vida.
durante un domingo maravilloso tenia ganas de probar un pez y fui a Peixos Floreta con la intención de comer peces de buena calidad, pero me lleve una enorme decepción.

ELS PEIXOS ha dit...

Estaba cerrado , no ??

ELS PEIXOS ha dit...

Els diumenges tenim tancat , em sap greu. !!! Gràcies per el comentari.

núria pineda ha dit...

los domingos esta cerrado.

Anònim ha dit...

La setmana passada vaig visitar la peixateria del mercat de Mollet i vaig comprar bonítol a la senyora Dolors, quan el vaig cuinar em vaig sorprendre de la bona qualitat del peix. Els meus fills m'han demanat que torni a Peixos Floreta i per el anónim, el diumenge peixos està tancat. Gràcies.

Anònim ha dit...

*anònim

ELS PEIXOS ha dit...

Gràcies. Jo ja li vaig dir que li surtiria molt be , era acabat de pescar. Tot i que ara no es el millor temps per el peix blau. Fins un altre dia b

Anònim ha dit...

Està tot bonisim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Felip, o Felipe, si parles català a la manera de València o castellà. ha dit...

Ja no escri

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails