diumenge, de juny 26, 2011

Refrescant la memòria....

Aqui os deixo un post que ja havia fet , però os hi poso fotos noves....




Per fer una mica de pica, pica....


Bon Estiu!!!













Els Peixos 
El millor Peix del mar
LA OSTRA
És molt possible que la sobrepesca i la pressió de la pol·lució hagin fet que la seva producció hagi disminuït a quantitats gairebé ridícules per al consum en alguns llocs, no obstant això segueix sent popular en algunes ciutats costaneres on s'arriben a celebrar fins i tot els festivals de les ostras. Les ostras figuren entre els aliments exòtics de moltes cultures, no obstant això és un aliment de gust adquirit que necessita d'algun entrenament abans de ser apreciat. Des del punt de vista nutritiu és un aliment ric en zinc, un dels nutrientes requerits per a la producció de la testosterona.
Captura i cultiu
Les ostras poden capturar-se en el fons dels mars prenent-les dels seus llits. En les aigües poc profundes es capturen a mà o amb petits rastells. En aigües més profundes s'empren rastells amb braços més allargats per a poder arribar al fons. En algunes àrees es realitza de manera mecànica la recol·lecció amb una espècie de dragatge, aquesta operació encara que requereix de poca mà d'obra i permet treure major quantitat de ostras en un interval de menor temps, és cert que danya considerablement el fons marí. És per aquesta raó per la qual des de l'any 1965 es ve regulant la captura de ostras per dragatge del fons marí.

Ostres calentes amb fulles verdes

Ingredients:Per 4 persones
24 ostres planes o 24 os trones
(Si pot ser que siguin gallegues.)
Ingredients per la salsa de acompanyament:
150g.de mantega tova a la temperatura ambient.
pebre i una cullerada de suc de llimona.
Ingredients per la guarnició de verdures:
70g de pastanaga
80g, de porros
20 g mantega
1ld´aigua10g de sal grossa
24 fulles d´enciam
sal i pebre.
Coses que tens que fer servir:
Una cassola plana per saltejar
cassola gran
una cassola petita 
una cullereta
un colador forrat amb un drap
4 plats o plates per posar les ostres coberts de sal grossa.
un batidor.
Preparació de les verdures i del enciam
Tallar les verdures fines .Escalfar els 20 g de mantega i fregir una mica amb foc fort durant 2 minuts amb sal i pebra.
Calen tar el forn a 180º i mantenir la verdura calenta amb el forn obert.
Posar aigua bullint a una cassola i reta les fulles d´enciam perquè es tornin blanques.
Obrir les ostres, amb una cullereta petita separa les ostres de la conxa i posar les a un escor radó per tenir el suc que deixant.
posar les conxàs a les plates amb sal grossa i si pot ser calenta la plata,escalfar les ostres amb el suc que en deixat anar, 30 segons,desprès escorregudes s´enrollan amb la fulla d´enciam i es tornant a posar a la conxa, es mantenen calentes al forn que estarà obert.
Preparació de la salsa:
Es fa bollir el suc de las ostres fins que redueix, s´incorpora els 150g de mantega vaixan el foc i rremanan,fins que s´espesa i si posa una mica de pebre i la cullerada de llimona.
Acabat i presentació
Es cobreixen les ostres amb una cullerada d´aquesta salsa calenta i per sobra s´hi posant les verdures.
Ideàs personals
les ostres es poden prepara el dia anterior i el mateix dia es fa la sal seta i el acabat.
Si es per una festa important ,si no hi vols posar-hi verdures s´hi posa una culleradeta de caviar, això va a gustos i a butxaques.
Michel Guérard

10 comentaris:

Manel ha dit...

Hola Dolors! A veure si aquest incís es converteix en un retorn, encara que sigui més espaiat en el temps. Ànims!

deakiapekin ha dit...

hola Dolors, me parece todo estupendo, si quieres yo pongo el vino
un beso guapetona

a peu coix-pambolixocolata ha dit...

Hola Dolors!!
M'encanta veure't per aquí. Com sempre un apunt molt interessants.
Em guardo les receptes. Gràcies

crismas ha dit...

Hola Dolores, que bien verte por aquí, echo de menos tus post, pero siempre recurro a ellos cuando tengo mis dudas.
Gracias por las recetas, me parecen deliciosas.
Besos

Margarida ha dit...

Quina alegria tornar-te a tenir per aquí!!!
I quin goig que fa aquest peix que ens ensenyes! llàstima no poder-lo tastar!!!!!
Bon estiu també per tu!
Petons

Fem un mos ha dit...

Es noten a faltar les teves ensenyances sobre el peix, em fa molta alegria tornar-te a tenir per aquí.
Molts petons

La Taula d'en Bernat ha dit...

Apa, Dolors, quin pica pica més rebò amb aquest bé de Déu de marisc! Es veu fresquet, fresquet!

Petons!
Anna

ELS PEIXOS ha dit...

Hola a tothom ....
moltes gracies per escriura i ser aquí amb mi un altre vegada...
Una abraçada a tots!!

Anònim ha dit...

HI, I just joined this community. I m from China. I like this forum.......hope to learn lot of things here ;-)





------------------------------------------------------------------------
My Online Poker Blog Online Poker Sites For Poker details

vincent ha dit...

Hola,

Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
para darse a conocer.

Para suscribirse a Ptitchef vaya a
http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
parte superior.

Atentamente,

Vincent

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails