diumenge, d’octubre 03, 2010

VIEIRES

 MOLTES FELICITATS 
a
PER EL SEU PREMI .( BLOCS de CATALUNYA)

VIEIRA ( petxina de pelegrí , carculla , vano , petxina rica, petxina ratllada)
La Vieira té les valves grans i diferents , la dreta és abombada i blanquinosa , l´esquerra és plana i marronosa.

És molt coneguda i bastant apreciada .
La carn és fina i es fa servir en moltes preparacions culinàries .Pel que fa el preu , varia segons el gruix de cptures . De tota manera , sol ser assequible.

Ara a  L´octubre ja estan en perfecta estat per poder-les consumir .
Es treuen de la mar amb l´art de l´arrossegament i amb gàbies.


FOTO TRETA D´INTERNET....


Vieires a la Planxa

Ingredients
Vieires , sal i oli vinagre.

Preparació

Posarem la vieira damunt de la planxa .Quan s´obri l´amanimen amb sal , oli i una mica de vinagre. Es menjarà de seguida.


N´hi han de congelades sense closca.....és fan directament.

Era l´aperitiu de més d´un pescador.

El cas és que sempre les consumien a la barca i de vegades hi havia baralles, amistoses és clar, per veure qui de tots se la menjaria en el cas que només en sortissin una o dues. Se n´agafaven poquíssimes.

Moltes vegades se les menjaven de la mateixa manera que hem explicat .Era un producte per fer una festa al moment de menjar-lo, no s´esperaven mai diumenge.
Sabeu què menjaven la gran majoria de pescadors els dies de festa ?? Escudella i carn d´olla , la seva festa.
David solé i Torné.

19 comentaris:

starbase ha dit...

A mi les vieires em resulten molt divertides i saboroses. I tenint una dona galega la veritat és que encara em tenen un encant més especial :)

La cuina vermella ha dit...

Estimada Dolors, moltes i moltes gràcies per la teva felicitació.
Els xuixos d'ahir eren perfectes i boníssims, i el teu peix va fer de la paella el millor menjar del món mundial!!

ONEGA ha dit...

Hola Dolors,
de nuevo vienes con una receta que seguro es estupenda para las vieiras, yo, en casa nunca las he cocinado, sí que las he probado en algún restaurante y la verdad es que me gustan bastante.
un beso

Marta Padenous ha dit...

Sens dubte donem vieires i ostres i em faràs la dona més feliç del món!!
Costen de trobar, però...sublims!!!

Marta Padenous ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ELS PEIXOS ha dit...

Starbase
M´agrada la manera que tens de parlar sempre de la teva dona....té que estar molt contenta!!

La cuina vermella
Vaig veure la paella per Internet ( la foto que vas fer tu ), tenia que ser molt bo el arròs per la pinta que es veia.

estic molt contenta del
vostra premi...os ho maregeu!!

Onega
Como estas ?
Ya no me quedan muchos pescados por poner , creo que ya he hablado de casi todos....Casi que me toca repetir.
un abrazo.

ELS PEIXOS ha dit...

Marta
Aixis ets de peixos forts tu...eh??
Les ostres crues s´oposo , bé també és poden fer a la planxa , però és fan més crues.

Ricard Sampere ha dit...

Les vieres m'agraden, però sempre les he menjat fora de casa... i les millors que he menjat, ha estat a Koy Shunka (el me japo preferit) i ja imagines que crueta, crueta... I un comentari personal about ostres.... "Ostra cuinada = Ostre espatllada..." :)))

ELS PEIXOS ha dit...

Ja s'acabat el cap de setmana Ricard??

Avui hi conegut aquest Restaurant que imagino deu ser japonès...( al Face book, Manel).
A mi les ostres ni crues ni cuites , però sé que tenen que menjar-se crues , però també hi han receptes de cuites.

fely ha dit...

la verdad es que nunca las he probado.... pero si tu dices que están ricas....seguro que lo están.
bexinos

deakiapekin ha dit...

nunca las he comido a la plancha sera cuestion de probar un saludo guapa

Glòria ha dit...

I a mi que no se'm fan atractives ni les vieres ni les ostres?. És per la seva textura.

Pilar ha dit...

Me encantan las vieiras, nunca las he hecho en casa, pero así a la plancha deben estar riquísimas, mmm...
Un beso guapa

Eva Flores ha dit...

no he menjat mai vieires, són bones també les congelades? potser és mania meva, però a mi el peix i el marisc fresc em sap millor.
pt!

Fem un mos ha dit...

Les ostres ens m’encanten, i les vieires a la planxa, també, amb queda amb la teva recepta per la propera vegada.
Molts petons

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Hola!
He estat un temps amb la connexió intermitent, espero ja ser aquí regularment. He de llegir molts dels teus apunts i espero començar ara.
He de dir, que no he menjat mai vieires. Veig que hauré de venir a visitar-te un dia perquè em facis una panera de bon peix.

crismas ha dit...

Las he comido una sola vez, y no porque no me gusten, creo que me frena un poco el no saber cocinarlas y poderlas estropear jejeje... ahora con tu receta seguro que me atrevo.
Besos

ELS PEIXOS ha dit...

Veig que la majoria no heu menjat mai vieires ....Jo ja os dic sempre que soc paixatera d´ofici però no de menjar peix....Jo tampoc ser el gust que tene´n les vieires...

Moltes gracies a totes i a tots per escriure i per ser sempre aquí.

Una abraçada!!

Unknown ha dit...

Les navalles existiendo a Spain. Aquí diem canyuts

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails