dimarts, d’agost 24, 2010

CARGOLS

 HOLA A TOTHOM!!!!!
COM ESTEU??????
JO ....AMB MOLT POQUES GANES DE FER RES .......:-))))))
 Intentaré ..tornar-mi a posar......

Cargols de punxa o Corn amb pues
Sorts i Cargolins o Bígaros .
Els Cargols de punxa són els més coneguts i populars de tots tres .
La conquilla forma una espiral de 6 o 7 voltes amb pues restes i a la fi, un canal llarg.
Són de color groguenc o marró claret . Els més apreciats i cars s´on els grans, mentre que els mitjanets i petits no ho són tant.



El sort és més semblant al cargol de terra , arrodonit i de color castany clar amb taquetes més fosques . No és gaire conegut però molt saborós.Ni ha molt poc.

El cargolí o bígaro és un cargol petit amb closca cònica i llisa . Els tons s´on clars amb línies fosques longitudinals . És més conegut que l´anterior , però no tant com el primer.

Del temps de cocció s´ha de dir que els bígaros , per exemple , a partir que bulli l´aigua amb ells dintre , cal esperar només un minut , per als altres n´hi harrà prou entre cinc i deu minuts.

L´arrossegament és l´art més comú per pescar els cargols de mar.

CARGOLS BULLITS

Ingredients
4 persones
1 K de cargols ( els que més os agradin ...tots és bullent igual )
sal i llorer


Preparació
Primer posarem l´aigua al foc  amb la fulla de llorer  i la sal .
Cal que l´aigua sigui saladeta , sense passar-se. Una vegada comenci a bullir hi abocarem els cargols , que haurem netejat anteriorment . Segons de quin cargol es tracti , estarà més o menys estona per coure´s .

Avui , aquest cargol el mengem d´aperitiu , acompanyat normalment amb maionesa , salsa de romesco o vinagreta . Abans , poca cosa en feien amb els de punxa , però sí amb els Sorts.
tenien poc valor econòmic però sempre se´ls disputaven si n´agafaven algun.

Jo els hi menjat bullits ..i desprès amb una salsa vinagreta posats a gratinar amb sal grossa.....
MOLT BONS!!!!!!!

Estic contenta de tornar estar amb tots vosaltres!!!!!

Fins Aviat!!!!

22 comentaris:

Unknown ha dit...

Dolors benviguda de nou!
has fet canvis al bloc també, no?
Al meu pare li encanten aquests cargols, la meva mare els feia molt sovint.
Petons!

ELS PEIXOS ha dit...

Hola Miss Nono!!!
Hi fet canvis però no m´agrade´n....
Aquest son els millors per mi ...però hi han de moltes varietats!!!
Sempre amb una mica se salseta picant....!!

Lydia ha dit...

Hola Dolors! Cuanto tiempo, menudas vacaciones ehh. Espero que lo hayas pasado bien, y sobretodo descansar y disfrutar. A mi abuelo le encantan este tipo de caracoles. Petonss!

paco ha dit...

saludos dolors, me alegro mucho de tu retorno y naturalmente que hayas pasado las vacaciones lo mejor posible, respecto als cargols per aquest arreu els servien sense cap tipus de salsa, els posa-ven en un plat y una puntcha metálica per a traure la molla, que bóns estaven dolors, pur sabor a mar, altra cosa, la megüa cuina encara están repararla......paco

ONEGA ha dit...

Hola de Nuevo Dolors!!!
parece que ya vamos asomando por esta ventana de internet... yo también estoy dando por finalizadas mis vacaciones... espero que hayas pasado unos días de descanso agradables.
un beso y ¡¡¡nos vemos!!!

Quiero ser súper famosa ha dit...

Hola tan de bó que ja estas aqui. Em sembla que no mes vaix fer un comentari al teu Blog y ja no te he vist mes jajaja. Petonets!

deakiapekin ha dit...

hola guapa, ya has acabado las vacaciones, espero que hayas descansado mucho un saludo ya nos iremos viendo

Margarida ha dit...

No m'estranya, amb tantes vacances... ja no te'n recordes del que és treballar, ja,ja...

Hola, Dolors!
Si et serveix de consol, jo tampoc tinc ganes de fer res. Nomér desitjo que arribi la fresqueta per poder començar a fer coses, perquè amb aquesta calor no serveixo per a res!
Saps? Aquests cargols li encanten al meu sogre. Però jo no sóc de cargols, ni de terra ni d'aigua, i això que diuen que són molt sans perquè no tenen res de greix.
Jo només me'ls miro. Perquè bonics, sí que ho són!
Un petó

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Deu-vosguard Dolors, benvinguda un altre cop, en el teu blog... amb els millors desitjos que les vacances hagin estat ben grates.
Els cargols -com diu la Margarida també- no són de la meva devoció ni de terra ni de mar, però de ben segur que les persones que els hi agrada deuen passar-s'ho d'allò tant i tant be.
Que vagi de gust Dolors¡¡

El pare ha dit...

Dolors,

Bentornada... o no?, segurament preferiries no haver tornat i seguir de vacances oi?

Un bon aperitiu el que ens presentens.
Salut.
Manel.

Marta Padenous ha dit...

Benvinguda!!!
No m'agraden els cargols, però els de mar...si...
I jo sempre els he bullit més estona, el proper cop cinc minuts!!!
(no m'agrada l'olor que fan quan els bulls, i per això no en menjo masses)
Ptnts
M

crismas ha dit...

Hola Dolores bienvenida de nuevo!!! que alegría verte por estos lares, espero que hayas disfrutado de tus vacaciones poco a poco todos vamos volviendo a la nornalidad, a mí todavía me queda hasta el domingo jejeje...
Recuerdo de pequeña que mi padre encontraba muchísimos cargols buceando y nos los comíamos así tal cual recien sacados del mar, ¡que recuerdos!!
Besoss

Maduixa ha dit...

Hola guapa! Benvinguda! :-)

Doncs no ets la única, estic desitjan que arribin les vacances per que estic mooolt mandrosa...

un petó ben fort!! i fins aviat!

ELS PEIXOS ha dit...

Benvinguts a tots una altre vegada i Moltes gracies per el vostre suport i per estar sempre aqui,,,,
Moltes gracies a tots per escriure!!!!

BuenasMigas. ha dit...

Hola estimada, m'agraden molt aquest cargolins... i estic mooooooolt contenta de tornar-te a llegir, de veritat.

Un petonàs.

Ricard Sampere ha dit...

Quina sorpresa... no pensava que haguessis publicat abans d'acabar agost. Els cargols que faig sempre que en trobo de vius, són els de punxes i m'agraden molt... L'únic és que tenia entés que calia bullir-los entre 15 i 20 minuts i així ho feia sempre... provaré d'anar disminuit el temps...

Angie Perles ha dit...

Nunca he comido estos bichos, Dolors, me da un poco de "cosa", jajaja. Me alegro de verte de nuevo. Besitos!

ELS PEIXOS ha dit...

Jo també estic contenta de tornar a ser aquí amb tots vosaltres !!!
El que no se si aguantaré gaire perquè estic molt cansada i m'estic fen gran....:-)))))

Hi publicat abans d'acabar agost , perquè per mi ja fa dies que no hi han vacances.....
Els cargols bons com els d'en Passadís d'en Pep ..no se si els hi menjat mai Ricard...

No sabes lo que te pierdes Angie!!!

M´agrada tornar-vos a explicar coses.....

ELS PEIXOS ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
starbase ha dit...

Jo no soc de cargols ni de terra ni de mar...però de l'alegria de que tornis fins i tot en menjaria uns quants per celebar-ho :)

ELS PEIXOS ha dit...

Caram ...Estarbase!!! Moltes Gracies!!!
I jo contenta de ser amb tots vosaltres també!!!!

Anònim ha dit...

molt be

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails