No és que no és poguí menjar arròs , resulta que quan l'arròs arriba en el seu lloc desprès de passar per uns llocs ...arriba em forma de grassa i això no va be per el colesterol.
Bé , jo ahir tenia mono ..i vaig fer arròs , però Integral. Si el arròs normal vull 15 minuts , L'arròs bomba que gasto ara encara bull més que el normal , doncs l'arròs que jo tenia ahir va bullir com a minin tres quarts d'hora i encara no va quedar bé. Només en vaig menjar jo , ningú més en va voler..
De gust era boníssim però costava de mastegar.
Cloïssa és el nom amb què comunament es coneix a diversos mol·luscs bivalves que viuen enterrats en la sorra o el fang de les vores de rius i mars.
Les cloïsses aconsegueixen enterrar-se mitjançant els moviments d'un peu musculós que s'assembla a una llengua. Aquest està cobert per dues valves unides entre si per un petit lligament que possibilita l'obertura i tancament de la petxina.
S'enterra aproximadament entre 5 i 30 cm de la superfície i suporta temperatures de 5º a 35º C, tenint en compte la baixa mar i els canvis de salinitat.
S'alimenta de petits éssers vius mitjançant la filtració d'aigua. Solen tenir els sexes separats i la fecundació és externa.
Existeixen diverses espècies que en diversos llocs anomenen cloïsses:
Cloïssa groga , es distribueix sobre les costes de l'Oceà Atlàntic, des de Rio de Janeiro (Brasil), fins a la desembocadura del Riu Negre a l'Argentina.
Cloïssa, fina europea és la més habitual en les nostres costes, i es troba des del Mar Mediterràni fins al nord de l'Oceà Atlàntic i el Mar del Nord.
Cloïssa dura: viu des del Golf de Sant Llorenç fins al Golf de Mèxic.
Cloïssa gegant : viu als esculls coral·lins de l'Oceà Pacífic i l'Oceà Índic.
Cloïssa japonesa: originària de les costes franceses i angleses, és de creixement ràpid, pel qual és utilitzada per al cultiu a Espanya, França i Anglaterra. En els nostres mercats és la cloïssa més comuna.
Cloïssa rossa : procedent de les costes portugueses, actualment se la conrea a Espanya.
Cloïssa llimac: conreada especialment a Galícia (Espanya).
Cloïssa d'aigua dolça: es troba habitualment als rius del centre i sud de Xile i d'Argentina.
Cloïssa xocolata : es troba en el Golf de Califòrnia.
Ou blanc, cloïssa llisa blanca : molt comuna a tot el Mediterrani però es comercialitza més en el mercat italià. La superfície de les valves és llisa, amb estries de creixement concèntriques i molt primes. El color és blanc, tot i que poden presentar un periòstrac de color bru clar.
Lluenta, petxinot de sang : habita fons sorrencs o de petits còdols, fins a 100 m de profunditat, des de les costes de les Illes Britàniques fins a la Mediterrània. Molt comuna a tot el Medit
La que jo os presento , és la gallega.
La tellerina
La carn és gustosa i fina , tot i que n´hi ha poca .és un mol.lusc apreciat i barat , depen de la mida.
Pràcticament no cal netejar-la , només posar-la sota del raig de l´aigua.
Aquesta espècie és fàcil de `pescar ja que s´agafa amb les mans , però trobar-les no és tan fàcil.
Aqueta recepta és meva.
Arròs Integral amb tellerines , cloïsses .
Ingredients
Arròs integralcloïsses
oli d´oliva
calamars
all i julivert
fumet de peix
hi posat un troset de cunill , però no hi feia falta , però el tenia que gastar.
Tallarines
ceba , tomàquet
pebrot verd i vermell si voleu.
Preparació
Com tots els arrossosPosar oli a una cassola , sofregir els peixos i si poseu carn també.
Treure tot i amb el oli restant posar-hi la ceba , els pebrots ,i per ultim el tomàquet .Quan esta tot cuite't sense cremar-ho si posa una picada d'all i julivert , si afegeix l'arròs ,si deixa coura un rate't i acte seguit ja tenim que tenir el fumet bollin o si no voleu tan gust de peix, podeu posar-hi aigua que amb tot el que si posa ja n'hi ha prou de gust.Quan bolli l'aigua o el fumet si tira i depèn de l'arrós es deixa un temps o un altre .
Al vostre gust ho deixo..
28 comentaris:
Bueno, Dolors... con semejante perol de arroz, y que solo hayas comido tú, me parece que tendrás que compartir..pena que solamente sea virtualmente, porque yo estaría encantada de acompañarte con ese arrocito. A mí me encanta, con pescados y mariscos..todavía más.
Pues tiene una pinta bárbara.
un beso
dolors, yó también tengo esa cosa que se llama colesterol, la combato con caminatas de entre ocho y nueve km. diarios, no tomo ningún medicamento para combatirlo, prueba tú a caminar y verás que lo rebajarás del todo, de ésa forma podrás comer todos los arrocitos del mundo, y les clóísses acompañen molt bé a consevol arross ó pasta....saludos paco
Onega
Porque no se podia comer de lo duro que estaba ( arroz integral ) que dificil es cocinar esto...
Paco
Si caminara estaria mucho mas delgada , pero no tengo tiempo con mi trabajo y el rato que tengo , me gusta estar aqui con todos vosotros.Pero tienes mucha razon es lo mejor para el colesterol y para el azucar tambien. Con unos cuantos años menos , no estariamos hablando de eso , verda??
Un saludo a los dos
Hola, molt bo aquest arròs. Llàstima que et quedés dur. Es cert que l'arròs integral te una textura més consistent però és extrany que et quedés tant dur com dius. Jo et recomanaria que l'arròs integral el bullisis apart, només en aigua, i quan vegis que comença a ser al punt l'escorres i el tires a la cassola deixant-lo bullir un quart d'hora més amb el brou de peix.
Si ho proves ja em diràs com t'ha anat.
Salut,
Pepin
Anònim
M'agradaria poder entendre't , però si no t'expliques millor ......
La cuina de cal Pepin
Ja ho havia pensat això de bullir.lo abans però vaig pensar que poder no quedaria prou bé...Ojala ho hagués fet.
Ho provaré de fer que crec que és la millor idea.
Jejejeje, nunca he comido arroz integral y por lo que cuentas tardare bastante en probarlo....
¿Cuantos dias comiste arroz?, jejeje
Besazos y buen fin de semana
Celes
Comí tres dias arròs .Acabo por gustarme.
que pinta mas rica, casi puedo olerlo, me encantan estos aroces, te felicito, besitos desde londres
Hola Dolors!!! Ja havia sentit que l´arròs integral costava molt de coure!!! i a part del temps suposo que tambè haurà xuclat molt fumet, oi??? Je, je!! Quina risa m´ha fet quan has dit que l´arròs tél vas mejar tú soleta!!!! Però segur que estaría bonísim, al meny de gust, amb tot el que portava!!!!
Petonets, Dolors, m´has fet sonriure...
Ah, i cuidat, si us plau!!!!
Quina pinta que te aixo...
Ummmmmmmm!
Petons preciosa.
Margot
Amb tot l'acompanyament que portava l'arròs, segur que al final el vas trobar bo i tot!.
Dolors; Aixó de viure a "Castellterçol" -col.lesterol- es difícil de "menjar", però tot i aixó l'acompanyament de les cloïsses de ben segur que deuríen animar molt aquest "viatje". Salutacions ben coordials Dolors¡¡. Josepb.
Emprenyador això del colestarol... però cal vigilar-ho. Ja ja fa un any vaig "abandonar" els formatges que sempre en tenia una "campana" a la nevera... I sembla que l'esport es bona solució... Serà el "compromis" pel 2010.
Pityenlacocina
Estaba muy bueno de sabor ,pero muy duro de comer..
Titaniii
Que contenta estic de que m´escriguis i de fer-te riure també.
adéu maca
margot
Jo m´enjaria cada dia arròs.
Glòria
Et pots creure que de gust era com mai !!!
Josepb
Tu també ets de Castellterçol ??
Era molt bo però no es podia menjar..
Ricard
Dons si , el 2010 ens haurem de posar les piles...però no m´agrada gens fer sport.
Otro guisito de pescado riquísimo, Dolors!!!! Gracias por compartirlo! Un besito y feliz semana!
Hola Dolors!
Ja ho veus, finalment em decideixo a deixar la meva "empremta" al teu blog, si més no, per saludar-te.
Quina llàstima això que l'arròs quedés dur, la pinta és molt bona.
Fins aviat!
Noia si el arròs et va quedar la meitat de be, que la explicació de les cloïsses, tenia que estar per llepar-se’n els dits.
Per cert el nou disseny del bloc, amb sembla sensacional.
Molts petons
Hola Dolors!
quina bona pinta que fa tot...!!jo començo a descobrir el món de la cuina, i la veritat és que m'agrada, però encara no m'atreveixo amb tot, ho trobo complicat! però bé, suposo que mica en mica aniré agafant nivell...!
per cert, m'agrada molt aquest nou look del blog!
ah!t'he enviat un mail!
Ada
Doncs l'important és seguir les recomenacions del metge, així que si només pots menjar-ne de l'integral, doncs és el toca!!Et va sortit una cassola ben bufona i si ningú més en vol, doncs tot per tu!!
Petonets preciosa i a cuidar-se!!
Vanesuky.
Que chulo el blog.
M'agrado molt.
La lunarillos es un crak fen pastissos i ara fent aaixo.
Que bé estrenes vestit nou per Nadal...
Petons.
Margot
Angie
Gracias a ti , Angie, por escribir..
Manel
Hola , Manel !!!Quina sorpresa !!
M´agradat molt que m´hagis escrit.
fins dissabte.
Fem un mos
Noia , jo explico del que se una mica , però ja veus que el arròs res de res...
Ada
A mi el que més m´agrada de la casa , és la cuina .A poc a poc i veuras com et queda tot bé.
Fina dimecres..
Vanesuky
Nena , és que el arròs ....m´agrada més que res..
Margot
Ha quedat molt fi , oi?'
A mi m´agrada molt.
Ostres, Dolors!!!! quin arròs més bó!!! aquest l'he de tastar!! Amb lo bones que son les tellerines i junt amb l'arròs integral, UNA PASSADA!!
UN PETÓ!
ISABEL
Hola Dolors, maca, es la primera vegada que et deixo un comentari tot i que et llegeixo molt sovint. Però avui no m'en he pogut estar, amb aquestes cloïses i les tallarines tan maques...
M'agradiaría fer-te una pregunta, que saps si només es troben a la mediterrània? on visc jo ara no les he vist mai, i aixó que visc a un poblet de pescadors, però només en puc menjar quan vaig a barcelona. Saps potser si en castellà es diuen d'un altre manera?
Aixó del nom dels peixos es tot un problema, sort que a vegades només cal senyalar amb el dit :-)
Gràcies. Un petó.
Ara que ho llegeixo, potser no queda clar, (a més a més ho he escrit fonéticament) però et pregunto per les tellerines. :-)
Isabel
Però no hi sapigut coure el arròs integral...Ara ja ho se i un dia os explicaré com és fa.
Publica un comentari a l'entrada