dimarts, d’octubre 06, 2009

Peus de Porc amb gambes i Poma


Avui hi fet un extra i he cuinat jo .Tinc una recepta al cap , que no se si li vista en algun llibre , me la va explica algú o bé és una mica inventada però os assegur-ho que queda molt bona.

Hi fet peus de porc , però hi pensat ...i perquè no hi poses aquestes gambes que tens en el congelador fa tans dies.....eren unes gambes que vaig agafar un dia de la botiga perquè feia 2 o tres dies que voltaven per allà , i quan vaig arribar a casa no vaig tenir ganes de fer cap sofregit d'arròs que és per lo que les faig servir sempre. Les vaig posar al congelador i avui hi pensat que era el dia ideal per treure'les i cuinar-les.
Aquestes gambes s'havien quedat una mica negres perquè són de la costa i no porten conserva'n , però ja veureu que després de cuinades queda'n perfectes i s'en va tota la n'Agró.
Ja os vaig dir un dia que les gambes fresques anaven molt bé de preu per si voleu congelar-ne perNadal , però no podeu esperar gaire perquè quan comenci el mal temps no pesca'n gaire i tot s'en careig.
Bé tot això és una mica de palla per fer més llarg el Post.



Ingredients
Peus de porc bollits, un per cap.
sal i pebre
tomàquet
ceba
poma golden, al gust , jo faig: 8 peus 3 pomes , a gust de cada un.
oli d´oliva
gambes, les que volgueu.
Ametlles. Jo compro marcona crua , i com que ens agrade´n molt fregides, n´hi poso  unes quantes .Les podeu posar torrades si voleu.
Un rajoli de conyac o de lo que esteu acostomats a gastar.
Una mica de caldo si cal.


Preparació
Poso una cassola amb oli , acta seguit hi poso les gambes am una mica de sal , les deixo fins que quedin cuites i l'oli ja tingui el seu guste't , les aparto i de seguida amb el mateix oli hi poso els peus bullits amb sal i una mica de pebre. Els deixo enrossí una mica i de seguida ja hi poso una mica de ceba ratllada i quan esta una mica feta hi tir-ho el  tomàquet ratllat , ho deixo coure una mica i m'entres tritur-ho les ametlles junt amb les pomes i la mica de conyac , si queda massa espès hi poso una mica de caldo de carn, ho afegeixo tot plegat a la cassola , ho deixo uns minuts i ja hi podem afegir-hi les gambes que ja les tenim cuites.Tot plegat és deixa que faci la XUP, XUP.
Esper-ho que os agradi.
Com que jo no os ensenyo mai el que cuino , em fa una mica de vergonya perquè lo meu no es cuinar , jo només ensenyo peix i faig receptes ..
Moltes gracies per llegir-me.

23 comentaris:

ONEGA ha dit...

Pero Dolors... en primer lugar, buenos días. Estoy de insomnio y como no hacía nada mas que dar vueltas en la cama, me he venido a trastear un poco en internet.
¡¡has cambiado!! nos enseñas tus platitos..¡qué bien! la combinación de cerdo y gambas me resulta un poco extraña, pero si dices que está rica , yo me lo creo y me la guardo por si tengo que utilizar esas gambas mareadas que rondan por el congelador.
un beso, buenos días.

deakiapekin ha dit...

hola que buenoss, creo que se junta lo mejor del mar con lo mejor de la tierra felicidades un beso

Mercè ha dit...

Caram, quina bona combinació!!
Han de ser ben bons!!
Gràcies per la recepta!
Petons!

Fem un mos ha dit...

Els peus ens encanten de totes formes, però cuinats amb gambes no ne menjat mai, mels apunto, sem fa la boca aigua nomes pensar-hi
Una abrasada

Margarida ha dit...

Això li agradarà al Pere, que sempre em diu que hauria de fer peus més sovint! I és que a la resta de la família no ens agraden gaire.Un dia d'aquests tindrà una sorpresa culinària, en pots estar ben segura, perquè aquesta recepta té molt bona pinta.
Una abraçada.

Glòria ha dit...

Una combinació ben poc corrent. Un mar i muntanya diferent. Visca la imaginació i la creativitat a la cuina!.

Fins aviat

Anònim ha dit...

hey Dolors!! Que es això de tenir vergonya??? Però si t´han quedat preciosos!!! des de ara mateix vull veure més receptes teves!!! Aquesta m´ha encantat, només de llegir-la ja he endivinat que el resultat sería boníssim!!!
De veritat, Dolors, anima´t!!!
Un petò, guapisima!!

ELS PEIXOS ha dit...

Onega
como estas guapa ??
Yo muy cansada , creo que me hago mayor porque ya no puedo con todo.
Tu haces como yo , que duermes poco ?
Esta receta es un poco inventada pero los pies con gambas por aquí se llevan mucho...estan de moda!!!je,je.
De todas formas a mi las mexclas no me van mucho , pero yo es que soy muy rara solo me gusta el pan con tomate....
Adios guapa..

Angeles
Hola guapa , que contenta estoy de verte !!!
Me gusta mucho tu nueva foto y el perrito también.
un abrazo.

Merçè
Ni han per aquí on ets tu de peus??
Segur que tu ja ho coneixes , oi ??
Una abrasada.

Fem un mos
Tu segur que els cuines de totes maneres , oi??
Amb gambes estan bé.
Una abrasada.

Margarida
Encantada de tenirte al meu bloc.
Soposo que en Pere deu ser el teu marit , els marits de tan en tan és tenen que sorprendre....
Fins aviat maca.

Gloria
No ho havies vist mai, Gloria ?
T´ho asegur-ho que és fan..
amb poma ja no ho se, je,je,
Fins aviat.

Titaniii
Moltes gracies maca, tu si que en saps!!!
Un dia en faré un altre..
Fins aviat.

Celes ha dit...

Hola cuinera!!!!!! A mi els peus de porc no m'agraden, pero he de reconeixar que fets axi tenen mol bona pinta....
Sa recepta de sa tintorera es fantastica...

Bsssss

La madre de la novia, jejeje

ELS PEIXOS ha dit...

Celes
Ja et vaig dir que em va agradar molt el casament.??
Els peus és poden fer com vulguis , de totes formes quedan bé.
Adéu guapa.

Nenalinda ha dit...

Ummmmmmmm que combinacion mas ricaaaa ,las manitas de cerdo con el marisquito, amos y luego me dices que no me sigues jis..jis.
Este es un plato de 10 tenedores wapa, a mi seguro que me encanta ,pero mi costy no es muxo de esas cambinaciones asinque esperare a que venga alguien a come pa hacerlo.
Por cierto en la etiqueta del pescado ponia tintorreta pero en la etiqueta de los congelados ponia cazon ... no me acorde hasta esta mañana que le pregunte a una compañera como se llamaba jajaja.
Aqui se hace guisado como el rape pues tiene mas o menos la misma textura , le llaman falso rape.
Bicos mil wapa.

Vanesuky ha dit...

Quina bona combinació!!!Es veu tan deliciòs i t'ha quedat un suquet!!!hummm......

Petonets maca.

Vanesuky.

ELS PEIXOS ha dit...

Nenalinda
Creo que ya tedije que era cazón , si no te lo he dicho ati lo habre dicho a otra , es que no me aclaro con tanta gente tan buena en la cocina.
Muchas gracias guapa.

Vanesuky
A casa els hi va agradar però no ho vaig dir que portava poma, je, je.
gracias maca.

BuenasMigas. ha dit...

Dolors, com que et fa vergonya??? Però si t'ha quedat espectacular!!!! mare meva quina recepta. Jo tinc una llista de coses teves que vull fer. m'encanten les teves receptes.
Una abraçada forta.

Mònica ha dit...

Dolors, una recepta fantàstica, hauríes de cuinar més sovint!
M'agraden molt els peus de porc i amb poma i gambes han d'estar boníssims.
Gràcies per les teves explicacions sobre el peix!
Petons
Mònica

ELS PEIXOS ha dit...

Buenas Migas
Tu si que fas unes receptes de pelicula i molt ben explicades !!!!
No crec que et facin cap falta les meves receptes perquè tu en saps molt de peix..
Adéu maca.

Xopcolata
Que tal maca?
Cuino molt , bé ara no tan que quan era més jove, però no se presentar les coses i em fa vergonya ensenyar-ho , encara que de gust em queda tot bastant bo...
però quan veig tot el que presenteu totes tan maco , penso que jo lo millor que tinc per ensenyar és el peix , que aixó sí que ho tinc molt fresç.
Fins aviat .

BuenasMigas. ha dit...

... es que jo m'inspiro en les persones com tu. Un dia d'aquests trauré alguna de teva. I que sàpigues que m'encanten les explicacions que dones sobre el peix, jo estic molt peix :) en el tema i em va molt bé tot el que ens expliques.

Una abraçada forta

Virtuts ha dit...

Hola Dolors, que bons els peus amb gambes i poma, m'apunto la recepta i un dia els faré ... i ja t'explicaré com han quedat.

M'ha encantat la teva recepta i vergonya de que??? res de res, m'imagino que estarien boníssims ....

Un petó

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Els Peixos; Realment bé i bé, Dolors¡¡. Peus de porcs amb gambes i poma... quànt es feia la matança,-a pagés- en el bullit de les inmenses peroles s'acostumava a posar-hi alguna poma per amorosir dita perola¡¡, molt bé Dolors. M'apunto la recepta¡. Que vaigi de gust Dolors¡. Josepb -menja de bacallà-

Cuinagenerosa ha dit...

haig de confessar que aquest és un dels meus plats preferits, sinó el que més, em torno boix excurant els ossos dels peus i els caps, i sucant pa a la salseta...
jo bullo els peus a casa i guardo el brou per afegir al guisat. hi faig una picada normal, el que no he fet mai és una picada com aquesta amb poma, ho tindré en compte per a la pròxima vegada.

ELS PEIXOS ha dit...

Buenas migas
Moltes gracies , maca ,Tu m´ánimes!!!!

Virtuts
En quedat molt bons , la poma l´hi dona un gustet especial.
Fins aviat.

ELS PEIXOS ha dit...

Josepb
Ho veus com no vaig tan mal encaminada!!!Pensa que jo també tinc una edat , quasi bé et segueixo.

Manel
Manel , jo no bullo els peus perquè a vaig a la botiga del pa , també tenim porc i també se'l fan ells , els peus els agafo acabats de bolli de la caldera.Veus , un secret que encara no volia dir perquè no penso fer un bloc sobre el porc , però t'assegur-ho que el podria fer.Fan unes botifarres de gustos extres,,,,
Bé Manel , ja veus que a casa no ens falta menjar, i feina tampoc!!
Si fas el suquet amb el suc del peu deu quedar molt bo.
Lo de la poma ha quedat molt bé.

Núria Ordóñez ha dit...

Caram Dolors, quin canvi de maquillatge que ha sofert el teu web, m'agrada molt.
De fet et podria deixar el missatge a mil llocs però m'he parat en aquest mar i muntanya que no coneixia i aquí te'l deixo. Probaré la recepta, segur (quan em baixi el colesterol) i ja et diré alguna cosa.
Jo també he "reparat" http://www.gustperlacuina.com/ i ara ja esteu (tú i el teu home)al llistat d'enllaços (La gastronomia a Internet).
Un petó ben fort i Bon Any 2010.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails