dissabte, de setembre 05, 2009

SALMÓ MARINAT

El salmó és un peix importat, ja que ens arriba d'altres països, principalment d'Europa i països nord-americans, majorment ho trobem congelat. El salmó sens dubte és un peix tan famós, que se li coneix en tot el món. Els plats més famosos i reconeguts es troben fet a força d'aquest peix, a la graella, a la planxa, al forn o qualsevol mètode de cocció és ideal. El salmó és un peix que va del riu al mar , la seva forma de nedar és rigué dalt vol dir en contra del corrent i és majorment la dieta d'animals com els óssos que sens dubte és el seu plat fort.

Però ara per la seva gran demanda i pel lamentable fet que s'està quedant en extinció, són criats majorment en piscigranjes.

El salmó és un peix que habita en aigües salades, encara que podria reproduir-se en l'aigua dolça. Pertany als cridats "peixos blaus", que són aquells peixos que es caracteritzen per tenir un alt contingut de salmó: important font de Omega 3 i nutrients esencialesjido adiposos, per la qual cosa se'ls sol anomenar també "peixos grassos". La seva grandària pot variar depenent l'espècie, podem trobar exemplars de poc pes i grandària, fins a alguns de més de 40 kg i més de 1.5 mts. de llarg. El salmó és un aliment que representa una font vital de nutrients entre els quals destaquen un important percentatge d'àcids grassos .
La Recepta
Treure les espines i neteixar-lo bé.
Ingredients , 1 Filet de Salmó de 1 Kg, 500gr de sucre, 500gr. de sal, 2 llimones, pebre negre i Fines herbes.
Preparació.
Un cop net i desespinat el podem regar amb el suc de les llimones i repartir-hi per a sobre el pebre picat, la pell te que estar a sota.
Després dins una palangana de plàstic posarem una capa de sal i sucre bar reixat , i a sobre d'aquesta capa posarem el filet del peix ( amb la pell per a avall). Cobrirem el peix amb les herbes picades i taparem tota la preparació amb la sal i sucre restant.
Deixar marinat un parell de dies dins la gelera i després ne teixar be el peix per retirar-li totes les herbes i la sal.
Ja esta llest per menjar. 
BON PROFIT

23 comentaris:

deakiapekin ha dit...

estas hecha un hacha, has venido super trabajadora de las vacaciones un beso

fely ha dit...

así me gusta, que vengas con las pilas cargadas.
Besinos.

ELS PEIXOS ha dit...

a las dos, Angeles y Fely
Gracias por vuestros comentarios .
Ayer enterré a la persona que mas me ha querido en la vida , a mi Madre , la Madre mas buena del mundo y que ha tenido que vivir la mitad de su vida enferma.
Estoy bién porque ha dejado de sufrir.
Muchas gracias a las dos .

Cuinagenerosa ha dit...

dolors, et volia comentar el salmó però llegeixo que ha mort la teva mare i ho sento molt, sobretot si ha estat tant de temps malalta. la vida pot ser molt injusta i a vegades la mort és un alliberament, i pel que dius sembla que aquest és el cas. de tota manera, deixa'm enviar-te una abraçada des de l'altra punta del vallès.

Fem un mos ha dit...

He llegit lo da la teva mare, ho sento mol pro ànims que la vida continua.
Jo en faig moltes vegades, amb una recepta mol semblant, la pròxima provaré la teva.

ELS PEIXOS ha dit...

Manel
Quan et deixa la persona que t´ajudat a ser qui ets i que tan t´ensenyat per poder sobreviure en aquest Mon tan difícil, és molt dur; però nomes penso que ara descansa , ha passat molts anys malalta i patín.
Moltes graciés Manel per tot.
El Salmó no li fet mai jo , però se que queda molt bé.
Fins aviat.

Fem un mos

Gracies maca, la vida és aixi!!!
La recepta del Salmó és sencilla , però queda molt bo.

Celes ha dit...

Que bueno!!!!!Me encantan estas recetas..

Besazos

ELS PEIXOS ha dit...

Celes
Que bien que te guste la receta , ya te haré más de estas tengo muchas.
Adios guapa!!!

La cuina vermella ha dit...

Estimada Dolors, no saps el greu que ens sap la teva pèrdua. Necessites alguna cosa de nosaltres, et podem ajudar? Necessites parlar? El que vulguis bonica. Un petó enorme a tu i a la Montse i als nens.
De tot cor,
Txell i Kike

ELS PEIXOS ha dit...

La cuina vermella
Moltes gracies per les vostres paraules, estic bé .
Un dia ens veurem.
Un petó

Mònica ha dit...

Sempre he volgut fer el salmó maritat però no m'hi he posat mai i mira que és fàcil!. Com que a casa no són massa amants del salmó....
Una abraçada!
Mònica

ELS PEIXOS ha dit...

Xocolata
A mi tampoc m´agrada gaire el Salmó però així queda molt bo i no es tan fort.De totes maneres el Salmó té un gust especial i no agrada a tothom.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Hola, m'agrada la nova imatge dels teus blocs i el títol d'aquest també.
El salmó no el consumeixo gaire però té bona pinta.
Avui m'he passejat per tots els apunts que has fet després de vacances.

bloc pa amb oli i xocolata

ELS PEIXOS ha dit...

A peu coix
Que tal , com estas??
Jo tampoc en menjo gaire però també el tinc a la llista.Fet d´aquesta manera est molt bo.
Fins aviat.

Vanesuky ha dit...

Quin goig de peix!!!!M'encanta el marinat, ja sigui de salmó, de bacallà, és boníssim!

Petonets.

Vanesuky.

Manduca ha dit...

Aquesta recepta és temptadora... bé, com totes les teves,

Molts ànims i un petó molt fort!!

ELS PEIXOS ha dit...

Vanesuky
Manduca

Moltes graciès per els comentaris.
M´agrada que em visiteu.

Anònim ha dit...

Sento molt que hagis perdut a la mare; la veritat es que no sabía res. No em puc imaginar per el que haurás passat (jo adoro a la meva) i no se que faría (ara per ara) sense ella.
Volía felicitar-te per la recepta del salmó marinat. A casa ens agrada moltíssim. I ho intentaré fer, a veure que tal. M´en alegro de veure´t, Dolors, perque així et dius, no? Un petò.

ELS PEIXOS ha dit...

Que tal Titaniii !!!!
Com una mare no t'estima ningú , però primer tenen que marxar els pares per dur que sigui.La meva mare feia molts anys que estava malalta i jo estava cansada de veure com ho passava malament, ara descansa i només recordo tot lo bo que em viscut amb ells i tot el que ens ensenyat a la meva germana i a mi, perquè la meva mare , malalta i tot només ens ensenyat coses bones.
Moltes gracies per les teves paraules que amb moments així no saps el be que fan.
El Salmó marinat és senzill de fer i queda molt bo.
Una abrasada.
Mª Dolors o Dolors a seques.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Dolors, voldria donar-te el meu més sentit pèsam. És dur quan falta una persona a la que estimes, i sobretot si és una mare o un pare. Ànims guapa.Salut!!!!

ELS PEIXOS ha dit...

Olles i somriures
Moltes graciès per les teves paraules, la mama ja descansa i nosaltres poc a poc ho anirem superan.
Una abraçada

ONEGA ha dit...

Ayer precisamente he marinado yo medio kg de salmón.. aunque yo solamente lo dejo 18 horas en la mezcla de sal y azúcar. Pero el resto es muy parecido..a mí me encanta el salmón marinado y ahumado, sim embargo, en fresco no me hace mucho chiste ¡¡qué cosas!!

ELS PEIXOS ha dit...

Onega
Que tal guapa ?
A mi tampoco me gusta mucho el salmón fresco , pero a la planxa aun esta bastante bién.
No se si te llegan mis post a tiempo porque detras de este ya tengo hechos unos pocos más , no se que hago mal pero no se cambian en los otros blogs mis post.Me parece que siempre esta el salmón,.
adios guapa.

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails