dissabte, de setembre 12, 2009

LA MÒLLERA

Bròtola, molla, mòllera pigada , fura aquest peix té tots aquests noms i est el millor peix que os podeu imaginar.
És molt lleig però té un gust especial. Molt més barat que el lluç i molt més gustos.
La mòllera és un peix allargat i comprimit , té els ulls grans i per sota del cap li surt una petita barba. Al ventre , com a peculiaritat, té unes aletes molt llargues .Es tracta d´un altre exemple de peix popular . El preu permet que qualsevol persona el pugui consumir.
Té una carn molt gustosa i bastant fineta.Per tot això i pel que abans hem dit , és una espècie apreciada.
Durant tot l´any en podem trobar. aquesta espècie es pesca amb arrossegament.

Olla de Mòllera
Ingredients
4 persones
1/2 Kg de mòlleres , 2 l. d´aigua , 1 patata  grossa, 4 alls, 2 branquetes de julivert , 8 llesques de pa sec , oli d´oliva i sal.

Preparació
Netejarem les mòlleres , les salarem i les deixarem a banda . després posarem l´aigua al foc i un cop hagi arrencat el bull hi afegirem el peix i la patata arrencada en tallets molt petits . Quan hagi passat mitja hora, colarem el brou , però no en llençarem res. En una olla sofregirem l´all i el julivert trinxats, una vegada rossos hi afegirem el brou, les molletes de les mòlleres que es puguin aprofitar , un bon raig d´oli d´oliva i la sal que calgui. Ho deixarem bullir tot plegat 3 o 4 minuts i després servirem la sopa als plats , on ja hi haurà les llesques de pa , dues per cap.
També ho podem fer amb Mòlleres grans si volem , n´hi han de kg i de més grans .Per aprofitar la carn  i treure les espines van  més be les grans, però les petites son bonísimes fregides i molt torradetes.


El pa dóna la consistència que pugui mancar a la sopa, encara que per ella mateixa ja és prou bona. El pa que posem en aquesta sopa és sec , direm que aquest és un plat d´aprofitament . Això era el pa de cada dia per els pescadors , calia aprofitar-ho tot i era dels plats estrella en ytemps de fred.

Recepta de david Solé.

19 comentaris:

margot ha dit...

No conec la mollera.
Pero el calamars m'agradan molt.
Petonsssssssssss!!!
Margot

ELS PEIXOS ha dit...

Margot
Com estas maca? crec que molt bé i estic contenta .
La Mòllera és lo més bo que pots menjar amb peix fresc i be de preu.
Ara comença el temps del calamars..
Fins aviat.

Cuinagenerosa ha dit...

tens tota la raó, les poques vegades que he vist aquest peix, he seguit el consell de la peixatera i me l'he endut, i sempre he agraït el consell, és veritat que és molt millor que el lluç, amb el qual pot tenir alguna semblança. ara, mira que és lleig, sobretot aquest que has posat tu :)

La cuina vermella ha dit...

Hola guapíssima!!! Desconeixem la mòllera, però si tu dius que és de lo milloret et farem cas, i si mai en tens alguna ens l'endurem a veure que tal és. Com diu el Manel, és molt lleig aquest peix, però això no vol dir res, oi?
Molts petons reina.

ELS PEIXOS ha dit...

Manel
Ja és hora que algú em fes riure, mira que dir-me que la meva mòllera és lletja!!!Em la feina que he tingut amb preparar-la i fer-la bonica.....No em diguis que no fa cara de simpàtica..?
Si on vas a comprar trobes d'aquest peix , ja vas bé.. perquè aquesta classe de peix només ni ha de mar encara no saben posar-lo a piscina.
Una abraçada Manel.

La cuina vermella
Que tal Esteu?
Crec que un dia en tenia dues de preparades i no vas tenir temps de venir , però penso que un altre dia en vas trobar , pregunta'l-hi al kike que s'en recordarà. Si no un altre dia ten guardaré.
Un petó.

Vanesuky ha dit...

És un peix que no coneixia!!!Segur que és boníssim, però fa un ulls!!je,je!!

Petonets maca.

Vanesuky.

ELS PEIXOS ha dit...

Vanesuky
Quan el trobis a la peixateria compra'l i digues que et treguin L'espina si són dels grans i si són dels petits enfarinats i fregits, és el millor peix que et pos arribar posar a la boca.És un peix de roca que te gust de gambes.
Una abrasada

Virtuts ha dit...

Dolors, em sembla que no l'he provat aquest peix i si ho he fet no me'n recordo del gust que té, si el dia que vingui a comprar tens m'ho portaré, de moment trigaré una mica que encara tinc molt de peix!!!! .

Adeu guapa

ELS PEIXOS ha dit...

Virtuts
Hola Virtuts!!!! No em crec que encara et quedi peix....je,je,je
No recordo si va se la penúltima vegada que et vaig posar un parell de mòlleres roqueres sense espina,pot ser el dia que va venir amb la Rosita???
Fins aviat.

ONEGA ha dit...

No sé qué ha pasado, había escrito todo un comentario bien largo y se me ha borrado... bueno..lo que te venía diciendo... que la faneca (aquí le llamamos así) no es un pez demasiado apreciado por estas tierras... o por lo menos yo, de hecho, nunca lo compro, así que no sé decirte si me gusta o no. De todas formas me ha entrado la curiosidad y la próxima vez que lo vea, voy a cogerlo para probar...¡¡ya te contaré!!

Fem un mos ha dit...

De vegades la he vist a la peixateria però no ne menjat mai, desprès dels teus comentaris tinc que provar-la

Anònim ha dit...

Aquesta sopeta te que estar bonissima!!! Ara que ve el fred... Jo si que conec les molleres, tenen un gust peculiar... li treia les espines i les feia fregides, o a la planxa... però d´aqueste manera també han de estar bones!!! Adeu, guapisima!!!

ELS PEIXOS ha dit...

Onega
Como estas?
Aquí la faneca és igual que la brotola o Mòllera roquera pero más oscura.La faneca no est an sabrosa como la mòllera o Brotola.
Yo como soy de fritos , me gustan más las pequeñas para freirlas , però las gordas al horno , hervida , frita etc, estan muy buenas.
Cuando puedas ya las provaras.
Un beso guapa.

Fem un mos
Quan en trobis compra´n que t´agradaran.
Una abrasada.

Titaniii
Aquest peix és bo de totes maneres , però a mi com més m´agrada és fregidet i torradet.
El que te més bo és que per ser un peix de roca esta molt bé de preu.
Això també conta, oi??
Fins aviat , maca.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Estic aprenent molt sobre peixos. En saps un munt.
Crec que ampliaré una mica al meu repertori d'espècies.
T'escriuré un correu
Gràcies

bloc pa amb oli i xocolata

ELS PEIXOS ha dit...

A peu coix
Com estas maca ??
Moltes gracies per les teves paraules . Jo només ser de peix i no et creguis que en ser molt , el que passa és que no hi fet rés més a la meva vida, els meus pares em van ensenyar a estar darrera un taulell amb peix..i els hi estic molt agraïda perquè tot el que tinc i tot el que soc els hi dec amb ells .
Quan vulguis pots escriure ja saps el meu correu.
una abrasada.

Vanesuky ha dit...

Gràcies per la informació sobre la Palometa.

Petonets maca.

Vanesuky.

josepb ha dit...

Els Peixos; No coneixia aquest peix, serà qüestió de provar-ho... i si ho diuen "els peixos", encara amb més raò. Que vaigi de gust¡. Josepb.

josepb ha dit...

Josepb -menja de bacallà-

ELS PEIXOS ha dit...

Josepb
Si en troves , val la pena és molt bonna..

i també pots veure

Related Posts with Thumbnails