Són aquells que estan formats per una bossa , cap i potes o tentacles , per això també s´anomenen cefalòpodes.
Calamar, Calamaxí,Calamarsó, Xipiró, calamarcet.
La millor època del calamar és entre setembre i octubre ; la del calamanxí , entre maig i juny .Es pesca normalment amb l´arrossegament i amb potera.
Aquest any ja tenim calamars en abundància i de totes mides, crec que serà un bon any , aprofiteu i aneu al mercat a comprar calamars acabat de pescar.
els ingredients
6 calamars de bona mida
1 ceba
10 tomàquets madurs
500 gr entre gambes ,rap amanits amb sal i pebre.
2 grans d´all i julivert
Oli dóliva extra verge
Aigua mineral i Sal.la preparació
Netejar el calamars i reservar les ales i les potes per el farcit.
Picar la ceba molt fina.
picar l´all i julivert.
Retllar el tomàquet traient-ne les llavors.
Coure en una paella les ales i les potes , perquè s´endureixin i siguin més fàcils de trinxar a la màquina .Un cop trinxades es tornen a posar a la paella amb un raig d´oli i l´all i julivert picat; sofregir-ho ben rosset i afegir- hi el rap i les gambes.( El rap i les gambes talladet ben petit) Coure-ho tot junt un xic més i ja tenim el farcit fet.
Omplir els calamars amb el farcit preparat i tancar-los amb un escuradents.
La cocció. En una cassola amb oli , sofregir la ceba ben rossa.
Afegir el tomàquet ratllat i continuar el sofregit ben confitat,salar.
Col.locar a la cassola els calamars i quasi cobrir-los amb l´aigua bullent.Ha de coure lentament , fins que hagi evaporat tota l´aigua i només queda el suc curt del sofregit .Tastar de sal i ja estaran al punt.
és una recepta de la Carme Ruscalleda però amb la diferencia que ella ho farceix amb carn picada i jo ho faig amb rap i gambes de Palamós.
14 comentaris:
Hola Dolors, que canvi has fet !!!!, no hi havia tornat a mirar el teu blogg des de les vacances i no vegis tot el que has canviat, ha quedat molt bonic!
Quina recepta més exquisida....
Un peto
M'he anotat la recepta del salmó marinat i te l'agraeïxo molt. Quant als calamars se'ls dius "cefalòpodes" perquè tenen els peus al cap: cefal: cap i podes: peus. No m'he pogut estar de fer aquesta petita puntualització.
M'encanta aquest blog, m'hi puc quedar a viure? És espectacular la manera com les fotos de les teves preparacions em captiven.
PTNTS
Dolça
Virtuts
Hi notat que no em visites gaire , però et perdono perquè tens molta feina i no tens temps.
Com va anar el Sant? esper-ho que molt bé.
Anònim
Graciés per puntualitza , però pense que jo només se vendre el peix , tot el que os explico teòric ho trec dels llibres.
Gracies per visitar aquest bloc.
Dolça
Les fotos queda'n mixt bé perquè el peix és molt fresc i brilla molt.
Estic contenta que t'agradi el bloc.
Una abrasada
Buenas, acabo de encontrar tu blog, me parece interesante...lo seguiré visitando!!
un saludo
jorge
http://pocohecho.wordpress.com/
Dolors, guapa... espero que vayas bien... de esta receta, decirte que nosotros casi siempre comemos los calamares en su tinta... en casa apenas los hago, ya que dan mucho trabajo y a los niños no les gustas ( bueno, creo que no los han probado nunca) les digo que cuando sean mayores, no me los pidan porque entonces es cuando no se los voy a preparar...pero ¡¡en fin!! paladares infantiles.
un beso y ¡adelante!
sí senyor, corregint la ruscalleda, sense por. personalment, prefereixo la teva versió amb rap i gambes de palamós (sort que tens, punyetera!).
Molt bona la recepta i la explicació.
Besades
Pocohecho
Encantada de conocerte , me gusta que mi bñlog lo encuentres un poco interesante..Hago lo mejor que se..
Un saludo
Onega
Estoy bién dentro de lo que cabe.
Ahora aquí estamos empezando la época de los calamares y hay muchos y muy buenos, sabes como más nos gusta en casa y a los trillizos de mi hermana?..Pues simplemente con harina , bien secos y frititos, crujientes , a mi marido le encantan y a nosotros también, prueva y verás.
Hasta pronto guapa.
Manel
Jo no vull corregir a la Ruscalleda , només faltaria , però d'aquesta manera ens agrada'n més , però com més ens agrada'n son fregits amb farina blanca i ben torradets..
Quan vulguis em fas una visita i veuràs tot aquest peix tan bo.
Fins aviat.
Celes
Tu si que ho fas bé , guapa..
Dolor,
Sense voler vaig signar "anònim". Pel teu to veig que la puntualització no t'ha agradat. De vegades una vol aportar un coneixement i...ja veus.
Et demano disculpes.
Gloria
Encantada de coneix et, no coneixia el teu bloc.
No em devia explicar bé , per escrit és més difícil que em persona.M ´agraden tots els coneixements que es poguin aportar al meu bloc i més persones com tu que semble ser que saps el que dius.Estic contenta que visitis el meu bloc i que diguis el que penses.
Ho sento si no ens varem entendre , m´agrada molt que digueu tot el que sentiu.
Una abrasada
Acabo de descobrir el teu espai, no el coneixia, i si no t'importa, et visitaré de tant en tant. M'encanten els teus blocs de pans i de peixos, com la paràbola. Una abraçada.
Buenas Migas
Encantada de conocerte!!!
Jo tampoc et coneixia i m´agradat molt el teu bloc .
Estaré molt contenta si segueixes visita'n-me.
Dolors,
Gràcies per la llibertat que em dones. Sempre seràs benvinguda al meu blog.
Per cert, vaig fer el salmó marinat seguint fil per randa les teves instrucciones i va quedar deliciós, tant que segur que el repetiré.
Rep el meu afecte.
Publica un comentari a l'entrada