diumenge, d’agost 30, 2009
Risotto de Escamarlans i Ceps
La meva Cosina ha portat ceps de la Cerdanya i he aprofitat per fer un arròs i també peus de porc amb ceps, però només os parlaré del arròs amb escamarlans i ceps..
És el primer Risotto que jo faig , no n´havia fet mai.
Els escamarlans l´hi donant molt bon gust a tots els arrossos i Risottos de peix.
Ja os vaig explicar en un altre post que els escamarlans tenen més noms:
Gadagang, catacranc , escamarlà i escamerlà.
És un dels crustacis més coneguts i estimats.
La carn és molt fina i gustosa i és molt recomanable no passar- se del temps de cocció, sinó perd el gust.
Tot l´any manté el mateix gust, però a l´estiu encara augmenta una mica més.Generalment els pesquen amb l´art de l´arrossegament.
Els ingredients
320 gr. d´arròs , si pot ser bomba.
8 escamarlans
40gr de ceps secs
2 cebes
1 1/2 l. de fumet vermell
1/4 l. de crema de llet
10gr de formatge parmesà.
1 cullerada de picada
oli d´oliva
La preparació
Tallar la ceba ben petita per sofregir-la en una cassola de ferro colat amb una mica d´oli oliva , ben a poquet a poquet vigilant que no es cremi.
Posar a remullar els ceps en un tassó amb dos dits d´aigua tèbia.
Pelar els escamarlans , reservant les cues pelades per un costat i els caps per un altre.
Un cop la ceba agafi color, afegir-hi els caps dels escamarlans i deixar-los que es vagin sofregint a foc molt lent.
Quan la ceba estigui completament cuita i tova , retirar els caps dels escamarlans i afegir-hi els ceps que saltem una mica.
Sense parar de remenar , apujar el foc al màxim i afegir l´arròs fins que els grans quedin sofregits.
Sense abaixar el foc afegir-hi un quart de litre de fumet vermell i continuar remenant amb una cullera de fusta.
Quan el fumet comenci a consumir-se, afegir-n´hi un quart de litre més.Repetir aquesta operació una vegada més.
Un cop s´hagi consumit tot el fumet , deixar coure el conjunt 5 minuts més.
És el moment d´afegir les cues d´escamarlans pelades i la crema de llet.
Continuar remenant.
Abans de rectificar de sal, afegir-hi el formatge ratllat.
En acabar s´obté un arròs molt cremós.
Bon Profit
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
17 comentaris:
una idea "miraculosa", la d'ajuntar el pa i els peixos :))
bromes a banda, em sembla molt bona idea, la qüestió és que puguem seguir gaudint de receptes com aquest risotto d'escamarlans i ceps, que ha d'estar boníssim (encara que jo potser li trauria la nata i el formatge, que en els arrossos de peix no m'hi agrada gaire, però és qüestió de gustos).
Manel
Vaya lío de blog , oi??Quan tingui molt de temps en faré un de nou.
...la idea de posar un risotto , la vaig treure del teu bloc un dia que en vas fer un.Jo tampoc soc de crema de llet, jo no ni poso però la recepta ho portava així i ja saps que els risottos tenen que ser amb formatge .El meu blog és de peix però la veritat que els risottos queden més bé amb volets i carn.
hola dolors, no sabia que tenias otro blog, nena el risoto estupendo, a mi me encanta el arroz, con el pan ya soy mas petardo.
un saludo angeles
Aquet risoto deu estar boníssim, el poso a la llista ja que m’encanten els escamarlans i els ceps i deu estar de mort, mi sobra una mica la crema de llet.
Hola xata!!!! New look total, eh?
¿El blog de pan tambien es tuyo? Porque me encanta.
El risoto tiene que estar genial, aunque a mi no me gusta demasiado..
Bssss
Hola guapisima!!!! ja hi han ceps??? Uy, el meu marit estará contentísim!!! Ja s´apropa la temporada del bolets!!!!
Aquest risottto, amb els ingredients que porta, es impossible que sorti malament!!! deu meu que bo te que estar!!!!!
felicitats, guapa. un petonet.
No se si contestarte en catalá o castellà. En fin, una de cada. Pues te diré que al principio me compré la thermomix muy ilusionada y no paraba de hacer recetas: masas, horchata, bizcocho.... Ultimamente cayó un poco en desuso y solo la utilizaba para rallar el pan duro. Ahora, desde que abrí el blog de cocina, la utilizo muchisimo más. Muchas recetas las hago con la máquina, y otras medio-medio. Por ejemplo, los sofritos no me gusta como los hace. prefiero hacerlos en la sarten convencional. pero bueno, tiene mas utilidades, aunque por el precio, yo opino que es muy cara. En fin, no te aburro mas. Un beso.
Angeles
Ja ves hija otro bloc tengo, queria dejarlo pero en vez de dejarlo lo he vuelto a hacer mas bonito.Que te parece??
A mi me gusta el arroz , el pan me encanta y más el que tengo yo y los escamarlanes también.
Adios guapa
Fem un mos
Que tal estas??
A mi tampoc m´agrada la crema de llet , però aquesta recepta en porta.Jo no n´hi poso.
Celes
Que te parece??
He ido donde me dijistes y llevo tres dias sin moverme del ordenador haciendo cambios y cargandomelo todo.
El bloc del pan queria dejarlo pero no puedo, esto es como estar enganchada!!!
Mi marido es panadero, lo entiendes??
hasta pronto.
Titaniii
Els ceps son de la cerdanya , allà n´hi han molts aquesta época.
Aviat ja podrem anar a buscar rovellons!!!!
Contesta com vulguis catala o castellà , tot em va bé , però soc de Barcelona.( Provincia).
Fins aviat.
Titaniii
A partir d´ara faré servir molt més la termo-mix, t´ho aseguro.
Hola....soy yo, ya estoy por aquí... casi me paso de blog..jeje.. no me habías dicho que habías aprovechado el veranito para renovar tu casita... te ha quedado muy bien, y ahorita mismo me paso a ver el blog de pan que has hecho... ¡¡madre mía cómo has trabajado!! me alegro de volver a leerte y saber que sigues por aquí.
un besazo.
Boníssim!!!! a mi els rissotos no em queden gaire bé però la teva recepta ha de ser molt bona...l´apunto...petonets
el arroz me gusta de todas las maneras....jjje y ste desde luego no es para menos.
Besinos.
Onega
No sabes bien como estoy de líada, llegue de las vacaciones pensando que no haria demasiados post y que cerraría un blog , y en lugar de todo esto me lié a hacer blogs nuevos.
Ahora ya nos iremos viendo , siempre tenemos algo para explicar, verdad ??
Un abrazo.
Mª JOse
A mi tamppoc em quedan gaire bé els risottos , em queda millor l´arròs amb peix i prou.
Aquesta recepta , jo ho faig en sense la crema de llet i queda boníssim.
Una abrasada
Laviana
Encantada de conocerte , ja te he dicho en tu blog que me encanta.
A mi los arrozes de todas formas aunque sea solo y muy blanco...
Hasta pronto.
Una pinta deliciosa aquests escamarlans!!Segur que va quedar un risotto impressionant!
No et coneixia i t'he de dir que tens cosetes molt bones i interessants.
T'aniré llegint!
Petonets maca.
Vanesuky.
Hola maca, que bo tenia que esta aquest risotto.
Petons.
Espero que estiguis bé.
Margot
Vanesuky
Jo tampoc et conexia, ja et dic en el teu bloc que no tin gaire temps de seguir els blocs i em sap greu.
Graciès maca per escriure
Margot
Que tal !!!
Estic quasi bé però no bé del tot.
Tu tampoc estas gaire bé per el que hi vist, cuidat molt .
una abrasada.
Vanesuky
Jo tampoc et conexia, ja et dic en el teu bloc que no tin gaire temps de seguir els blocs i em sap greu.
Graciès maca per escriure
Margot
Que tal !!!
Estic quasi bé però no bé del tot.
Tu tampoc estas gaire bé per el que hi vist, cuidat molt .
una abrasada.
Publica un comentari a l'entrada